پیام فارس

آخرين مطالب

سرپرست (ISC) اعلام کرد:

کاهش نرخ رشد روزانه مبتلایان به کووید19 در جهان علمي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا/فارس سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: اطلاعات استخراجی از سامانه نماگر کووید-19 نشان می‌دهد که بر اساس آمار رسمی، میزان رشد متوسط روزانه مبتلایان به این بیماری در دنیا طی دهه اول اردیبهشت از 4.72 درصد به 2.96 درصد کاهش یافته است.

دکتر محمدجواد دهقانی عنوان کرد: آمار مبتلایان کشور از اول تا دهم اردیبهشت از 82 هزار و 211 نفر به 93 هزار و 657 نفر افزایش یافته که حاکی از میزان رشد متوسط روزانه 1.3 درصد است. این در حالی است که میزان رشد متوسط روزانه انتشار ویروس در ایران در 10 روز آخر فروردین 2.45 درصد بود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، او افزود: تحلیل آمارهای جمع آوری شده نشان دهنده ادامه روند کاهشی رشد انتشار ویروس است. متوسط رشد روزانه مبتلا به ویروس در ماه اول ( 10 اسفند تا 10 فروردین ) برابر با 16.55 درصد بود که در ماه دوم یعنی 10 فروردین تا 10 اردیبهشت به 3 درصد کاهش یافته است. همچنین، میزان بهبود یافتگان کشور از 69.37 درصد به 80.2 درصد ارتقا یافته و از این نظر بعد از کشور چین با میزان بهبود یافته 93.67 درصد، دومین کشور و کشور آلمان با 76.46 سومین کشور دنیا است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه در حال حاضر میزان متوسط بهبودی در دنیا 31.4 درصد است، افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)، برای تسریع فرایند اطلاع رسانی در زمینه یافته‌های جدید علمی در مورد ویروس کووید-19 و کمک به پژوهشگران، سیاست‌گذاران حوزه سلامت و عموم مردم و نیز پاسخ دهی مطلوب به همه گیری جهانی، سامانهنماگرکووید-19 را (ISC COVID-19 Visualizer) از ابتدای بروز بیماری راه اندازی کرده است. اطلاعات این پایگاه شامل جدیدترین مقالات علمی تمام متن منتشرشده و پیش چاپ و نیز آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری بر اساس نقشه جهانی از وضعیت همه‌گیری بیماری کووید-19 بوده و با جستجو در آن تازه ترین آمار مبتلایان، مرگ و میر، درمان‌شدگان و همچنین نسبت های ابتلا به جمعیت به تفکیک هر کشور و مقایسه بر اساس نمودار زمانی- مکانی قابل مشاهده است.
دهقانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 9043 مدرک از آخرین یافته‌های علمی در خصوص ویروس کووید –19 در قالب مقاله تمام متن چاپ شده و پیش چاپ در این سامانه در دسترس محققان و پژوهشگران قرار دارد و البته این اطلاعات فوق به طور روزانه به روز رسانی می‌شود. از این تعداد پژوهش، کشورهای چین، آمریکا و انگلیس به ترتیب با 1555، 1332و 635 مقاله بیشترین مشارکت علمی را در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در این حوزه داشته اند. سایر کشورها از جمله ایتالیا، کانادا، فرانسه، آلمان و استرالیا به ترتیب در جایگاه بعد هستند. ضمنا جمهوری اسلامی ایران با 129 مقاله جایگاه دهم دنیا را در پژوهش و تحقیق در خصوص ویروس کووید-19 دارد.
او اظهار کرد: در این سامانه همچنین مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های صادر شده توسط سازمان‌های معتبر دنیا از جمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حوزه بهداشت، سلامت و مقابله با شیوع بیماری کووید –19 قرار دارد که می‌تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.
به گفته دهقانی، آخرین اطلاعات موجود در این سامانه نشان می‌دهد که در طول یک ماه اخیر از 11 فروردین تا 10 اردیبهشت ( اول فوریه الی 29 فوریه سال 2020) تعداد کل مبتلایان در دنیا از 663124 مورد به 3218183 مورد افزایش یافته و در مجموع افزایش 385 درصدی و رشد متوسط روزانه 5.4 درصد داشته است. با این حال میزان رشد متوسط روزانه این ویروس در دنیا در بازه های زمانی مختلف یکسان نبوده و رفتار متفاوتی داشته است. میزان رشد متوسط روزانه این ویروس در دنیا در (11 تا 20 فروردین) برابر با 8.64 درصد، (21 تا 30 فروردین) برابر با 4.72 درصد و در 10 روز اول اردیبهشت به 2.96 درصد کاهش یافته است. بررسی ها نشان می‌دهد که تاکنون از میزان کل مبتلایان دنیا، میزان 31.41 درصد بهبود یافته و 7.1 درصد فوت یافته‌اند. 
او ادامه داد: بررسی آمار رسمی حاکی از کاهش مستمر متوسط نرخ رشد روزانه انتشار ویروس در ایران در یک ماه اخیر بوده است. در حالی که میزان رشد متوسط روزانه انتشار ویروس در کشور در ماه اول یعنی از 10 اسفند تا فروردین برابر با 16.55 درصد بود. این میزان در ماه دوم یعنی از 11 فروردین ماه تا 10 اردیبهشت ماه به 3 درصد کاهش یافته است.
دهقانی گفت: تحلیل آمار موجود در سامانه نماگرکووید-19ISC نشان می‌دهد که کاهش درصد متوسط نرخ رشد روزانه تقریبا برای همه کشورهای مطرح دنیا وجود داشته و بخصوص میزان فوق در 10کشور مورد مطالعه کاهش محسوسی داشته است. به طور خاص نرخ متوسط رشد روزانه ابتلا به ویروس در دهه آخر فروردین و دهه اول اردیبهشت کشور آمریکا به ترتیب از 5.8 درصد به 3.38 درصد، اسپانیا از 2.98 درصد به 1.78 درصد، ایتالیا از 2.53 درصد به 1.3 درصد، فرانسه از 3.1 درصد به 0.86 درصد، آلمان از 2.56 درصد به 1.04 درصد، انگلیس از 7 درصد به 3.25 درصد، ترکیه از 8.5 درصد به 3.15 درصد، روسیه از 19 درصد به 8.77 درصد، ایران از 2.45 درصد به 1.32 درصد، چین از 0.11 درصد به 0.02 درصد و برزیل از 7.76 به 7.46 درصد کاهش یافته است.
او ادامه داد: بیشترین درصد بهبود یافتگان در میان کشورهای یاد شده متعلق به چین با 93.67 درصد، ایران با 80.2 درصد، آلمان با 76.46 درصد، اسپانیا 58.25 درصد، برزیل 43 درصد، فرانسه 28.98، ایتالیا 23.12 درصد، آمریکا 13.86 درصد، روسیه 11.69 درصد، ترکیه 10.19 درصد بوده است. میزان متوسط بهبود یافته دنیا 31.41 درصد است.
دهقانی یادآور شد: بیشترین درصد فوتی در میان کشورهای دنیا متعلق به کشور انگلیس با 15.8 درصد، فرانسه با 14.48 درصد، ایتالیا با 13.6 درصد، اسپانیا با 10.25 درصد، برزیل با 6.95 درصد، ایران با 6.37 درصد، آمریکا با 5.8 درصد، چین با 5.6 درصد، آلمان با 4.01 درصد، ترکیه با 2.63 درصد و روسیه با 0.98 درصد به ترتیب بیشترین میزان فوتی را داشته‌اند. ضمنا میزان متوسط فوتی دنیا 7.1 درصد بوده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/132457/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

تقدیر از 30 سال خدمت خالصانه جمعی از خادمان حرم قم

فاضلاب و بیمارستان مطالبه جدی مردم مرودشت است

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

انجام 85 مورد عملیات امداد و نجات در 8 استان متأثر از سیل و آبگرفتگی

آزمون استخدام پیمانی متمرکز سازمان تامین اجتماعی در فارس برگزار شد

شرکت 3500 داوطلب در آزمون تامین نیروی انسانی مدیریت تامین اجتماعی فارس

برگزاری راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه علیه اسراییل در فارس

نباید با بانوان در معابر برخورد شود

عملیات وعده صادق حق دفاع مشروع ایران بود

دستگیری "عامل توهین به مقدسات دینی اهل‌سنت" در گنبدکاووس

شگفتی تحلیلگران از نوع پاسخ و حمله ایران به رژیم اسراییل

نیرو‌های مسلح ایران در مقابل تجاوز با اقتدار پاسخ دادند

موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد

برادرکُشی با اسلحه شکاری!

بازگشت کاروان قرآنی اهل‌بیت (ع) خمینی شهر به کشور

عملیات «وعده صادق» نمایش بازدارندگی، اقتدار و آمادگی نظامی ما بود

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

کلنگ دو تقاطع غیرهمسطح در شیراز به زمین زده شد

راهپیمایی فارسی ها در حمایت از اقدام مقتدرانه نیرو‌های مسلح

پاسخ کوبنده و سریع ایران در صورت هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی

کوه‌‌های برفی اقلید در آخرین روزهای فروردین

میمند، میزبان جشنواره گل و گلاب

نگاهی به کارنامه هنری بهمن هاشمی، صداپیشه و گوینده

پیش بینی آب و هوا/ رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور

محدودیت‌های پروازی در شیراز پایان یافت

تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

برادر کشی با شلیک گلوله

جزئیات دقیق ثبت‌نام و پرداخت وام بانوان بانک مهر ایران | وام 100 میلیون تومانی «اندوخته بانوان» را چگونه بگیریم؟ + جدول

خدمات رسانی به 10هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی | عملیات امدادرسانی در 4 استان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

کوچ بهاره عشایر فارس از قشلاق به ییلاق + فیلم

دانشجویان رسالت بزرگی در احیای حرکت‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها دارند

هشدار فعالیت سامانه بارشی تا دوشنبه

108 نفر جذب تامین اجتماعی می‌شوند

پاریس خواستار خویشتن‌داری کشور‌ها در غرب آسیا شد

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور