پیام فارس
معاون اداره کل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش‌وپرورش:
حفظ قرآن در فراگیری بهتر سایر دروس تاثیر مثبت دارد
چهارشنبه 10 مهر 1398 - 17:15:08
پیام فارس - معاون اداره کل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آثار فردی و اجتماعی انس و الفت با کتاب الهی و حفظ قرآن کریم، تاکید کرد که این امر در فراگیری بهتر سایر دروس تاثیر مثبت دارد.

به گزارش ایسنا، باقری چهارشنبه 10 مهر در آیین قدردانی از دانش‌آموزان قرآنی استان فارس، گفت: کسی که حافظ قرآن باشد، نعمت‌های فراوانی برایش فراهم می‌شود که گاهی از آنها بی خبر است.
او اضافه کرد: یکی از این نعمت‌ها آرامش دنیوی و توکل زیاد به خداوند است از طرفی حفظ قرآن در فراگیری بهتر سایر دروس نقش و تأثیر مثبت دارد. حافظه ما ظرفیت‌های زیادی دارد وقتی قرآن را به آن بسپاریم به‌مرور مغز قوی و کار درس خواند راحت‌تر می‌شود.
باقری همچنین یکی از وظایف حافظان قرآن را تکثیر حفاظ دانست و با تاکید بر اینکه هر حافظ قرآن می‌تواند دوستان و همکلاسی‌هایش را تشویق و به سمت قرآن هدایت کند، گفت: در احادث داریم که حافظ قرآن می‌تواند شفاعت کند، برهمین اساس حافظان قرآن در روز قیامت کنار شهدا، ائمه و صلحا قادر به شفاعت دیگران هستند.
معاون اداره کل قرآن نماز و عترت وزارت آموزش‌وپرورش همچنین گفت: زمانی آنچه را خوانده‌ایم از یاد نمی‌بریم که به آنچه خوانده‌ایم فکر کنیم و به آن عمل کنیم مثلاً اگر خواندیم به پدر و مادرتان نیکی کنید، اگر در دنیا به آنان احسان کردیم روز قیامت می‌توانیم این آیه را بخوانیم وگرنه آن را هم فراموش خواهیم کرد.
وی مسئولیت حافظان قرآن را از سایرین بیشتر دانست و تاکید کرد که درجات پیش بینی شده بهشت برای حافظان قرآن براساس تعداد آیاتی تعیین می‌شود که از حفظ باشند.
باقری یادآور شد: حفظ کل قرآن کریم کار دشواری نیست و به جرات می‌توان گفت مرور کردن آیات می‌تواند عاملی برای فراموش نکردن آن‌ها باشد و این سنی که شما دارید به قول رهبر معظم انقلاب بهترین سن برای حفظ قرآن کریم است ولی باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشید.
معاون اداره کل قرآن نماز و عترت وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه حفظ قرآن 30 درصد کار است اما 70 درصد نگهداشت محفوظات است، لذا اگر مرور نکنیم فراموش می‌شود، تاکید کرد: کسانی که می‌خواهند حافظ کل قرآن بشوند باید برای خودشان برنامه‌ریزی داشته باشند البته تجربیات برخی از دانش آموزان وقاریان برجسته کشوری و بین‌المللی نیز بیانگر این است که اگر می‌خواهید حافظ کل قرآن بشوید باید برای تک‌تک لحظاتتان برنامه‌ریزی کنید.
باقری بهترین زمان برای حفظ قرآن را ساعت‌های اولیه صبح و بعد از نماز صبح دانست و گفت: تجربه حافظان قرآن نشان داده ممکن است روزهای اول برای حفظ یک آیه لازم باشد چندین بار آن را تکرار کنید تا حفظ شوید اما به‌مرور تعداد دفعات آن کم می‌شود و بعضی از آیات را فقط با یک‌بار خواندن حفظ می‌شوید لذا اگر برنامه‌ریزی کردید که روزی 15 دقیقه برای حفظ 5 خط می‌گذارید این زمان به‌مرور کمتر خواهد شد .
این مقام مسئول شرط اول برای حافظ کل قرآن شدن را برنامه‌ریزی منظم برای حفظ و مرور منظم دانست و گفت: زمان حفظ قرآن باید ثابت باشد اما زمان مرور آن هرزمانی می‌تواند باشد، اما خیلی از وقت‌ها یک سری نعمت‌هایی راداریم که خدا به‌واسطه حفظ به ما داده که می‌توانیم از این نعمات به‌خوبی استفاده کنیم .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/102659/حفظ-قرآن-در-فراگیری-بهتر-سایر-دروس-تاثیر-مثبت-دارد
بستن   چاپ