پیام فارس

آخرين مطالب

فارس، خسته از اعتیاد مقالات

  بزرگنمايي:

پیام فارس- بافت قدیم شهر شیراز که محل قرارگیری اغلب آثار فرهنگی ،مذهبی و تاریخی این شهر است با شمار بیشتری از معتادان متجاهر نسبت به دیگر مکان های این کلانشهر مواجه است و گردشگران بناچار هنگام سیاحت باید چشمشان به این افراد قربانی اعتیاد نیز بیفتد.

این روزها معضل اعتیاد نه تنها گریبان قشر ضعیف جامعه را گرفته بلکه گروهی از مرفهان و برخی نخبگان نیز به این درد دچار شده اند و در دورهمی و محفل‌های شبانه نوع صنعتی و سنتی مواد افیونی را به صورت ترکیبی استفاده می‌کنند. 

چرخه سودآور تجارت موادمخدر باعث شده این مسئله به راحتی قابل ساماندهی نباشد و نیاز است که برای رفع این معضل طرحی نو اندیشیده شود تا بتوان آن را تحت کنترل درآورد و مهار کرد و گرنه همانند تجربه سالهای اخیر سال به سال بر تعداد معتادان و کشفیات انواع مواد مخدر افزوده خواهد شد و روز به‌ روز نیز این مساله ابعاد پیچیده‌تری پیدا می‌کند.

این معضل نیز همانند بسیاری دیگر از چالش های جامعه بشری مربوط به جغرافیای خاصی نیست و اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی محسوب می شود که عوارض ناشی از آن برای جامعه بشری تهدیدی جدی محسوب و می تواند به رکود اجتماعی در زمینه‌‏های مختلف منجر شود.

این بلای خانمان سوز و ترسناک قدرت تفکر،نوآوری ،کوشش و سازندگی را در انسان و خصوصا جوانان جامعه گرفته و می تواند بنیان خانواده ها را هدف قرار دهد.

آمار دستگیری و توقیف در فارس

فرمانده انتظامی استان فارس بیان کرد: از ابتدای سال 99 تاکنون(اوایل تیر ماه) دو هزار و 810 نفر در این استان اعم از قاچاقچی ،توزیع کننده و مصرف کننده مواد مخدر دستگیر شده اند.

سردار سرتیپ دوم رهام بخش حبیبی افزود: 358 دستگاه خودرو قاچاقچیان مواد مخدر نیز در این استان از ابتدای سال 99 تاکنون توقیف شده است.

وی ادامه داد: همچنین 28 باند حمل و توزیع کننده انواع مواد مخدر در  استان فارس در سال جاری متلاشی شده است.

فرمانده انتظامی استان فارس اضافه کرد: از ابتدای سال 99 تاکنون 13 تن و 662 کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان از قاچاقچیان کشف شده است.

وی اظهار داشت: مقایسه آمار کشفیات مواد مخدر از ابتدای سال جاری تاکنون به نسبت مدت مشابه سال 98 حکایت از رشد 3 درصدی دارد.

اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه و هشدار و مانند آن

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس نیز گفت: یکی از مهمترین سیاست‌های اصلی در زمینه مبارزه با مواد مخدر اقدامات فرهنگی، پیشگیرانه و دادن هشدار است که این مورد اخیر یکی از اصلی ترین اولویت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز محسوب می شود.

محمدرضا ابراهیمی افزود: سه محور اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان فارس مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر، انجام فعالیت های فرهنگی و همچنین پیشگیری، درمان و مراقبت‌های اجتماعی است.

وی کار مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر را وظیفه دستگاه های امنیتی،اطلاعاتی و انتظامی دانست و گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران همیشه در انظار بین المللی به عنوان پرچمدار  مبارزه با موا مخدر شناخته می شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس در ادامه گفت: بیش از 4 هزار نفر شهید و بیش از 12 هزار جانباز در 4 دهه گذشته جان خود را فدای مبارزه با مواد مخدر در کشور کرده اند.

او با بیان اینکه کشفیات مواد مخدر در کشور سالانه حدود 900 تن است،افزود: برخورد با خرده فروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر نیز در دستور کار ستاد مبارزه با موا مخدر این استان قرار دارد.

درمان و جمع آوری معتادان 

ابراهیمی به درمان و حمایت های اجتماعی از معتادان نیز اشاره کرد و گفت: تا چند سال گذشته کمپ ترک اعتیاد ماده 16 در این استان وجود نداشت که در سالیان اخیر تلاش شد با کمک دستگاه های مربوط مرکز ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در شیراز راه اندازی شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نگهداری و ترک اعتیاد همزمان 400 نفر مرد در مرکز ترک اعتیاد ماده 16 شیراز امکانپذیر است.

او اضافه کرد: تا حدود 4 سال گذشته 6 مرکز ترک اعتیاد در استان فارس وجود داشت که طی سال های اخیر این تعداد به 115 مرکز افزایش پیدا کرده که این موضوع بیانگر این مساله است که ظرفیت بسیار مناسبی در حوزه درمان معتادان در این استان ایجاد شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس جمع آوری معتادان متجاهر را در اسفندماه 98 به عنوان مطالبه‌ای عمومی دانست و ادامه داد: شیوع بیماری کرونا باعث شد که امکان جمع آوری معتادان متجاهر در ماه های گذشته در  این استان و کلانشهر شیراز فراهم نباشد که با دستور استاندار فارس و رایزنی با مرکز سعی شد که کار جمع آوری معتادان متجاهر و کارتن خواب ها در شیراز مجددا از سر گرفته شود.

او اظهار داشت: از ششم خردادماه 99 مجددا کار جمع آوری معتادین متجاهر در شیراز شروع شد که تاکنون 640 نفر معتاد متجاهر و کارتن خواب در این شهر جمع آوری شده که 40 نفر از این افراد زن و مابقی مرد هستند.

ابراهیمی ادامه داد: اقدامات لازم برای جمع آوری و نگهداری حدود 700 نفر معتاد متجاهر دیگر نیز در شیراز در حال انجام است که این طرح به صورت مرحله ای در این کلانشهر دنبال می شود.

وی با بیان اینکه 4 مرکز قرنطینه برای معتادین متجاهر شیراز در نظر گرفته شده اظهار داشت: از معتادین متجاهر و کارتن خواب ها در ابتدای جمع آوری تست ایدز، هپاتیت و کرونا گرفته خواهد شد و بعد این افراد در مسیر ترک و نگهداری قرار می‌گیرند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس  بیان کرد: از تعداد 640 نفر معتاد متجاهری که در هفته‌های گذشته در شیراز جمع‌آوری شدند 2 نفر از آنها به کرونا مبتلا بودند که این دو نفر به مراکز درمانی این شهر ارجاع داده شدند.

او ضمن اعلام اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همکاری خوبی با ستاد مبارزه با مواد مخدر این استان دارد،گفت: تست های کرونا،هپاتیت و ایدز معتادان متجاهر به صورت رایگان توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گرفته می‌شود.

اهمیت مراقبت بعد از ترک و پیش بینی پیشه برای معتادین

ابراهیمی بر مراقبت‌های بعد از خروج معتادان از مراکز نگهداری و ترک اعتیاد تاکید کرد و افزود: معتادان متجاهر بین 6 تا 9 ماه در این مراکز ترک نگهداری می شوند و اکنون ستاد مبارزه با مواد مخدر فارس به دنبال این موضوع است که بعد از این مدت نیز این افراد رصد و کنترل شوند.

وی ادامه داد: برنامه ریزی لازم انجام شده که در طول مدت نگهداری معتادان در مراکز ترک اعتیاد حرفه و پیشه‌ای به آنها آموزش داده شود تا این قشر بعد از مرحله ترک بتوانند مخارج اقتصادی زندگی خود را تامین کنند.

او اضافه کرد: آموزش ساخت انواع صنایع دستی از جمله منبت و خاتم سازی یکی از اولویت‌های اصلی در مسیر ترک معتادان متجاهر در شیراز است که جدای از این موضوع پیش بینی غرفه‌هایی برای فروش محصولات صنایع دستی این افراد در شیراز در حال پیگیری است.

حلقه مفقوده تاریخی در موضوع مبارزه با اعتیاد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت که حلقه‌های مفقوده تاریخی در بحث مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که مهمترین آن عدم حساسیت بین مردم و مسوولان در این باره است.

ابراهیمی بر حساس سازی مردم،خانواده‌ها و مسوولان درباره موضوع مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و اظهار داشت: مواد مخدر معضلی جدی و تهدید بزرگ جامعه ما است که باید با نگاه جهادی و اعتقادی به این موضوع نگاه شود.

وی اضافه کرد: اقدامات مهمی در سالهای اخیر در رابطه با پیشگیری از اعتیاد در کانون‌های هدف از جمله محیط های آموزشی، مدارس، دانشگاه های این استان انجام شده است و همچنین تفاهم نامه های جامعی با ادارات مختلف فارس منعقد و سعی شده در این حوزه از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات ،روحانیون،هنرمندان و ورزشکاران به عنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد استفاده شود تا بتوان حرکت عمیق اجتماعی در این زمینه به راه انداخت تا در واقع اجتماعی شدن کار مبارزه با مواد مخدر محقق شود.

آمار دقیق نداریم 

وی بر انجام تبلیغات محیطی و استفاده از فضای مجازی برای حساس سازی جامعه درباره پدیده اعتیاد تاکید کرد و در پاسخ به این سوال که آیا آماری از معتادین فارس وجود دارد،گفت: متاسفانه آمار دقیقی در این باره در دسترس نیست.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس به کاهش سن مصرف مواد مخدر در این استان اشاره اما از دادن آمار رسمی در این باره خودداری کرد.

گام‌های برداشته شده برای دورنگه داشتن دانش آموزان از مواد مخدر

تقصیرهای خانواده ها 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر این استان برنامه ریزی برای مدارس است که تلاش شده از ظرفیت انجمن های اولیا و مربیان نیز استفاده شود.

ابراهیمی عنوان کرد: این درخواست از خانواده ها وجود دارد که حساسیت آنها نسبت به فرزندان بیشتر شود،یکی از مشکلاتی که اکنون در جامعه ما وجود دارد این است که علاقه های عاطفی بین اعضای خانواده کاهش پیدا کرده و پدران و مادران کمتر با فرزندان خود رابطه ای دوستانه دارند و یا وقت کمی می گذارند.

او اضافه کرد: اختلافات بین پدر و مادر می تواند به آسیب های اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر در بین فرزندان منجر شود که خانواده ها باید مراقبت ها و حساسیت های بیشتری نسبت به فرزندان خود داشته باشند.

وی اعتیاد را یکی از معضلات اصلی جامعه امروز دانست و بیان کرد: دولت به تنهایی در حل این معضل موفقیت چندانی نخواهد داشت و باید مردم ،تشکل های مردم نهاد و خانواده ها نیز به این مساله اهتمام کنند.

وی فعالیت رسانه ها را در مسیر پیشگیری از معضلات اجتماعی و خصوصا اعتیاد به مواد مخدر بسیار موثر دانست و گفت: همه اقدامات انجام شده دستگاه های مرتبط با مبارزه با مواد مخدر بدون همکاری و همیاری اصحاب رسانه عقیم خواهد ماند.

لزوم تغییر نگاه جامعه به اعتیاد

روانشناس بالینی اعتیاد را یک بیماری مغزی دانست که عوامل مختلفی را در بوجود آمدن آن موثر است و گفت: اضطراب، فشارهای اقتصادی ،افسردگی، عوامل ژنتیکی، شرایط اجتماعی محیطی، فشارهای همسالان و دوستان و کنجکاوی می تواند از جمله موارد رفتن افراد به سمت اعتیاد باشد.

مهسا ایزدی افزود: در جامعه ما نگاه به فرد بیمار بسیار منفی است و حمایت های اجتماعی پس از درمان نیز برای کمک کردن به فرد معتاد ضعیف است که در جبران این عقب ماندگی‌ها نقش دستگاه های حمایتی و تشکل‌های مردم نهاد بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: بسیاری از درمانگران اعتیاد معتقدند که درمان به‌صورت انفرادی کافی نیست و خانواده نیز باید در مراحل درمانی در نظر گرفته شود که این موضوع و همراهی خانواده ها در مسیر ترک اعتیاد و همچنین پیشگیری از بروز این معضل بسیار اهمیت دارد.

این روانشناس بالینی در ادامه عنوان کرد: در بعضی موارد نیز نبود هدف منجر به بروز ناکامی در اقشار مختلف خصوصا در بین جوانان و در پی آن تصمیم گیری های هیجانی در آنها می‌شود که این افراد برای رهایی از مشکلات به سمت اعتیاد و سایر معضلات مخرب دیگر کشیده خواهند شد.

یک روانشناس بالینی: پیامدهای اعتیاد زنان،بنیان جامعه را هدف قرار می دهد

وی به پدیده اعتیاد زنان اشاره کرد و این مساله را در سالهای اخیر رو به افزایش دانست و گفت: اعتیاد زنان می تواند پیامدهای بسیار خطرناکی داشته باشد چون زنان ستون تربیتی خانواده‌های ایرانی محسوب می‌شوند و اعتیاد آنها نظام خانواده و به دنبال آن جامعه را متلاشی خواهد کرد.

ایزدی ادامه داد: بحثی که در سالهای اخیر در جامعه ما به آن دامن زده شده تساوی حقوق زنان است که این موضوع مانند چاقوی دولبه عمل می‌کند و جنبه های مثبت و منفی بسیاری دارد، تساوی حقوق زنان در بعضی موارد از حقوق‌های اخلاقی و ارزشی به گرایش‌های نامطلوب و ناهنجاری هایی مانند اعتیاد سوق پیدا می کند در صورتیکه این معضل بصورت سنتی در جامعه ما مردانه محسوب می‌شده است.

ایزدی اظهار داشت: در بعضی موارد جست و جوی زنان برای پیدا کردن پناهگاهی امن برای رهایی از گرفتاری ها آنها را به دامن اعتیاد می اندازد.

وی با بیان اینکه نحوه گرفتاری زنان به اعتیاد در قشر مرفع و ضعیف جامعه متفاوت است،گفت: در قشر ضعیف زنان اغلب توسط مردان و سرپرستان خانوار با هدف همراهی درگیر معضل اعتیاد می‌شوند و زنان قشر مرفه ممکن است با شرکت در مهمانی‌ و مجالس اینچنینی و ابتدا بعنوان تفریح و سرگرمی به دامان اعتیاد بیفتند.

این روانشناس بالینی گفت: اعتیاد پیامدهایی نظیر خودکشی، تصمیم های خطرناک و هیجانی، فساد ،فحشا ،تزلزل بنیاد خانواده ،ناکارآمدی نیروی انسانی، افزایش طلاق و آسیب‌های اجتماعی را در جامعه در پی خواهد داشت.

ایزدی عنوان کرد: آگاه سازی جامعه و ایجاد حساسیت اجتماعی برای مبارزه با معضل اعتیاد،آشنایی خانواده ها با پیامدهای ناشی از بروز این معضل، اصلاح برخی رفتارهای جامعه و خصوصا انتقال آموزش‌های بازدارنده به جامعه هدف و خصوصا دانش آموزان و جوانان از مهمترین عوامل در پیشگیری از بروز معضل اعتیاد بشمار می رود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/131585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد

رقابت بیش از 400 داوطلب آزمون سراسری در بوانات

(ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، 6 اردیبهشت

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

کشف 13 گوسفند قاچاق در خودرو سواری

استان فارس

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آزادی 650 زندانی در فارس با کمک خیران

نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو 2024 ایران می‌رود

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کلاهبرداری یک بیلیون و 900 میلیارد ریالی با وعده خرید خودرو

کمک 44 میلیارد و 500 میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس

آتش سوزی 200 اصله نخل در اشکنان لامرد

آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند

دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود

برپایی بازارچه دانش آموزی در سمیرم

واژگونی خودرو سواری در جاده رامجرد به درودزن

از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری