پیام فارس
توجه رسانه‌های داخلی به فراز و فرودهای بازار مسکن‌
پنجشنبه 16 آبان 1398 - 17:39:56
پیام فارس - تهران- رسانه های داخلی، فراز و فرودهای بازار مسکن را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند و تاکید کردند: با اینکه قیمت ها در این بازار در ماه های اخیر روند کاهشی پیدا کرده اما با این وجود بازار مسکن همچنان در حالت رکود قرار دارد.

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا ، مسعود افشین معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، آخرین اخبار قیمت زمین و مسکن در شهر تهران را اعلام کرد و در این رابطه اظهار داشت: متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در بهار سال 1398 شهر تهران حدود 16 میلیون و 950 هزار تومان بوده است که نسبت به فصل قبل، 16.6 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 174.6 درصد افزایش داشته است.
بررسی امروز (11 آبان) روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی نشان می دهد که رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب در این حوزه به موضوع رکود بازار مسکن اشاره کرده و آورده اند: بازار مسکن تا خردادماه سال 99 در یک رکود غیرتورمی به سر خواهد برد و میزان معاملات افزایش نخواهد یافت.
رسانه های اصولگرا نیز حجم معاملات مسکن در ماه های اخیر را بررسی و عنوان کردند: کاهش قدرت خرید مسکن که در یک و نیم سال گذشته به دلیل جهش قیمت‌ها رخ داد تا مدتها نخواهد گذاشت که بازار مسکن روال عادی به خود بگیرد.
رسانه های اصلاح طلب
رکود در بازار مسکن
روزنامه اعتماد: گستردگی صنعت ساختمان در اقتصاد ایران و فعالیت اصناف مختلف در حوزه‌های مربوط به این صنعت، ‌رکود در بازار مسکن را همواره به تشدید رکود در اقتصاد ایران بدل کرده و کاهش 70 درصدی خرید و فروش‌ها در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که مسکن ایران بار دیگر به رکودی جدید دچار شده است. سلمان خادم‌المله کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه ثبات بازارهای رقیب از یک طرف و سیاست‌های انبساطی دولت منجر به رونق نسبی بازار مسکن در مهرماه شده است، گفت: حداقل تا سه سال آینده نمی‌توان انتظار تحول جدی در معاملات مسکن داشت و قیمت‌ها جهش نخواهد کرد.وی افزود: از سوی دیگر بازارهای رقیب مثل طلا، ارز و بورس با ثبات مواجه بودند که ترکیب این عوامل باعث اثرگذاری روی بازار مسکن شد. اما به طور کلی در حوزه مسکن تعادل عرضه و تقاضا برقرار نیست. طرف تقاضا با توجه به افزایش شدید قیمت‌ها به شدت تحت فشار است به همین دلیل روال عادی و نرمال را در بازار مسکن شاهد نیستیم.این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه بعید است در آینده نزدیک تحرک اساسی و اتفاق ویژه‌ای در حوزه معاملات مسکن ایجاد شود، گفت: تا زمانی که تکلیف متغیرهای اثرگذار بر بازار مسکن معلوم شود شرایط رکودی در بازار مسکن ماندگار خواهد بود. ممکن است تحرکات کوچکی مثل آنچه در مهر ماه اتفاق افتاد روی دهد اما رونق ایجاد نخواهد شد. به هر حال قیمت ارز به یکباره 3.5 برابر شده که البته هم اکنون به یک جایگاه نسبتا باثبات تری رسیده است. افزایش قیمت ارز به کاهش ارزش پول ملی و افت اقتصاد منجر شده و قیمت کالاها متناسب با این افت، بروز شده است.
حسام عقبایی نایب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت و گو با تارنمای اعتماد آنلاین تصریح کرد: بازار مسکن تا خردادماه سال 99 در یک رکود غیرتورمی به سر خواهد برد و میزان معاملات افزایش نخواهد یافت. در مورد قیمت مسکن در این بازار احتمال کاهش 15 درصد دیگر تا پایان سال وجود دارد. تورم داخل کشور بین 40 تا 45 درصد و رشد قیمت مسکن سه برابر تورم حاکم در کشور است. قیمت مسکن باید آنقدر کاهش پیدا کند تا حداقل به نرخ تورم نزدیک شود. نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک کشور ادامه داد: رشد قیمت مسکن به صورت نامتعارف، سوداگرانه و جهشی بوده است.
روزنامه اعتماد می نویسد:‌ گستردگی صنعت ساختمان در اقتصاد ایران و فعالیت اصناف مختلف در حوزه‌های مربوط به این صنعت، ‌رکود در بازار مسکن را همواره به تشدید رکود در اقتصاد ایران بدل کرده و کاهش 70 درصدی خرید و فروش‌ها در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که مسکن ایران بار دیگر به رکودی جدید دچار شده است... وزیر راه در حالی دومین سال از وزارت خود را آغاز کرده که بازار مسکن در یک‌ساله مدیریت او ابتدا با یک شوک تورمی بسیار جدی و سپس با رکودی جدید دست و پنجه نرم کرده و حالا وزیر از اولویت جدی طرحی می‌گوید که با وجود مشخص نبودن ابعاد دقیقش، منتقدان و سوال‌کنندگان فراوانی دارد؛ منتقدانی که پیش از هر مساله‌ای یک پرسش مهم را مطرح می‌کنند؛ آیا طرح جدید به حل معادله پیچیده بازار مسکن ایران کمک خواهد کرد یا بار دیگر، طرح پرهزینه‌ای مانند مسکن مهر در راه است؟
نوسانات بازار مسکن
روزنامه دنیای اقتصاد عنوان داشت : عامل چرخش تورم مسکن پایتخت در اولین ماه پاییز مشخص شد. قیمت مسکن در تهران بعد از دو ماه کاهش ماهانه پی در پی، در مهر ماه کمتر از یک درصد افزایش یافت. این تغییر مسیر تورم ماهانه ملکی کاملا متاثر از رشد قابل ملاحظه قیمت آپارتمان‌های مناطق یک تا سه بوده است که با توجه به وزن معاملاتی این مناطق، جلوی کاهش سطح میانگین قیمت‌ها در تهران گرفته شد. متوسط قیمت در 10 منطقه که همگی مناطق مصرفی هستند، به‌رغم رشد معاملات خرید بیش از 2 درصد کاهش یافته است.
به گزارش تارنمای خبرآنلاین ، آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در بهار امسال از مجموع واحدهای فروخته شده در تهران، قیمت هر متر مربع گران‌ترین واحد مسکونی فروخته شده بیش از 72 میلیون تومان بوده است.قیمت مسکن در تهران از سال 1397 افزایشی قابل توجه را تجربه کرد. روند کاهش قیمت مسکن از ابتدای تابستان در تهران و سایر شهرهای بزرگ سرعت گرفته است، اما با این حال تهران گران‌ترین واحدهای مسکونی ایران رادر خود جای داده است. بخش مهمی از خانه‌های ویلایی در تهران طی دو دهه اخیر جای خود را به آپارتمان‌های بلند مرتبه داده‌اند از این رو کمبود واحدهای ویلایی قیمت آن‌ها را در قیاس با آپارتمان به شدت گران کرده است.
رسانه های اصولگرا
حجم معاملات مسکن در ماه های اخیر
جعفر مهدی‌زاده مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک‌ مرکزی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم، تاکید کرد: معاملات مسکن هنوز در سطح قابل قبولی قرار ندارد ولی با توجه به تغییر روند و افزایش حجم معاملات مسکن در مهرماه، می‌توان امیدوار بود که این روند در ماه‌های آتی نیز تداوم داشته باشد و به ‌دنبال آن شاهد رونق ساخت‌وساز و افزایش عرضه مسکن در کشور نیز باشیم.وی ضمن تأکید بر خروج تقاضای سوداگرانه و حضور متقاضیان واقعی در بازار مسکن، اظهار داشت: با وجود کاهش تدریجی قیمت مسکن در چند ماه اخیر، کماکان تفاوت معنی‌داری میان قدرت خرید خانوارها و قیمت مسکن وجود دارد.
خبرگزاری تسنیم: با وجود کاهش تدریجی قیمت مسکن در چند ماه اخیر، کماکان تفاوت معنی‌داری میان قدرت خرید خانوارها و قیمت مسکن وجود دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، بانک مرکزی در تازه ترین گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در مهر ماه سال 1398» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است نوشت که در مهر ماه سال 1398، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به 3، 4 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل 22، 0 درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل 63، هفت درصد کاهش نشان می دهد. بانک مرکزی امروز در حالی گزارش هفت ماهه بازار مسکن را منتشر کرد که معاملات مسکن از افت 57 درصدی برخوردار بود اما نرخ اجاره‌بها در تهران نسبت به سال قبل(مهرماه) رشد 35 درصدی داشته و کاهش قیمت مسکن در مهر متوقف شده است.
خبرگزاری فارس در گزارشی دیگر عنوان داشت: گزارش چند روز پیش بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی نشان داد که افت قیمت مسکن متوقف شده و معاملات مسکن به میزان بسیار ناچیز رشد داشته است اما فعالان بازار و کارشناسان بر این باور هستند که این توقف افت قیمت و رشد اندک معاملات مسکن را نباید به منزله خروج از رکود دانست.کارشناسان مسکن متفق القول بر این موضوع تاکید دارند که کاهش قدرت خرید مسکن که در یک و نیم سال گذشته به دلیل جهش قیمت‌ها رخ داد تا مدتها نخواهد گذاشت که بازار مسکن روال عادی به خود بگیرد.کارشناسان می گویند:متقاضیان مسکن برای ترمیم فاصله ای که به دلیل جهش قیمت مسکن در قدرت خرید ایجاد کرده باید ماه‌ها منتظر بمانند آن هم به شرطی که قیمت ها افزایش نیابد. البته فعالان بازار مسکن نیز می گویند که نمی‌توان انتظار داشت قیمت‌ها بیش از این کاهش پیدا کند چرا که قیمت نهاده های تولید مسکن و به خصوص انشعابات و عوارض شهرداری چند برابر رشد کرده است.موضوعی که امروز در بازار مسکن مطرح است و متقاضیان مسکن انتظار دارند دولت به آن اهمیت دهد این است که با اجرای طرح های مناسب کوتاه مدت و میان مدت قدرت خرید مسکن را ارتقا دهد.
به گزارش تارنمای جهان نیوز ، طی چند ماه گذشته شاهد کاهش قیمت و رونق نسبی در بازار مسکن بودیم که این موضوع باعث افزایش معاملات در این بازار شده است. براساس این گزارش دلایل زیادی می‌تواند بر کاهش قیمت مسکن تاثیر گذار باشد که عده‌ای از کارشناسان بخش مسکن معتقدند تلاش برای افزایش معاملات مسکن مهم‌ترین دلیل کاهش قیمت بوده و عده‌ای نیز اقدامات دولت را بر این امر تاثیرگذار می‌دانند. از طرفی ثبات در بازار ارز، طلا و سکه باعث شده تا قیمت‌ها در بخش مسکن نیز به ثبات برسد و تقاضای سرمایه گذاری به حداقل برسد.در همین راستا احمدرضا سرحدی به عنوان کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: روند نزولی قیمت مسکن طی چند ماه گذشته آغاز و همچنان نیز این روند ادامه دارد، تاجایی که قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته افزایش نسبی پیدا کرده است.این کارشناس بازار مسکن عنوان کرد: با کاهش قیمت مسکن در بازار، خرید و فروش انواع ملک نیز بیشتر شده و باعث بازگشت تا رونق به بازار مسکن شده؛ همچنین افزایش خرید و فروش در بازار با ایجاد یک جو روانی بین صاحبان ملک، موجب کاهش بیشتر قیمت‌ها می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید هادی بهادری نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد حدود 20 درصدی میزان معاملات مسکن در مهر 98، اظهار کرد: با وجود افزایش قابل قبول معاملات مسکن در مهرماه نسبت به ماه پیش از آن، قیمت ها بالا نرفته و این مسئله یک نکته قابل توجه و مثبت است.وی با بیان این‌که بازار مسکن به لحاظ قیمتی اشباع شده است، افزود: به گفته کارشناسان، رشد قیمت مسکن همواره به صورت پله‌ای است، به عبارت دیگر قیمت مسکن در مقطعی بالا می‌رود اما برای مدت طولانی افزایش نخواهد یافت.به گفته وی، آمار ساخت و ساز مسکن در یک سال اخیر به میزان قابل توجهی بالا رفته و این مسئله در کاهش تلاطمات بازار و ثبات قیمت ها تأثیر بسیاری گذاشته است.
ورود پول های کثیف به بازار مسکن
روزنامه فرهیختگان در مطلبی با عنوان دلال‌ها به خانه برمی‌گردند می نویسد: در مهرماه سال جاری حجم معاملات بازار مسکن تهران با رشد 22 درصدی نسبت به شهریور مواجه شد. در این زمینه برخی فعالان و کارشناسان حوزه مسکن می‌گویند نشانه‌هایی از ورود پول‌های کثیف به این بازار وجود دارد. استدلال این است که از یک‌طرف نزدیک به 80 درصد تقاضاهای مسکن جزو تقاضای سرمایه‌ای بوده که در نبود شفافیت در این بازار قصد دارند به‌واسطه رصد بازارهای دیگر از سوی دولت و همچنین فعال‌شدن ابزارهای مالیاتی و طرح موضوع قطع یارانه‌های نقدی ثروتمندان، بازار مسکن را به‌عنوان مقصد پولشویی انتخاب کنند و از طرف دیگر با معاملات سفته‌بازانه، زمینه هیجانی‌شدن بازار را فراهم کنند.
برچسب‌ها
قیمت مسکن وزارت راه و شهرسازی مسکن مهر مسکن بانک مرکزی

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/104061/توجه-رسانه‌های-داخلی-به-فراز-و-فرودهای-بازار-مسکن‌
بستن   چاپ