پیام فارس

آخرين مطالب

یک کارشناس ارشد صنایع غذایی مطرح کرد:

ای‌اس‌ال؛ تکنولوژی جدید در تولید لبنیات اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام فارس -

یک کارشناس ارشد صنایع غذایی گفت: تکنولوژی ESL ، شیوه‌‌ای علمی و استاندارد برای ارتقاء کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات لبنی خصوصا شیراز است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، مهدی بهبود سه شنبه 27 شهریور در یک همایش تخصصی با بیان اینکه تکنولوژی ESL ، در ایران تنها توسط شرکت رامک شیراز به کار گرفته شده است، گفت: با توجه به محدودیت ماندگاری شیرهای پاستوریزه، تکنولوژی ESL بـه عنـوان تـامین کننـده خواسته مصرف کنندگان در کشورهای توسعه یافته و صنعتی مطرح مورد استفاده قرار می گیرد.
او با یادآوری اینکه در روش ESL ، محصول لبنی در واقع فراپاستوریزه می‌شود، گفت: شیرهای ESL یا فراپاستوریزه هم از نظر تازگی تا آخرین روز مصرف و هم از نظر طعم و کیفیت نسبت به شـیر پاسـتوریزه معمولی برتری های محسوسی دارند که طی چند سال اخیر نظر بسیاری از مصرف کنندگان را به سمت خود جلب کرده است.
فرایند فراپاستوریزه یا ESL
این کارشناس ارشد صنایع غذایی یادآور شد: در فرایند فراپاستوریزه یا ESL ، شیر را در دمای 138تا 125 درجه سانتیگراد به مدت 4تا 2 ثانیـه حـرارت می دهند و سپس تا کمتر از 7 درجه سانتی گراد خنک می‌کنند.
او با اشاره به اهمیت کیفیت شیر ورودی به این فرآیند، گفت: شیر بی‌کیفیت به محض ورود به دستگاه ESL دچار بریدگی می‌شود. باید توجه داشت که هر شیر سفید رنگی را نمی توان به عنوان شیر باکیفیت اطلاق کرد. شیر با کیفیت به شیری اطلاق می‌شود که از زمان دوشیدن آن از دام، کمتر از 12 ساعت گذشته و مقاومت پروتئینی بالایی داشته باشد. علاوه بر این ها تمام استانداردهای کیفی دیگر شیر طی آزمایش های روزانه در تولید محصولات ESL رامک با دقت و حساسیت ویژه ای تحت کنترل و نظارت قرار دارد .
او گفت: محصولات فراپاستوریزه یا ESL هم اکنون در بازار کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا، استرالیا و سایر کشورهای صنعتی طرفداران زیادی دارد، توجه به بهداشت و نگهداری بهینه شیر و ماندگاری بالا از مزیت ‌ های این محصولات است.
بهبود با تاکید بر اینکه کـلسیم شیر در مقابل فرایند آلودگی مجدد آسیب پذیر بوده و از این رو مدت نگهداری شیر پاستوریزه معمولی محدود است، گفت: تولید شیر ESL راه حلی برای افزایش مدت نگهداری شیر پاستوریزه محسوب می‌شود و نکته حائز اهمیت اینکه شیرفراپاستوریزه خوشمزه‌تر از شیرهای پاستوریزه عادی است؛ زیرا کیفیت شـیر خـام ورودی، فرایند فراپاستوریزه، بسته بندی و حفظ زنجیره سرمایش تا رسیدن به مصرف کننده نهایی در تولید این محصول با دقت و نظارت کامل رعایت می شود .
او ادامه داد: کیفیت شـیر خـام ورودی، آزمایش ‌ های سختگیرانه در شرکت‌های معتبری نظیر رامک در تولید محصول فراپاستوریزه موجب شده که ضمن توقف فعالیت میکروارگانیسم‌های غیرضروری برای بدن، طعم و غلظت شیر را تا آخرین روز مصرف خوشمزه‌تر و تازه‌تر از شیرهای پاستوریزه موجود در بازار نگه دارد؛ از این رو مصرف این نوع شیر به دلیل کیفیت بالای شیر ورودی و استفاده از تکنولوژی فراپاستوریزه یا ESL ، طعم واقعی شیر را برای مصرف کنندگان به همراه آورده است .
این کارشناس ارشد صنایع غذایی با بیان اینکه شیر ESL جزو شیرهای پاستوریزه طبقه بندی شده است و باید در دمای یخچال نگهداری شود، گفت: بسته به کیفیت شیر خام، نوع فرایند و شـرایط بسـته بنـدی ونگهـداری، زمان ماندگاری آن از حدود 10 روز تا بیشتر از 45 روز افزایش یافته است .

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/102143/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درمان اختلالات گفتاری و بهبود بلع در بیماران پارکینسون

قالیباف: تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند

لبخند سه بیمار نیازمند به پیوند در شیراز

تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در اهواز

افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران

کشف بیش از 50 کیلوگرم حشیش در شیراز

پرسپولیس و آلومینیوم اراک در جام حذفی؛ طلسم ادامه دارد؟

تلف شدن 40 پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران

اعتراض مدیرعامل چادرملو به لغو بازی سرنوشت‌ساز

رکورد تولید ماهانه صبا فولاد خلیج فارس شکسته شد

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

نوشیدن آب همراه با غذا مفید است یا مضر؟

خواص خارق العاده و باور نکردنی چغندر

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

قیمت نفت اندکی بالا رفت

افزایش ده برابری هوشمند سازی شبکه برق شیراز

هوای لامرد، امروز ناسالم برای گروه‌های حساس

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

تأثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن

نوشیدن آب همراه با غذا؛ مفید یا مضر؟

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

قیمت خودرو 4 اردیبهشت 1403

تلاش خود را برای رفع مشکلات تولیدکنندگان به کار می‌گیریم

توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

نشست کمیته فضای مجازی و فرهنگی کنگره شهدای استان فارس برگزار شد

راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز

هشدار نارنجی هواشناسی برای 21 استان

آشنایی دانش‌آموزان مدارس سما با ایده تحصیلی ـ شغلی

وعده سازمان بازرسی منطقه 3 برای رفع مشکلات تولیدکنندگان

عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست

مردم بشاگرد و حاجی‌آباد از توقف در حاشیه رودخانه‌ها بپرهیزند

لزوم حمایت هلدینگ خلیج فارس از ورزش در محیط پیرامونی

شرکت هزار و 500 داوطلب آباده‌ای در آزمون سراسری

قارچ سمی ، خانواده ای را در شیراز راهی بیمارستان کرد

راحتی خیال از مرز شرقی؟

بازدارندگی متعارف ایران

لاغری در عرض دو هفته

مهر تایید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس

کمک 23 میلیاردی موسسه خیریه‌ای شیرازی به سیل سیستان‌وبلوچستان

مادر و دختر قاچاقچی ارز در شیراز، نقره داغ شدند

مهر تأیید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس

‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس

نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه