پیام فارس

آخرين مطالب

تدبير و اميد براي توليد و اشتغال

تلگرام؛ پرايد، چاقو و مزاحمت تلفني مقالات

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - سایت "آبان پرس" سوم شهریورماه جاری یادداشتی با عنوان " تلگرام؛ پراید، چاقو و مزاحمت تلفنی" به قلم محمدرضا نسب عبدالهی سردبیر این سایت منتشر کرده است.
در این یادداشت آمده است: تلگرام یکی از پراستفاده‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران است اما مقامات قضایی و پلیس «قضاوت بدبینانه‌ای» نسبت به این شبکه اجتماعی دارند و حتی از لزوم «فیلترشدن» آن سخن می‌گویند.
عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور می‌گوید که «تمام هماهنگی‌های داعش» برای حمله به مجلس و حرم امام در خرداد امسال «از طریق تلگرام انجام شده.»
حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل نیز به تازگی گفته که «دولت،مجلس و وزارت ارتباطات باید نگاه به فضای مجازی را از وضعیت بی‌دغدغه و عادی کنونی خارج کنند و بدانند که فضای مجازی نه بزرگراه، که قتلگاه جوانان و خانواده های ما شده است.»
اشاره دادستان کل به سخنان حسن روحانی، رئیس‌جمهور است که چندی پیش در واکنش به منتقدان فضای مجازی گفته بود بزرگراه را با یک تصادف مسدود نمی کنند.
افزون بر مقام‌های قضایی، پلیس نیز منتقد تلگرام است. کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا مرداد امسال گفت که «43 درصد از جرایم سایبری رخ داده در سال جاری، در تلگرام و 20 درصد در اینستاگرام صورت گرفته.» او می‌گوید: «با توجه به توسعه زیرساخت‌ها و تجهیزات، جرایم در فضای مجازی نیز افزایش داشته است.» پلیس اما هیچگاه توضیح نداده که جرایم فضای مجازی چند درصد از کل جرایم را در کشور شامل می‌شود تا بتوان بر پایه آن در خصوص میزان جرایم فضای مجازی در مقایسه با سایر جرایم، قضاوت واقع‌بینانه‌تری داشت.
همه این اظهارنظرهای مقامات قضایی و انتظامی در این جهت است که تلگرام یکی از شبکه‌های اجتماعی «زیان رسان» تلقی شود و زمینه فیلترشدن آن فراهم گردد.با این حال این مقامات به این پرسش پاسخ نداده‌اند که به چه دلیلی باید به خاطر تخلف برخی افراد در تلگرام، این شبکه اجتماعی باید به طور کل و برای همه فیلتر شود؟
این مقامات اگر بر این بارو باشند که به دلیل تخلف برخی افراد در تلگرام، این شبکه اجتماعی باید فیلتر شود، قاعدتا باید به این موضوع نیز باور داشته باشند که «چاقو» به عنوان یکی از ابزارهایی که سالانه با آن صدها ایرانی در درگیری و اختلاف‌های شخصی به قتل می‌رسند و به گفته پلیس سالانه 45 درصد قتل‌ها با آن انجام می‌شود، «باید جمع ‌آوری شود.»
این مقامات حتما به این موضوع هم باید باور داشته باشند که کارخانه تولیدکننده پراید نیز به دلیل تولید خودروی غیرایمن که باز هم به گفته پلیس، بیشترین آمار تصادفات و کشته‌های حوادث رانندگی را دارد، باید پلمپ شود. تصادفات رانندگی در ایران سالانه نزدیک به 17 هزار قربانی و چندین برابر مصدوم و معلول به جای می‌گذارد.
چرا مقامات قضایی هیچگاه نگران جان هزاران ایرانی نمی‌شوند که سالانه به دلیل یک خودروی غیرایمن قربانی می‌شوند و هزاران خانواده، نان‌آور خود را از دست می‌دهند؟ مگر همین پراید، علت اصلی افزایش کشته‌شدگان نیست پس چرا در همه این سال‌ها تولید و روانه بازار شده و مسئولان آن را «قتلگاه» توصیف نکرده‌اند؟ مگر چاقو در درگیری‌های و اختلافات شخصی و خانوادگی به عنوان «سلاح سرد» استفاده نمی‌شود، پس چرا آن را جمع‌آوری نمی‌کنند؟
هر چقدر که جمع‌آوری «چاقو» را غیرعقلانی بدانیم به همان میزان و حتی بیشتر، فیلترکردن شبکه‌های اجتماعی نیز غیرعقلانی است. چاقو برای آدم‌کشی نیست اما برخی افراد در درگیری‌های شخصی از آن به عنوان «ابزار قتل» استفاده می‌کنند. آیا باید «چاقو» را یک خطر برای جامعه دانست؟ مشخص است که «چاقو» ابزاری‌ست در خدمت بشر برای راحتی در انجام برخی آموزش.
اسماعیل فراهانی، معاون عملیات اورژانس تهران تیرماه امسال گفت که «روزانه 653 نفر مزاحم اورژانس می‌شوند و در سه ماه نخست امسال فردی را شناسایی کردیم که به تنهایی 170 بار برای سامانه 115 ایجاد مزاحمت کرده بود.» به گفته معاون عملیات اورژانس تهران در سال گذشته 225 هزار و 165 مزاحمت ثبت شد.
مزاحمت تلفنی یک جرم است اما چرا نمی‌گویند به دلیل اینکه برخی افراد از تلفن برای مزاحمت استفاده می‌کنند، باید کل بستر ارتباطی تلفنی را جمع‌آوری و مسدود کرد؟ چون مسئولان پذیرفته‌اند که تلفن یک ابزار ارتباطی است و اگر کسی از این ارتباطی برای انجام جرم استفاده کرد، ابزار را نباید مجازات کنند و صرفا باید متهم به انجام جرم مورد تعقیب قضایی قرار گیرد. نهایتش این است کسی که از تلفن برای ایجاد مزاحمت استفاده کرده، مجازات می‌شود و نه تلفن در سراسر کشور. شبکه‌های اجتماعی و تلگرام هم رسانه‌هایی ارتباطی امروزی هستند که می‌توانند بر آگاهی مخاطبان‌شان بیفزایند. در این میان ممکن است کسی هم از این ابزار ارتباطی برای انجام یک جرم استفاده کند اما به دلیل انجام یک جرم نباید تلگرام و 40 میلیون کاربر آن را مجازات کرد.
به گفته مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده می‌کنند؛ خرد حکم می‌کند رسانه‌ای را که این تعداد مخاطب دارد، نباید قلع و قمع کرد، حتی اگر داعش از آن برای انجام هماهنگی جهت حمله به مجلس افتاده کرده باشد. داعش از خودرو و جاده هم برای رسیدن به مجلس استفاده کرده، اگر خودرو نبود، آن‌ها به این راحتی به تهران نمی‌رسیدند. مسئولان امر حتما اعتقاد ندارند که باید جاده و خودرو را جمع‌آوری کرد، پس تلگرام را هم نباید قربانی کرد.
1876/ 2027
دریافت خبر: غلامرضا مالک زاده ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/5631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو

درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

قدمت 150 ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده

آغاز رقابت بیش از 36 هزار نفر در فارس در رشته تجربی

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

کشف محموله تنباکو به ارزش حدود سه میلیارد تومان در لامرد

تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

عفونت‌های مختلفی که ممکن است در بدن ایجاد شود

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

فارس: حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها در اطراف زاهدان / 2 تروریست به هلاکت رسید

فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس در اکسپو معرفی می‌شود

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

جواب شهر راز را در زمان خودش می‌دهیم/تمرکزمان روی صعود به لیگ برتر است

بارش باران سیل آسا جاده روستای بقرایی به حاجی آباد را تخریب کرد + فیلم

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در کازرون

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید