پیام فارس
رئیس مرکز پژوهش‌های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز:
ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاهی در پیش‌یابی‌های جوی
چهارشنبه 3 مهر 1398 - 12:23:22
پیام فارس - رئیس مرکز پژوهش‌های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ضمن تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای پیش‌یابی شرایط جوی به دلیل وجود مدل‌های مختلف پیش‌بینی و گستردگی استان فارس و فعالیت‌های گسترده کشاورزی در این استان، با استناد به بررسی‌های علمی این مرکز، پائیزی دلپذیر با بارش‌های نرمال را برای استان فارس پیش‌بینی کرد.

سید محمدجعفر ناظم‌السادات در گفت و گو با ایسنا با اشاره به پیش‌بینی‌های جوی پائیز امسال در استان فارس، گفت: پیش‌بینی اقلیمی نیاز به یک کار مطالعاتی پیوسته دارد که باید از سوی سازمان‌های دولتی، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود.
این استاد دانشگاه افزود: اینگونه نیست که همه پیش‌بینی‌ها و مدل‌های هواشناسی شرایط جوی را یکسان ارزیابی کنند، چرا که پایه مدل‌ها با هم متفاوت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: امروز اگر کشوری نیاز به پیش‌بینی درست شرایط جوی داشته باشد و بخواهد بر آن پایه سرمایه‌گذاری کند، باید مراجع تحقیقاتی و دانشگاه‌های خود را در این زمینه فعال نگه دارد.
ناظم‌السادات با بیان اینکه پیش‌بینی‌های جوی در کشور پهناوری مانند ایران و استانی مانند فارس با هم متفاوت است، عنوان کرد: نیاز است که پیشگو کننده با دقت بتواند برای شهرستان‌های مختلف، پیش‌بینی‌های لازم ارائه دهد که کشاورزان به آن اعتماد کنند و سایر برنامه‌ریزی‌ها هم بر آن استوار باشد.
او ضعف سازمان‌های مردم نهاد حوزه کشاورزی را از دلایلی برشمرد که موجب نبود درخواست پیش‌بینی‌های ویژه در این بخش دانست و اضافه کرد: در یک حالت ایده‌آل این سازمان‌ها می‌توانند به دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان درخواست پیش‌بینی دهند تا کشاورز بتواند از درهم آمیختگی پیش‌بینی‌های سازمان‌های دولتی، عملیات کاشت، داشت و برداشت خود را برنامه‌ریزی کند.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با ابراز تاسف از اینکه چنین برنامه‌ریزی‌هایی در سازمان‌های غیردولتی ایران دیده نمی‌شود، گفت: کشاورزان در استان فارس تنها به پیش‌بینی سازمان هواشناسی بسنده می‌کنند.
ناظم‌السادات ادامه داد: چندین سال است که مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز به مراکز کشوری و استانی اعلام کرده که توانایی پیش‌بینی بارش‌های فصلی و زیر فصلی در مقیاس ریز را دارد، اما سازمان‌های دولتی حتی جواب مکاتبه را هم ندادند و تنها شفاهی اعلام کرده‌اند که هیچ نیازی به سرمایه‌گذاری بر روی پیش‌بینی و ورود دانشگاه‌ها به این حوزه وجود ندارد.!
وی خاطرنشان کرد: این دیدگاه تاکنون هرساله میلیاردها دلار به اقتصاد کشاورزی آسیب وارد کرده و تنها در موضوع سیل سال گذشته شاهد قربانی شدن بسیاری از مردم و به مخاطره افتادن زیرساخت‌های عمومی و وارد شدن خسارت‌های مالی زیادی بودیم.
این استاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: تا درخواستی نباشد، امکان ارائه دقیق پیش‌بینی وجود ندارد، چرا که دیدگاه بسیاری از مدیران ما این است که پیش‌بینی ارزش اقتصادی ندارد.
ناظم‌السادات همچنین گفت: استان فارس دارای شرایط متفاوتی نسبت به برخی استان‌هاست و کشاورزی در بخش‌های مختلف آن جریان دارد و برهمین اساس می‌طلبد که پیش‌بینی‌های دقیق‌تری از بارش و میزان آن در شهرستان‌ها انجام شود.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با تصریح مجدد بر این نکته که چون درخواست و احساسی از انجام دقیق پیش‌بینی‌های جوی نمی‌شود، ارائه خدمات بالاتر شدنی نیست، گفت: در حالی‌که امکان پیش‌بینی‌ها در مقیاس 10 و 20 روزه وجود دارد اما برای بررسی دقیق علمی آن باید از سوی وزارت نیرو، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و...درخواست داده شود.
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/102203/ضرورت-استفاده-از-ظرفیت-دانشگاهی-در-پیش‌یابی‌های-جوی
بستن   چاپ