پیام فارس
مدیر کل محیط زیست فارس:
تالاب های فارس لایروبی می شوند/ پیامد خشکی دریاچه های تبیین نشد
دوشنبه 14 بهمن 1398 - 14:04:43
پیام فارس - شیراز-مدیرکل محیط زیست استان فارس از تصویب طرحی خبر داد که طی آن قرار است تالاب های فارس لایروبی و ستادهای احیای تالاب ها نیز فعال شوند.

به گزارش خبرنگارمهر، حمید ظهرابی در مراسمی که پیش از ظهر دوشنبه به مناسبت روز جهانی تالاب‌ها در شهرستان خرامه برگزارشد ضمن تبریک تبدیل بختگان به شهرستان گفت: تالاب بین المللی بختگان جزو ارزش‌های جهانی است و برای جبران خسارت‌های محیط زیستی که طی سال‌ها براین تالاب وارد شده باید به پیش رویم.
وی گفت: بختگان یک تالاب ثبت شده در کنوانسیون رامسر است که این معاهده تنهامعاهده زیست محیطی است که با نام ایران ثبت شده و مرکز غرب آن نیز در ایران مستقر است.
ایران داعیه دارحفاظت محیط زیست در غرب منطقه
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: ایران در جنوب غرب منطقه دایه دارحفاظت از تالاب‌ها است و نقش مهم و کلیدی برعهده دارد.
ظهرابی گفت: تالاب بختگان یکی از بزرگترین تالاب‌های کشور است و در سالهای قبل در زمره مناطق مهم زیستی پرندگان بوده که دچار خسارت شده و براثر این خسارت‌ها امروزه جمعیت پرندگان زیستگاه‌های دیگری را انتخاب کرده‌اند.
مشارکت مردم تالاب‌ها را احیا کرد
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: طی 10 سال گذشته تالاب‌های استان فارس روزگار بدی را سپری کرده‌اند اما با همدلی و همراهی مردم در شهرستان‌های خرامه، مرودشت و زرقان حقابه تعیین شده، به تالاب‌ها هدایت و علیرغم اینکه دربسیاری از جلسات عنوان می‌شد که قطره‌ای آب به این تالاب‌ها نمی‌رسد، با تکیه بر مردم و همراهی کشاورزان این اتفاق افتاد.
مدیرکل محیط زیست گفت: دریافت حقابه بختگان محصول یک تفکر در محیط زیست و متکی بر جلب نظر ذی نفعان محیط زیست است.
ظهرابی گفت: مشارکت مردم و تعامل دو سویه در حفاظت و بهره مندی خردمندانه ازمحیط زیست هنوز به عنوان یک اصل اساسی درکشور ایران شکل نگرفته است.
وی افزود: در سال‌های قبل تفکر مسئولین محیط زیستی براین مبنا بود که منابع به محیط زیست تعلق دارد و کسی حق ندارد در حفاظت از محیط زیست دخالت کند اما کم‌کم این وضعیت تغییر و رو به اصلاح رفت.
مدیرکل محیط زیست استان فارس افرود: یکی از نمونه‌های موفق گذشتن از سد این تفکر را می‌توان در انتقال آب از زمین‌های کشاورزی به سوی این تالاب‌ها دانست.
خشک شدن تالاب‌ها به امید آبادشدن بالادست بود
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: بختگان در اواسط دهه 80 خشک بوده و این خشکیدن تالاب هادر گذشته به امید آباد کردن بالادست اتفاق می‌افتاد.
ظهرابی گفت: اثرات خشکیدن این تالاب‌ها در تغییرات اقلیمی، شور شدن چاه‌ها، افزایش کانون‌های فرسایش بادی، طوفان‌های نمکی و مشکلات بهداشتی مشاهده شد و اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد این مشکلات نیز بیشتر می‌شد.
وی گفت: با تخلیه آب‌های شیرین اطراف تالاب، آب شور جایگزین آب‌های شیرین شد و این آب‌ها به آب شور تبدیل شد.
حفاظت ازتالاب ها نیازمند تغییر نگرش در حوزه آبخیز است
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: این تالاب‌ها باید به صورت دائمی حفاظت شوند و این تغییر نیازمند تغییرات اساسی در حوزه آبخیز است همچنین باید بهره برداری از منابع آب را تغییر داد.
ظهرابی بیان کرد: ما به بهانه تولید کنتور هوشمند، تولید کنتور را در انحصار شرکت‌های خاصی قراردادیم وبا این بهانه منابع آب کشور درمعرض آسیب قرارگرفته است.
استان فارس بدترین استان در فرسایش خاک
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: باید به طور جدی به موضوع احیا و بازسازی منابع زیرزمینی و سطحی توجه کرد زیرا استان فارس از نظر بهره برداری از منابع زیرزمینی وسطحی جزو استان‌های بد کشور است، همچنین فارس با 5 تن بالاتر از حد میانگین، جزبدترین استان‌ها در فرسایش خاک محسوب می شودو باید گفت با این روند توسعه پایدار امکانپذیر نیست.
لایروبی تالاب‌های استان
مدیرکل محیط زیست استان فارس در خصوص وضعیت تالاب‌های دیگر استان فارس گفت: طرحی با حدود هشت میلیارد تومان اعتبار تصویب شده که تأمین اعتبار پنج میلیارد تومان آن قطعی است که در این طرح بخشی از اعتبارات صرف لایروبی تالاب‌ها و قسمتی هم صرف فعال سازی ستادهای احیای تالاب می‌شود.
کوتاهی استان فارس در قانع کردن مسئولین کشوری
مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: مسئولین استان فارس یک کوتاهی درقانع کردن مسئولین کشوری داشته‌اند.
ظهرابی افزود: ما نتوانستیم مسئولین کشوری را متوجه پیامدهای خشک شدن تالاب‌های استان فارس کنیم.
وی گفت: اثرات و پیامدهای خشک شدن تالاب‌های استان فارس پیامدهای زیست محیطی، بهداشتی، اقتصادی، مهاجرتی و گرد و غباری در کشور و منطقه خواهد داشت.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/116390/تالاب-های-فارس-لایروبی-می-شوند--پیامد-خشکی-دریاچه-های-تبیین-نشد
بستن   چاپ