پیام فارس
پتانسیل ایران برای کسب درآمد بین المللی از خدمات پزشکی بازساختی
سه شنبه 10 دی 1398 - 11:28:07 AM
ایرنا
پیام فارس - تهران- مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی با اشاره به مراجعه بیماران کشورهای منطقه به ایران برای دریافت خدمات طب بازساختی و مهندسی پزشکی اظهار داشت: این ظرفیت برای افزایش درآمد بین المللی از محل ارائه خدمات پزشکی بازساختی در ایران وجود دارد.
 علیرضا شعاع حسنی در همایش رویکردهای مهندسی پزشکی در درمان و تشخیص؛ پزشکی ترمیمی و سلول های بنیادی گفت: پزشکی بازساختی، آینده پزشکی دنیا را تشکیل می دهد و طبق پیش بینی ها این حوزه تا سال 2030 یک بازار 170 میلیارد دلاری خواهد داشت و با توجه به این که ایران، یک درصد جمعیت دنیا را داراست، انتظار داریم یک درصد از این بازار را از آن خود کنیم.
وی افزود: علاوه بر این، کشورهای همجوار ما پیشرفت چندانی در حوزه پزشکی بازساختی نداشته اند و بسیاری از بیماران آنها برای دریافت خدمات مهندسی پزشکی به ایران مراجعه می کنند که باید ظرفیت پذیرش خود را در این زمینه افزایش دهیم.
شعاع حسنی با بیان اینکه با دانش فعلی، برخی اندام ها در بدن قابلیت تکثیر ندارند، گفت: همین موضوع موجب توجه محققان به علم "سلول درمانی" (سل تراپی) شده است که استفاده از داربست ها در این زمینه بسیار موثر است چراکه از طریق داربست، فرآیند تولید، ساخت و یا ترمیم اندامها و به طور کلی، بازیابی کلی اندام امکان پذیر می شود.
به گفته وی طب بازساختی نیازمند مشارکت حداکثری مهندسان دارد زیرا این علم به میزان زیادی به بایومتریال ها و داربست های زیستی، وابسته است.
***کاربرد موثر طب بازساختی در درمان بیماری نقص مادرزادی گوش (میکروتیا)
شعاع حسنی با اشاره به برخی کاربردهای طب بازساختی و پزشکی ترمیمی در دنیا گفت: در سال 1997 برای اولین بار نتایج آزمایش هایی منتشر شد که در آن، گوش انسان روی بدن موش رشد داده شده بود که در این روش، یک تکه از غضروف گاو را جدا کرده و زیر پوست موش قرار داده بودند تا زمانی که غضروف، ظاهری مانند گوش پیدا کرد.
وی ادامه داد: احتمال بروز بیماری میکروتیا (بد شکلی گوش) بین دو تا 12 هزار تولد وجود دارد که به چهار نوع 1 تا 4 تقسیم می شود و در نوع 4 تقریبا هیچ گوشی روی صورت فرد به چشم نمی خورد.
میکروتیا (بدشکلی گوش) نوعی ناهنجاری مادرزادی و ژنتیکی است که مانع از شکل ‌گیری کامل گوش می ‌شود.
مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه سلول های بنیادی افزود: در زمان حاضر برای درمان این ناهنجاری مادرزادی، از غضروف دنده استفاده می شود و قسمتی از این غضروف، زیر پوست فرد رشد داده می شود و بعد از رشد کافی، از زیر پوست خارج کرده و به بدن فرد پیوند زده می شود که این فرآیندی بسیار طولانی و هزینه بر است درحالیکه طب بازساختی ، این فرآیند را تسهیل کرده است.
وی همچنین به تجربه موفقیت های پزشکی بازساختی دنیا در زمینه ساخت بینی مصنوعی با استفاده از چاپگرهای سه بعدی، دریچه های قلب، مثانه مصنوعی با مواد پلیمری و بافت نای اشاره کرد و گفت: بیشترین آزمایش ها و دستاوردها در حوزه پزشکی بازساختی، در زمینه بافت پوست صورت گرفته و منجر به درمان بیماری های پوستی و سوختگی شده است.
شعاع حسنی با بیان اینکه تاکنون هیچ اندامی در آزمایشگاه به صورت کامل تولید نشده است، دلیل این ناکامی را ضعف مهندسی ذکر کرد و گفت: علم پزشکی در این زمینه به اندازه کافی پیشرفت داشته است و این ضعف بیشتر به حوزه مهندسی برمی گردد و درصورت ادامه روال فعلی، تولید اندام در آزمایشگاه حداقل 20 تا 30 سال طول خواهد کشید.
اولین همایش "رویکردهای مهندسی پزشکی در درمان و تشخیص" با محوریت پزشکی ترمیمی و سلول های بنیادی به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
در این همایش یک روزه، استادان و پژوهشگران حوزه مهندسی پزشکی به ارائه سخنرانی های خود پیرامون مهندسی سلول های بنیادی، راهکارهای نوین در تمایز سلول های بنیادی و استقرار داربست جهت ارتقای سلول درمانی و مهندسی بافت، استفاده از تکنیک های چاپ زیستی برای ساخت داربست های مهندسی بافت، روش های اصلاح رفتار سلول های بنیادی در پزشکی ترمیمی، کاربردهای پزشکی کراتین بازیافتی از الیاف پروتئینی و پیشرفت های مهندسی بافت پوست پرداختند.


 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/110927/پتانسیل-ایران-برای-کسب-درآمد-بین-المللی-از-خدمات-پزشکی-بازساختی
بستن   چاپ