پیام فارس
برپایی سیزدهمین یادواره راویان عشق و انتظار در شیراز
پنجشنبه 23 آبان 1398 - 19:12:59
پیام فارس - شیراز- سیزدهمین یادواره مرحوم حاج ملا علی سیف‌الاسلام و فرزندش زنده یاد حاج علی اصغر سیف که از پرچمداران فعالیت‌های مذهبی و سیاسی در استان فارس در دوران پیش از انقلاب و پس از به ثمر رسیدن انقلاب بودند، با عنوان راویان عشق و انتظار فردا (جمعه) در شیراز برگزار خواهد شد.

حاج ملا علی سیف "سیف الاسلام" در سال 1300 خورشیدی در شیراز تولد یافت و در سن 15 سالگی علوم قدیمه را در مسجد نصیرالملک شیراز فرا گرفت، وی افزون بر آموختن علوم دینی در ورزش پهلوانی نیز فعالیت داشت و به سبب خدماتی که به اسلام و مذهب شیعه داشت به او لقب "سیف الاسلام" داده شد.
وی در بین ورزشکاران و اهالی زورخانه از جایگاه و منزلت ویژه‌ای برخوردار بود. او همچنین نمایندگی چند دوره انجمن شهر را بر عهده داشت. یکی از ویژگی‌های شاخص اخلاقی حاج ملا علی سیف، گره گشایی از مشکلات مردم بود.
مبارزه در برابر طاغوت با منطق سیدالشهدایی
نوه شادروان حاج ملا علی سیف الاسلام، پنجشنبه به ایرنا بیان داشت: حاج ملا علی سیف الاسلام از مبارزان زمان رضاخان تا محمدرضا شاه بود و در حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فعالیت داشت و در میان مردم به عنوان یک رجل مردمی اجتماعی و معنوی به شمار می‌آمد.
سعید سیف، که فرزند مرحوم علی اصغر و نماینده دور چهارم شورای اسلامی شهر شیراز است، افزود: زنده یاد سیف‌الاسلام، رئیس هیات‌های مذهبی شیراز بود و در هنگامی که خفقان رضاشاهی حاکم و یکی از اهداف این حکومت ظالم از بین بردن مجالس عزاداری سیدالشهدا (ع) بود، جمعیت اتحاد حسینی را تاسیس کرد.
او اضافه کرد: حاج ملا علی سیف الاسلام، تمام همت خود را برای از بین بردن خفقان دوران پهلوی به کار گرفت و یادواره سیدالشهدا و مجالس امام حسین (ع) را به صورت نیمه محرمانه، محرمانه و علنی برگزار و این فعالیت را در قالب آگاهی‌بخشی به مردم در مجالس و محافل عمومی دنبال ‌کرد.
وی اظهار داشت: به بیان دیگر شادروان سیف‌الاسلام، مبارزه فرهنگی مذهبی را با منطق روز سیدالشهدایی آمیخت و در برابر محمدرضا شاه ایستادگی کرد.
نماینده دوره چهارم شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با اشاره به نقش حاج ملا علی سیف‌الاسلام در برگزاری آیین‌های مذهبی و شبانه به ویژه در شب‌های جمعه و مناسبت‌های مهم مذهبی،گفت: وی در مناسبت‌های ضد فرهنگی به عنوان آمر به معروف و ناهی از منکر با یک حرکت برنامه‌ریزی شده جمعی در برابر توطئه‌های رضا شاه و محمدرضا شاه می‌ایستاد.
به گفته سیف، از جمله اقدامات مرحوم سیف‌لاسلام، می‌توان به جلوگیری از راه‌اندازی یک تماشاخانه ترویج‌ کننده خلاف اخلاق و نیز ممانعت از ورود دسته‌های موسیقی به مراسم امام حسین (ع) با هدف جلوگیری از ایجاد انحراف در مسیر عزاداری اشاره کرد.
وی، همچنین بر نقش فرزند ایشان، زنده یاد حاج علی اصغر سیف در حفظ خط پرچمداری مذهبی با فعالیت‌های فرهنگی در قالب آموزش و پرورش به عنوان یک معلم نیز تاکید و بیان کرد: این شخصیت نیز برای آموزش چندین نسل، تلاش فراوان و شاگردان بزرگی را تربیت کرد که از جمله آنها سردار احمد وحیدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر پیشین دفاع است.
سیف، با بیان اینکه علی اصغر تا پایان عمر، زندگی خود را وقف ترویج فرهنگ کرد، اظهار داشت: او که به صورت شبانه‌روزی از قبل از انقلاب برای ترویج فرهنگ مذهبی و انقلابی تلاش می‌کرد، مدرسه‌ای را برپا کرد که زمینه‌ساز پرورش نیروهای کارآمد برای انقلاب و نظام شد، مدرسه‌ای که پیش از انقلاب با نام رستاخیز و با شعار "جهان نیازمند رستاخیزی بر پایه یکتاپرستی است" شکل گرفت و بعد از تشکیل حزب رستاخیز پهلوی، نام این مدرسه را به "قائم" تغییر داد.
وی افزود: این مدرسه تا پیروزی انقلاب، پیشرو نهضت دانش‌آموزان و فرهنگیان در صف شکنی علیه طاغوت بود و پس از انقلاب، مدرسه‌ای با نام پیام و با هدف ترویج فرهنگ عاشورا، گسترش پیام امام عصر (عج) و پیام هدایت امام حسین (ع) در مقطع دبیرستان تاسیس شد و زمینه‌ساز تربیت فرزندانی را فراهم کرد که امروز از نیروهای توانمند در بُعد علمی و تشکیلاتی نظام‌ به شمار می‌آیند.
سیف بیان داشت: به پاس خدمات مرحوم حاج ملا علی سیف‌الاسلام و فرزند فقید او حاج علی اصغر سیف، امسال نیز سیزدهمین یادواره آنان با عنوان "روایان عشق و انتظار" روز بیست و چهارم آبان ماه 98 از ساعت 19 الی 21 در سالن اجتماعات آموزش و پرورش ناحیه یک شیراز واقع در حدفاضل میدان فخرآباد و سه راه بهار برگزار خواهد شد.
برچسب‌ها
فرهنگی شیراز آموزش و پرورش فارس

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/104413/برپایی-سیزدهمین-یادواره-راویان-عشق-و-انتظار-در-شیراز
بستن   چاپ