پیام فارس
رئیس سازمان امور عشایر تاکید کرد:
لزوم استفاده از توان زنان عشایر در بخش‌های درآمدزا
پنجشنبه 14 شهريور 1398 - 14:42:01
پیام فارس - رئیس سازمان امور عشایر ایران بهره‌گیری از ظرفیت‌های صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری را در اشتغال پایدار بانوان عشایری مهم ارزیابی کرد و گفت: با فرهنگ سازی و آموزش می‌توان در بخش‌های درآمد زا از جمله صنایع دستی، کشت و فرآوری و بسته بندی گیاهان از ظرفیت بانوان بهره برد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی اداره‌کل امور عشایر فارس، کرمعلی قندالی در حاشیه بازدید از کانون توسعه عشایری قره مهکستان شهرستان بوانات، کانون‌های اسکان عشایری را کانون‌های توسعه اسکان عشایری برشمرد که در فرآیند مطالعه و برنامه ریزی‌ها باید تمام جوانب توسعه‌ای آن اعم از اشتغال، فرهنگ، توسعه اجتماعی و فعالیت‌های زیربنایی آن رعایت و به طور جد پیگیری شود.
وی موضوع اشتغال و تنوع اشتغال را در این سایت‌ها از مقوله‌های مهم دانست که می‌تواند ضمن ترغیب عشایر به اسکان در افزایش سطح درآمد اقتصادی خانواده‌ها نیز موثر باشد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به ظرفیت‌های خوبی که در منطقه در حوزه کارآفرینی و اشتغال قرار دارد بر بهره‌وری منابع آبی و ترویج و توسعه طرح‌های اقتصادی که مصرف آب کمی دارند تاکید کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران بهره‌گیری از ظرفیت‌های صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری را در اشتغال پایدار بانوان عشایری مهم ارزیابی کرد و گفت: با فرهنگ سازی، آموزش و نیاز سنجی بازار و همچنین ذوق، سلیقه و توانمندی بانوان عشایری می‌توان در بخش‌های درآمد زا از جمله صنایع دستی، کشت و فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی و بومگردی و گردشگری عشایری از ظرفیت بانوان که نیمی از جامعه فعال عشایری را شامل می‌شوند، بهره برد.
قندالی در ادامه با توجه به مطالبه مردمی در خصوص تامین آب شرب سالم و بهداشتی و با توجه به تجهیز و پمپاژ آب و انتقال آب به سایت اسکان، گفت: مبلغ 1500 میلیون ریال جهت اجرای شبکه آب آشامیدنی داخلی سایت تخصیص یافته که ظرف چند ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
مدیرکل دفتر مطالعات سازمان امور عشایر کشور نیز با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در عرصه منابع طبیعی در مناطق عشایر وجود دارد که باید در حفظ و بهره‌گیری مناسب از آن بیش از گذشته کوشا باشیم، اظهار کرد: باید منابع معیشتی شناسایی و تقویت شود.
مهدی میزبان وجود منابع معیشتی غنی و خدادادی را در کنار نیروی جوانی و نشاط دو موهبتی دانست که می‌تواند در بر طرف کردن مشکل اشتغال جوانان عشایری مثمر ثمر باشد.
مدیرکل امور عشایر فارس نیز در این جلسه با بیان ظرفیت‌های منطقه و فعالیت‌های انجام شده، گفت: بالغ بر 212 کانون توسعه عشایری در استان شناسایی شده که در حال طی مراحل مطالعاتی خود است و تاکنون در 136 کانون توسعه عشایر ساکن شده‌اند.
روح‌الله بهرامی افزود: در کنار کانون‌های توسعه عشایری به اشتغال جوانان نیز توجه شده و در هر سایت با توجه به ظرفیت‌های بالقوه‌ای که دارد فعالیت های اقتصادی از جمله صنایع دستی، کشت گیاهان دارویی، دامداری و مرغداری و گلخانه و سایر کارگاه های نیمه صنعتی در نظر گرفته شده است.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان بوانات نیز با بیان عملکرد اداره امور عشایر گفت: شهرستان بوانات ییلاق‌گاه عشایری 6 شهرستان قشلاقی است که جمعیتی بالغ بر 2500 خانوار عشایری را درخود جای داده است.
علی هاشمی شیری گفت: کار مطالعه سایت اسکان عشایری قره مهکستان در سال 1387 شروع شد و با اتمام آن، عملیات اسکان در زمینی با مساحت 13 و نیم هکتار در قالب 250 قطعه در حال انجام است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 12 کانون اسکان در شهرستان بوانات وجود دارد که 7 کانون آن به صورت خود جوش عشایر در آن ساکن شده‌اند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان بوانات مجوز ایجاد واحدهای دامی کوچک، انجام شبکه آبرسانی داخل سایت، احداث مدرسه عشایری، تسهیلات کم بهره جهت اشتغال و گاز رسانی و انجام برخی عملیات زیربنایی را از جمله مطالبات مردمی در این کانون بر شمرد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/100480/لزوم-استفاده-از-توان-زنان-عشایر-در-بخش‌های-درآمدزا
بستن   چاپ