پیام فارس
مرکز سرطان جنوب چشم انتظار خیرین
دوشنبه 15 مهر 1398 - 8:55:48 AM
روزنامه شیراز نوین
پیام فارس - روزنامه شیراز نوین چاپ شیراز شنبه در شماره 109 گزارشی با عنوان `مرکز سرطان جنوب چشم انتظار خیرین سلامت` به قلم سیدمحمد شبیری منتشر کرده است.

در این مطلب آمده است: سالانه 30 هزار نفر بر اثر بیماری هولناک سرطان از بین می‌روند و ما هنوز نسبت به پیشگیری و درمان آن حتی کنجکاوی هم نکرده ایم. هر سال نام 85 هزار بیمار در فهرست مبتلایان به سرطان ثبت می‌شود و مرگ، چادر سیاه خود را بر سر آنها می‌گسترد؛ در حالی که با تحقیقات گسترده تر می‌توان به آن فرمان ایست داد.
ابتلا به سرطان در جنوب کشور شایع است و فارسی‌ها در افزایش این آمار، نقش نگران کننده ای دارند.
به گفته معاون پژوهشی وزیر بهداشت و درمان دکتر سیدرضا ملک زاده، سرطان سینه و معده در بین اهالی فارس بسیار شایع شده است.
وی با اشاره به آمار نگران کننده بیماری سرطان در استان فارس می‌افزاید: به این دلیل که فارس قطب پزشکی کشور محسوب می‌شود بسیاری از بیماران سرطانی برای برخورداری از امکانات و خدمات درمانی از سراسر کشور به شیراز سفر می‌کنند که این موضوع بر افزایش آمار بیماران سرطانی استان نیز تاثیر دارد.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه 50درصد از بیماران سرطانی با پیشگیری به موقع می‌توانند از بروز این بیماری جلوگیری کنند، می‌افزاید: به دلیل پراکنده بودن آمار استانی اطلاعات دقیق‌تری از تعداد بیماران سرطانی فارس در اختیار نیست اما تخمین زده می‌شود که سالانه 10 هزار نفر در این فهرست قرارمی گیرند.
ملک زاده درباره تنوع بیماری سرطان بیان می‌کند: سرطان معده، مری، سینه، دهانه رحم و پوست، در بین انواع بیماری‌های سرطان رایج تر است و قسمت عمده ای از این آمار را اهالی جنوب کشور تشکیل می‌دهند.
مسئول کمیته ملی کنترل سرطان در ایران، نسبت به عوارض گوناگون بیماری سرطان ابراز تاسف می‌کند و می‌گوید: بر اساس نمودارهای موجود، ابتلا به سرطان نه تنها زندگی فرد بیمار را مختل می‌کند بلکه بر روح و روان نزدیکان نیز اثرات منفی می‌گذارد و بنیه اقتصادی خانواده را ضعیف می‌کند.
طبق اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اگر هر نفر در فارس ماهانه هزار تومان برای ساخت بیمارستان فوق تخصصی سرطان جنوب سید الشهدا کمک یا اوراق مشارکت وقفی خریداری کند، این بیمارستان در کمتر از 4 سال آینده به بهره‌ برداری می‌رسد. قرار است در این بیمارستان به بیماران نیازمند خدمات درمانی تخصصی، تشخیص و درمان بیماری سرطان به‌صورت نیمه رایگان ارائه شود. هرچند که در ابتدا قرار بود اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برای فروش برگه اوراق وقف مسئول این امر قرار بگیرد و گزارش‌های خود را به مردم اعلام کند ولی با پیگیری‌های متعدد موفق نشدیم برای این امر مهم از مسئول مربوطه مصاحبه‌ای تهیه کنیم.
حال با یک ضرب و تقسیم بسیار ساده متوجه می‌شویم که اگر پنج میلیون میلیون نفر از جمعیت فارس در ساخت این بیمارستان وقفی مشارکت کنند، با همان کمک هزار تومانی در ماه، مبلغ 450 میلیارد ریال برای ساخت این بیمارستان فوق تخصصی جمع‌آوری می‌شود.
براساس گزارش‌های مسئولان این بیمارستان، امروزه بانوان نیکوکاری هستند که مبالغ بسیارسنگینی پرداخت کرده‌اند اما حاضر نیستند نامشان از طریق رسانه‌ها مطرح شود و همین دلیل باعث شده از ابتدای ساخت این بیمارستان تاکنون بیش از 15 میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان فوق تخصصی جنوب کشور جمع‌آوری و هزینه شود.
این بیمارستان در 5بلوک درمانی با مساحتی بالغ بر 100هزار متر مربع با یک هزار تخت درمانی با مشارکت خیرین استان و دیگر خیرین کشور در حال ساخت است.
امروزه در همه کشور‌های توسعه‌یافته با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری سرطان، ساخت مراکز فوق تخصصی تشخیص بیماری سرطان به‌عنوان یک ضرورت ارزیابی می‌شود.
در شیراز نیز که به‌عنوان قطب پزشکی کشور شناخته می‌شود، وجود این مرکز فوق تخصصی برای تشخیص زودهنگام بیماری سرطان به‌عنوان نیاز مطرح شده است و مسئولان با یاری مردم می‌کوشند این کمبود را بر طرف کنند.
اکنون دانشگاه علوم پزشکی شیراز تلاش دارد با همکاری خیران حوزه بهداشت واز طریق مجمع خیرین تامین سلامت استان، این بیمارستان را احداث کند و گامی ارزشمند برای کاهش آمار بیماران سرطانی بردارد.
با بهره‌برداری از بیمارستان فوق تخصصی سرطان جنوب کشور برای رفع نیاز‌های افراد کم‌برخوردار نیز اقدامات قابل ملاحظه‌ای صورت می‌گیرد. قائم مقام بیمارستان فوق تخصصی سرطان جنوب سید الشهدا، با بیان اینکه از ابتدای احداث این بیمارستان تاکنون، خیرین برای مشارکت در ساخت این بیمارستان خیریه بیش از 15 میلیارد تومان کمک کرده‌اند، به شیراز نوین می‌گوید: با گذشت کمتر از سه سال از اجرای طرح، مبلغی از طریق فروش اوراق وقف جمعی یا واریز نقدی به شماره حساب‌های بانک عامل جمع‌آوری شده است.
منوچهر باقری با اشاره به اینکه تاکنون بلوک نخست این پروژه به اتمام رسیده و بلوک 2 و3 آرموتوربندی کف در حال اجراست می‌افزاید: اگر بتوانیم خیران بیشتری را در ساخت این بیمارستان سهیم کنیم، این پروژه براساس برنامه زمانبندی شده در مدت پنج سال بهره‌برداری می‌شود. وی اضافه می‌کند: بر اساس نقشه‌های تهیه شده، این بیمارستان در کنار بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضای ابوعلی سینا (شهرک صدرا) با گنجایش 1000 تخت در مساحتی بالغ بر 20هزار متر مربع ساخته می‌شود.
قائم مقام بیمارستان فوق تخصصی سرطان جنوب سید الشهدا ادامه می‌دهد: اگر برای ساخت این بیمارستان مشارکت بیشتری داشته باشند پیش‌بینی می‌شود تا چهار سال آینده بیمارستان بنا خواهد شد.
باقری می‌افزاید: با اشاره به اینکه خیرانی از استان‌های تبریز، تهران و اصفهان نیز در این طرح شرکت داشته‌اند می‌گوید: به‌رغم اینکه بسیاری از خیران در کمال فروتنی اصرار دارند که نامی از آنها برده نشود اما باید به این موضوع اشاره کرد که برخی از پزشکان فارس با کمک‌های قابل توجه در اجرای این طرح خداپسندانه مشارکت کرده‌اند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای مشارکت بیشتر خیرین 20هزار قلک و500صندوق به منظور اهدا کمک‌های نقدی خیرین ساخته شده که تلاش داریم با مشارکت بیشتر خانواده‌ها بتوانیم این بیمارستان را هرچه سریعتر بنا کنیم.
وی با بیان اینکه خیران درگروه سنی خاصی قرار نمی‌گیرند، می‌افزاید: برخی از دانش‌آموزان با اهدای هزار تومان در این طرح مشارکت کرده‌اند و شاهد بوده‌ایم که حتی یک نفر از آنها انگشتر طلا، ارثیه خود را برای ساخت این بیمارستان وقف کرده است. وی اضافه می‌کند: بافنده‌ای نیز با فروختن گلیم و اهدای زنجیر و انگشتر طلای خود نشان داد که وقف در این دیار فقط به افراد متمول مربوط نمی‌شود.باقری با اشاره به اینکه بیمارستان سرطان فقط برای ارائه خدمات درمانی ساخته نمی‌شود، می‌گوید: این بیمارستان جامع، مرکزی برای تحقیقات است تا با بهره‌گیری از دانش متخصصان مجرب نسبت به پیشگیری و درمان بیماران سرطانی اقدام شود.
وی به شیوع بیماری سرطان به دلیل فقر اطلاعات توده مردم اشاره می‌کند و از آنها می‌خواهد با غربالگری به موقع نسبت به ریشه‌کن کردن این بیماری اقدام کنند.
علی محمد حسام نیکوکار مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس می‌گوید: امیدواریم با راه‌اندازی این مرکز ذهنیت مردم را نسبت به سرطان که آن را بیماری لا علاج می‌دانند، تغییر دهیم.وی مرحوم نمازی را الگوی خود می‌داند و اضافه می‌کند: باید فرهنگ کمک به ساخت مراکز درمانی در بین نیکوکاران ترویج و نهادینه شود تا با بهره‌برداری از چنین مراکزی با برخورداری از علم، بروز بیماری‌های حاد ریشه کن شود. این نیک اندیش از مسئولان استان تقاضا دارد به منظور حمایت بیشتر خیرین در اقدامات خیرخواهانه، دستگاه‌های متولی را حمایت کنند تا خیرین با رغبت بیشتری بتوانند بدون هیچ گونه نگرانی اقدامات خداپسندانه خود را انجام دهند.
6114/ 2027
دریافت کننده: علی اکبر خرامش ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/102855/مرکز-سرطان-جنوب-چشم-انتظار-خیرین
بستن   چاپ