پیام فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس
اصلاح الگوی کشت با دستورالعمل و صدور فرمان انجام نمی‌شود
شنبه 16 آذر 1398 - 11:38:23
پیام فارس - ایسنا/فارس مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: اصلاح الگوی کشت یک ضرورت محسوب می‌شود اما امکانات و ابزار و شرایط اقتصادی و اجتماعی مناسب برای اجرای آن در کوتاه مدت وجود ندارد؛ برای اصلاح الگوی کشت باید برنامه مشخص داشت و براساس آن حرکت کرد، با دستورالعمل و صدور فرمان نمی‌توان به این مهم دست یافت.

حمید ظهرابی در نشست هم اندیشی مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و سرمایه های اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان های مردم نهاد محیط زیستی فارس، افزود: باید برای اصلاح الگوی کشت برنامه مشخص داشته باشیم و براساس آن حرکت کنیم اگرنه با دستورالعمل و صدور فرمان امکان دستیابی به این مهم وجود ندارد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس، وی خاطرنشان کرد: اصلاح الگوی کشت پیچیدگی های اقتصادی و اجتماعی بسیار زیادی دارد و برای فراهم آوردن این تغییر نقش سازمان های مردم نهاد به عنوان قشری از نخبگان جامعه که آگاهی و علم کافی در حوزه محیط زیست دارند نسبت به بخش دولتی، اثرگذارتر است.
ظهرابی ادامه داد: با توجه به تجربه دنیا، تغییرات تاثیرگذار در زمینه حفظ خاک و آب و حفاظت محیط زیست از مسیر حرکت عمومی و جلب مشارکت مردم امکان پذیر است؛ جلب مشارکت مردم در کنار دانش، آگاهی و علاقه حتما انگیزه های مناسب اقتصادی را هم نیاز دارد، بنابراین باید راه های پایدار را برای آگاهی مردم و جلب مشارکت واقعی آنان یافته و اجرایی کنیم تا در دراز مدت اثرگذار باشد.
او در بخشی از سخنان خود گفت: استان فارس از لحاظ تنوع زیستی و تاریخ و تمدن کشور و جهان، استان بسیار مهمی به شمار می‌رود و حفظ این تنوع زیستی و جایگاه تمدنی بسیار ضروری و حیاتی است.
ظهرابی با بیان اینکه تداوم روش‌ها و شرایطی که برای استفاده از منابع طبیعی کشور در حال انجام است، آسیب زیادی به محیط زیست وارد کرده و فشار بیش از اندازه و بهره برداری در حوزه های مختلف، پیامدهایی را به محیط زیست و تمدن ایران اسلامی تحمیل می کند، گفت: شاید بزرگترین این پیامدها کم آبی و کمبود منابع آبی است که آثار آن کم کم خود را نشان می دهد.
او با تاکید بر لزوم تجدید نظر در خصوص بهره برداری از منابع آب، گفت: اگر این اتفاق نیفتد طبیعتا با گذشت زمان شرایط ما بدتر می شود، حتی بعضی از کارشناسان هشدار دادند که تمدن ما دچار آسیب و صدمه می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد: ما دولتی ها که مسئول و متولی حوزه حفظ محیط زیست هستیم و سمن‌های محیط زیستی که با عشق و علاقه و آگاهی موضوع محیط زیست را به عنوان یک فعالیت اجتماعی و خواست عمومی جامعه دنبال می‌کنند باید تمرکز فعالیت ها را روی مسائل مهم و اساسی محیط زیست داشته باشند.
ظهرابی موضوع فرسایش خاک در ایران را بسیار نگران کننده دانست و گفت: به سرعت در حال از دست دادن کیفیت خاک و شاهد فرسایش و تخریب خاک هستیم؛ پوشش گیاهی اراضی جنگلی و مرتعی در حال از بین رفتن است و همه اینها نشان می دهد شرایط مناسبی نداریم.
او مردم را اصلی و اثرگذارترین مولفه‌ها در حفظ محیط زیست دانست و گفت: باید برای یافتن راهکارهایی اثر گذار که اجرایی و عملیاتی باشد، تلاش کنیم.
ژیلا مهدی آقایی، مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و سرمایه های اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت: به هیچ عنوان قابل انکار نیست که برای حفظ محیط زیست باید به اجتماعی شدن حوزه محیط زیست جدی فکر کنیم و این اجتماعی شدن محیط زیست در واقع می تواند نتیجه افزایش آگاهی و ارتقا فرهنگ محیط زیست در جامعه باشد که در درجه اول آموزش عمومی و مشارکت مردمی نقش کلیدی دارد، ولی متولی اصلی آموزش محیط زیست سمن ها هستند.
مهدی‌آقایی ادامه داد: علیرغم اینکه تمام توان خود را در خصوص حوزه آموزش محیط زیست گذاشته ایم تا آموزش های عمومی را در جامعه داشته باشیم و اما اقدامات فراوان انجام شده پاسخگوی نیاز جامعه نبوده است.
او گفت: باید بپذیریم آنقدر که باید جامعه را با خود همراه نکرده ایم و حوزه هایی که می توانند با ما همراه باشند را مورد توجه قرار نداده ایم. ما سمن ها را جدا از بدنه سازمان نمی دانیم. اگر با هم باشیم شاید بتوانیم بخشی از راه حل های مشکلات محیط زیستی را که روز به روز سخت تر می شود پوشش دهیم.
او، همکاری نزدیک تشکل‌های زیست محیطی و بدنه دولتی را تاثیرگذار دانست و گفت: اگر مطالبه گری صحیح در جامعه نهادینه نشود محیط زیست نابود می شود. بنابراین اگر دست کمک به سمت هم دراز می کنیم صرفا به این دلیل هست که برای باقیمانده محیط زیست کشورمان گام موثری برداشته باشیم .
آقایی در خصوص مطالبه گری سمن ها گفت: مطالبه گری درست و خردمندانه و نقد منصفانه می تواند روی جامعه مدنی تاثیر گذار باشد.
او با بیان اینکه فرایند مشارکت در کوتاه مدت پاسخ نمی‌دهد، گفت: اگر قرار است مردم را آگاه کنیم و مطالبه گری مردم را ارتقاء دهیم قطع به یقین باید دولت صدای ما را بشنود و قطعا می شنود. محیط زیست به تنهایی هیچ کاری را نمی تواند انجام دهد بنابراین مطالبه گری ها را صرفا به سمت محیط زیست سوق ندهیم این مطلب را شما باید به مردم بگویید.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/107046/اصلاح-الگوی-کشت-با-دستورالعمل-و-صدور-فرمان-انجام-نمی‌شود
بستن   چاپ