شیرازیها هفت برابر حد مجاز نمک میخورند
سه شنبه 9 مهر 1398 - 15:55:11
|
|
پیام فارس - مدیر گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: براساس مطالعات مصرف نمک در شیراز هفت برابر حد مجاز است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدجواد کجوری سه شنبه 9 شهریور در جمع خبرنگاران گفت: مصرف بالای نمک در شیراز باعث شده که افراد نادانسته به بیماری پرفشاری خون و به دنبال آن بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا شوند. وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی عامل حدود 30 درصد از مرگها در فارس است، گفت: عمده نمکی که مردم شیراز استفاده میکنند از طریق مصرف نان و غذاهای فراوری شده به بدن آنان وارد میشود. این پزشک متخصص قلب و عروق با بیان اینکه سن شروع بیماری عروق کرونر 10 سالگی است، افزود: در گذشته سن شروع بیماری قلبی و عروقی 40 تا 50 سالگی بود اما امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و 35 سالگی رسیده است. او، ژنتیک را عامل نخست و تعیین کننده در مبتلا شدن به بیماری قلبی و عروقی در بین افراد اعلام و اضافه کرد: مصرف بیرویه فست فود، غذاهای چرب و کم تحرکی، عامل مهمی در شیوع این بیماری و در حال حاضر، شایعترین علت مرگ و میر،سکته قلبی است. کجوری بر لزوم آموزش موارد پیشگیرانه به خانوادهها و به ویژه کودکان تاکید و اضافه کرد: آموزش و پیشگیری باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود، نباید با فرصتسوزی به شرایطی برسیم که بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کرده باشد و آنگاه به فکر پیشگیری باشیم. فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فرهنگ غلط و استفاده از تنقلات صنعتی، غذای شور و استفاده نکردن از غذاهای سالم در بین کودکان و نوجوانان را عامل مهم این بیماری دانست و گفت: خانوادهها چندان توجهی به این موضوع ندارند و همین امر سبب میشود نوجوانان و سایر افراد خانواده زودتر از حد معمول به بیماریهای عروقی مبتلا شوند. او با تاکید بر اینکه خطر ابتلا بیماری قلبی و عروقی، از زمان شکلگیری یک جنین در رحم مادر ایجاد میشود، افزود: برای پیشگیری از ابتلا و کنترل این بیماری، مصرف سبزیجات، میوه و همچنین ورزش کردن و استفاده از سایر غذاهای سالم توصیه میشود تا از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه اغلب روغنهایی که برای تهیه چیپس به کار میرود، بارها داغ شده و میجوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد میشود، گفت: این امر میتواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته باشد و استفاده از این نوع روغنها در واقع به هلاکت انداختن کودکان و تزریق سم به بدن آنان است. مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چاقی را به عنوان یک سندرم متابولیک و عوامل خطرساز برای بروز بیماریهای قلبی عروقی اعلام کرد و افزود: این موضوع مقدمهای برای گرفتار شدن به بیماریهای قلبی است و باید از همان ابتدا آن را جدی گرفت و با آن مقابله کرد. کجوری بیان کرد: در جامعه شاهد چاقی شکمی در بین مردان و چاقی پایین تنه در بین زنان هستیم و افراد هیچگاه این تغییرات را جدی نمیگیرند، همین موضوع سبب میشود آمار مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین بیماریهای کلیوی افزایش یابد.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/102596/شیرازیها-هفت-برابر-حد-مجاز-نمک-میخورند
|