پیام فارس
قهرمان قلب خود باشیم
يکشنبه 7 مهر 1398 - 14:19:26
پیام فارس - استان فارس و شهر شیراز نامی آشنا در حوزه پزشکی به شمار می‌رود که به واسطه وجود مراکز تخصصی و فوق تخصصی و پزشکانی حاذق در رشته‌های مختلف منجمله قلب سالانه پذیرای تعداد زیادی از بیماران به ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.

به گزارش ایسنا، اینجا و در جنوب کشور زندگی‎های زیادی در اتاق‎های عمل مراکز تخصصی قلبی احیا شده و علی‌رغم تشدید تحریم‌ها در سال‌های اخیر اما اصرار بر استفاده از تجهیزات و امکانات پیشرفته، این مراکز را به لحاظ تامین منابع فیزیکی با کمترین مشکل مواجه کرده است.
هفتم مهر روز جهانی قلب، فرصتی برای یادآوری مخاطرات و عوارض بیماری‌های قلبی عروقی و چگونگی پیشگیری از این بیماری‌ها و ضرورت بسیج همگانی برای مبارزه با آنهاست.
بیماری‎های مزمنی که امروزه باعث مرگ بیش از 17 و نیم میلیون نفر در دنیا شده و گمان می‎رود تا 15 سال آینده این میزان به 23 میلیون نفر برسد. بیماری‎هایی که نخستین علت مرگ در دنیا و در استان فارس هستند.
سن بروز سکته‌‎های قلبی در کشور نسبت به سه دهه گذشته 10 تا 15 سال کاهش پیدا کرده و به نسبت برخی جوامع مانند اروپای غربی، آمریکا و ژاپن این سن در کشور به طور متوسط 10 تا 15 سال پایین ‌تر است.
از عوامل خطر این بیماری‎ها، فشارخون بالا، قندخون بالا، کم تحرکی، مصرف دخانیات و تغذیه ناسالم به ویژه مصرف بالای نمک است، بنابراین پیشگیری و درمان این بیماری‌ها یک چالش جدی بهداشتی و درمانی در استان محسوب می‌شود.
رئیس انجمن قلب استان فارس ضمن گرامیداشت 7 مهرماه، روز جهانی قلب گفت: نامگذاری این روز فرصت و بهانه‌ای است تا توجه افراد جامعه نسبت به سلامت قلب و بهبود عملکرد آن بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
محمود تابنده با اشاره به تاثیر سابقه خانوادگی و ژنتیکی افراد در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، عنوان کرد: در حال حاضر کم تحرکی و عدم رعایت رژیم‌های مناسب غذایی یکی از علل عمده بوجود آورنده عارضه‎های قلبی و بیماری‎ها قلمداد می‎شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود، گفت: خانواده باید با برنامه‌ریزی صحیح، عادات کودکان را به زندگی سالم همراه با ورزش مستمر و منظم و دوری از مصرف تنقلات مضرر سوق دهند تا از بروز مشکلات آتی در سنین جوانی و میانسالی جلوگیری شود.
متخصص قلب، استاد تمام و مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز عنوان کرد: طبق آمار در سال‌های اخیر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی تا 27 درصد از میزان کل مرگ و میر در سطح کشور را به خود اختصاص داده و علی‌رغم اینکه این آمار طی سال‌های گذشته کاهش یافته اما با توجه به جمعیت و افزایش عوامل خطر متاسفانه شاهد افزایش مرگ ناشی از این بیماری در سطح دنیا و ایران هستیم.
جواد کجوری با اشاره به شیوع بالای بیماری‌های قلبی در استان‌های کرمان، تهران و فارس، میزان مرگ و میر ناشی از عارضه‌های قلبی را در استان فارس 30 درصد اعلام و خاطرنشان کرد: به طور کلی بیماری‌های قلبی به بیماری بالای چهل سالگی اطلاق می‌شود اما افزایش عوامل خطرآفرین از قبیل چاقی، سابقه فامیلی، کم تحرکی، چربی و قندخون باعث شده که در سال‌های اخیر متوسط سن بروز بیماری قلبی کاهش پیدا کند و به میانگین 35 تا 40 سالگی برسد.
او با تاکید بر سبک زندگی سالم و تلاش در جهت کنترل عوامل خطرآفرین در بروز بیماری‌های قلبی، بیان کرد: برخی از بیماری‌های قلبی عروقی از دوران جنینی شروع می‌شود؛ به طور مثال بیماری آرتریواسکلروز از قبل از اینکه انسان به دنیا بیاید شروع می‌شود و رشد پیدا می‌کند‌ که در صورت وجود سایر عوامل تشدید کننده بیماری‌های ‌قلب، بیشترین علت بروز سکته‌های قلبی در سن بالای چهل سال را به خود اختصاص می‌دهد.
مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با اشاره به وجود مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی با امکانت ویژه در شیراز، استان فارس را یکی از استان‌های پیشرو در درمان بیماری‌های قلبی عروقی در سطح کشور و خاورمیانه دانست و افزود: امیدواریم شهروندان با رعایت موارد بهداشتی و الگو قرار دادن سبک زندگی سالم از مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی در امان باشند و همچنین در صورت وجود عوامل تهدید کننده قلب حتما چکاپ‌های دوره‌ای و کنترل عوامل را در دستور کار خود قرار دهند.
کجوری یادآور شد: شعار امسال روز جهانی قلب، " قلب تو، قلب من است" که امیدواریم همه با هم تلاش کنیم و با تکیه بر آموزش از طریق رسانه‌ها، مدارس و شبکه‌های مجازی و غیره و با سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم نقش مهمی در کاهش بروز بیماری‌های قلبی در سطح کشور و استان فارس داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/102497/قهرمان-قلب-خود-باشیم
بستن   چاپ