پیام فارس
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس:
اکثر اساتید الفبای دانشگاه نسل سوم را نیز نمی‌دانند
پنجشنبه 17 بهمن 1398 - 17:18:15
پیام فارس - ایسنا/فارس رئیس بنیاد نخبگان استان فارس با ابراز تاسف از اینکه دانشگاه‌ها به مراکزی برای تولید مدرک تبدیل شده است، خاطرنشان کرد که اکثر اساتید دانشگاه‌ها در فارس الفبای دانشگاه نسل سوم را هم نمی دانند.

دکتر حبیب شریف پنجشنبه 17 بهمن در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت، که به میزبانی دانشگاه علمی کاربردی استان فارس در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه در کشور 2700 موسسه آموزش عالی وجود دارد، گفت: استان فارس متاسفانه در این زمینه پیشتاز است و 213 موسسه آموزش عالی در این استان وجود دارد.
شریف با بیان اینکه در دولت‌های نهم و دهم نیز شاهد توسعه کمی واحدهای آموزش عالی بودیم، خاطرنشان کرد: ما در زمینه تربیت مهندس در جهان رتبه سوم را داریم اما به لحاظ توسعه صنعتی دچار مشکل هستیم.
او با تصریح اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کشور به دلیل نداشتن مهارت جذب بازار کار مرتبط با تخصص خود نمی‌شوند، آموزش مهارتی و دانشگاه‌های نسل سوم را از مهمترین نیازهای امروز جامعه برشمرد و گفت: امروز حتی دانشگاه شیراز هم به عنوان یک دانشگاه مادر، دانشگاه نسل دوم محسوب می‌شود و تنها دانشگاه شریف در حال حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم اقداماتی را ساماندهی کرده است.
این استاد دانشگاه شیراز بیان این نکات را به دلیل اطلاع نمایندگان مجلس و کسانیکه داوطلب نمایندگی مجلس هستند، لازم دانست و گفت: باید به گوش نماینده‌ یا داوطلبی که تنها به دنبال رای آوردن است برسانیم که مشکل ریشه‌ای در دانشگاه‌ها چیست.
او اعتقاد دارد که دانشگاه علمی کاربردی از مراکز آموزش عالی محسوب می‌شود که در مسیر دانشگاه نسل سوم حرکت کرده است، گفت: دانشگاه علمی کاربردی یک دانشگاه کارآفرین محسوب می‌شود که نسل قبل از دانشگاه نسل سوم است.
شریف با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی در کشور و فارس عمدتا کارخانه مدرک سازی است، گفت: امروز حتی اکثر اساتید دانشگاه‌ها اطلاعی از مفاهیم دانشگاه نسل سوم ندارند؛ تمام 750 استاد دانشگاه شیراز می‌دانند آی‌اف چیست اما هفتصد نفر آنان از مفاهیمی نظیر شتاب دهنده، اطلاعی ندارند.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس اضافه کرد: امروز انقلاب صنعتی چهارم در جهان بر مبنای هوش مصنوعی شکل گرفته اما در ایران ما هنوز گیر ارائه مدرک دانشگاهی با روش سنتی هستیم.
شریف ادامه داد: امروز فیزیک، بیولوژی و آی تی در جهان دست به دست هم داده و ربات انسان نما و پرینتر سه بعدی را می‌سازند و ما همچنان در مفاهیم سنتی از دانشگاه گیر افتاده ا یم.
این استاد دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: اگر امروز ایران به لحاظ تعداد دارندگان مدرک مهندسی رشته‌های مختلف رتبه سوم جهان را دارد اما صنعت دچار مشکل است، دلیل آن را باید در این جست و جو کرد که من به عنوان استاد دانشگاه نتوانسته‌ام مهارت لازم را برای کارآفرینی و جذب شدن در بازار کار به دانشجویان یاد و انتقال بدهم.
شریف عمده علت وجود جوانان تحصیلکرده با مدارک لیسانس، فوق لیسانس و حتی دکترای بیکار و افزایش شمار این افراد را دانشگاه‌های مدرک ساز عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره حرکت با میزبانی دانشگاه علمی کاربردی فارس در شیراز برگزار و از برترین‌های این دوره تجلیل شد.


`پیام



`پیام


انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/116713/اکثر-اساتید-الفبای-دانشگاه-نسل-سوم-را-نیز-نمی‌دانند
بستن   چاپ