پیام فارس
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس عنوان کرد:
نرم افزارهای آزاد برای فعالان اقتصادی ناشناخته است
شنبه 19 بهمن 1398 - 14:30:26
پیام فارس - ایسنا/فارس عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس گفت: با توجه به تغییرات پر سرعت دنیای کسب و کار به سمت اقتصاد دیجیتال، لازم است که تصمیم گیرندگان کشور قوانین، مقررات و ضوابط لازم برای حمایت از ترویج نرم‌ افزارهای آزاد را تدوین کندف چرا که هنوز نرم افزارهای آزاد برای فعالان اقتصادی ناشناخته است.

یلدا راهدار شنبه 19 بهمن در نشست نرم‌افزارهای آزاد با رویکرد سازمانی که با حضور فعالان بخش دولتی و خصوصی، بیان کرد: یکی از حوزه‌هایی که در رشد فناوری و اطلاعات در دنیا تاثیر بسزایی داشته مقوله نرم افزارهای آزاد یا متن باز است؛ جنبش نرم افزارهای آزاد یا متن باز پس از 20 سال تلاش برای آزادسازی نرم افزار در سراسر دنیا امروزه به رشد و بالندگی رسیده و از موضوعات روز در صنعت نرم افزار و حوزه فناوری اطلاعات جهان به شمار می‌رود.
او افزود: مزایای مختلف نرم افزارهای آزاد در جامعه مانند شکوفایی خلاقیت، کاهش شکاف دیجیتال، انتقال فناوری ، خوداتکایی و رشد صنعت نرم افزار و رفع وابستگی و استقلال صنعت فناوری اطلاعات موجب شده حرکت شتابانی به سوی پذیرش نرم افزارهای آزاد در کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه انجام شود.
رئیس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه دولت‌ها در انتخاب و پذیرش این گونه نرم افزارها در جامعه نقش بسیار مهمی دارند، گفت: این درحالی است که نرم افزارهای آزاد یا متن باز می‎تواند ثروت آفرینی و حجم اشتغال فراوانی را در کشور ایجاد کند، لذا دولت‌ها و مراکز سیاست گذاری باید ضمن توجه این بخش، زیر ساخت‌های ایجاد و فعالیت این مهم را فراهم کنند.
راهدار اضافه کرد: توسعه و به کارگیری نرم افزارهای آزاد یک جنبش جهانی در حوزه نرم افزار و فناوری اطلاعات است که دانش تولید شده در روند تکامل آن می‌تواند برای ارتقا سطح فناوری تولید و به کارگیری نرم افزار کشور مفید واقع شود که در نهایت با کسب این دانش های پیشرفته می تواند به تولید و توسعه این نرم افزارها حتی در سطوح پایین نرم افزاری بدون وابستگی به کشورهای دیگر و به صورت کاملا بومی اقدام کرد
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه حجم بازار نرم افزارهای آزاد در دنیا بسیار زیاد است و یک بازار بکر و نو به حساب می‌آید، ادامه داد: با گسترش بهره گیری هدفمند و راهبردی از مزایای نرم افزارهای آزاد و اصولا متدولوژی متن باز، می‌توان به پیشرفت صنعت نرم افزاری کشور به واسطه رونق رقابت در عرصه‌های تولید، توسعه و ارائه خدمات برتر و صادرات امیدوار بود.
راهدار با اشاره به میزان حجم بازار نرم افزار در دنیا و ایران، عنوان کرد: آمارها نشان می‌دهد حجم بازار نرم افزار در دنیا در سال ٢٠١٧ ، ٤٦٠ میلیارد دلار بوده که ٦٠ میلیارد دلار سهم نرم افزارهای آزاد بوده است و آمارها نشان می‌دهد که بیش از ٢٥ میلیون پروژه در حوزه نرم افزار ازاد در دنیا در دست انجام است.
او خاطرنشان کرد: در صورت ترویج نرم افزارهای آزاد بیش از ١٠٠ هزار شغل در کشور ایجاد خواهد شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان فارس نیز در این جلسه گفت: صنعت نرم افزار امروز یکی از عرصه‌های مطلوب برای فعالیت و توسعه است که در کشور ما نیز متخصصان خوبی در این زمینه فعال هستند.
مهرداد سهرابی با بیان اینکه به واسطه بهره گیری از صنعت نرم افزاری به دنبال بهبود فضای کسب و کار در کشور هستیم، افزود: امروز کسب و کارها در حوزه نرم افزار به خوبی رشد کرده و امکان توسعه آنها وجود دارد.
او بیان کرد: یکی از چالش‌های ما در کشور عدم تبیین نرم افزارهای متن باز است در حالی که کشور باید برای رفع این ایراد، قطع وابستگی و عدم حضور موفق در این زمینه اقدامات مناسب و راهکاری را ارائه کند.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان فارس اضافه کرد: فلسفه وجود نرم افزارهای آزاد به این سمت است که کاربر مالکیت خود را بتواند حفظ کند اما در حال حاضر در برخی از نرم افزارهای کاربر مالکیت را ندارد و انحصار در اختیار شرکت‌های صاحب نرم افزار است.
سهرابی با بیان اینکه انحصار در برخی از سیستم‌ها یک خلاء است، اضافه کرد: یکی از دلایل وابستگی کشور ما در بحث نرم افزار، این است که شرکت‌های بزرگ و فعال در این حوزه در دنیا برخی از نیازهای ما را از طریق ارائه خدمات رایگان و یا تحت نظر(لایسنس) تامین می‌کنند و این روند احساس نیاز برای عدم وابستگی و استقلال کشور در این زمینه را برای ما ایجاد نکرده و این یک خطر است.
او ادامه داد: از بعد دیگر وجود انحصار در صنعت نرم افزار در جهان بحث بازار است و شرکت‌های بزرگ تلاش می‌کنند با ارائه خدمات وابستگی دیگران را به خود حفظ کرده و سهم خودرا در بازار جهان حفظ و ارتقاء دهند.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان فارس عنوان کرد: با توجه به اینکه در دوران‌های مختلف شرایط سختی از جمله تحریم‌ها بر کشور ما تحمیل می‌شود و احتمال ایجاد اشکال در سرویس‌های ما وجود دارد، باید ساز و کاری اندیشیده شود تا کشور در بحث نرم افزار به استقلال برسد.
سهرابی با بیان اینکه نیاز کشور ما رهایی ازوابستگی و شکستن انحصار در حوزه نرم افزار است، افزود: برای عدم وابستگی در این صنعت باید برنامه ریزی و سیاست گذاری‌های دقیق انجام شود و راهبردهای ملی در این زمینه تبیین و فعالیت‌ها متمرکز شود که در چند سال گذشته پروژه‌هایی در حوزه متن بازاز جمله سیستم عامل در کشور شروع به کار کرده است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/117617/نرم-افزارهای-آزاد-برای-فعالان-اقتصادی-ناشناخته-است
بستن   چاپ