پیام فارس
معاون وزارت میراث فرهنگی اعلام کرد:
مستندسازی بیش از 140 هزار حلقه قنات در کشور
شنبه 26 بهمن 1398 - 16:20:54
پیام فارس - ایسنا/فارس معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که بیش از 140 هزار حلقه قنات در ایران توسط میراث فرهنگی مستندسازی شده است.

محمدحسن طالبیان شنبه ٢٦ بهمن در نشست تخصصی ابعاد حقوقی محوطه‌های میراث جهانی یونسکو که به میزبانی شیراز برگزار شد، گفت: در حال حاضر حدود ٢ هزار و 550 پروژه مرمتی در کشور وجود دارد که دو هزار و ٤٠٠ پروژه از این تعداد در اختیار بخش خصوصی برای مرمت قرار گرفته است.
او به به پروژه راه آهن شمال و جنوب ایران که از خلیج فارس تا دریای خزر امتداد دارد هم اشاره و اضافه کرد: این پروژه 1400 کیلومتر است که بخشی از میراث طبیعی و فرهنگی کشور را در عرصه و حریم خود دارد و نیاز است مورد توجه قرار گیرد.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنان خود به تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به ویژه سیاست‌های ترامپ اشاره کرد و با بیان اینکه تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا از یک جهت فرصت مناسبی به مردم داد که توجه ویژه‌ای به حفظ میراث و اماکن فرهنگی داشته باشند، افزود: اهمیت میراث فرهنگی از این جهت مورد توجه مردم قرار گرفت تا از این اماکن حفاظت بیشتری شود.
طالبیان با بیان اینکه تهدید میراث فرهنگی در طول تاریخ امری تازه برای ایرانی‌ها نیست، گفت: ما در تاریخ این کشور تجربه‌های زیادی را پشت سر گذاشتیم که نشان دهنده اهمیت میراث فرهنگی است و برای آینده پایدار چاره‌ای نداریم که پیش قراول حفظ آنان باشیم.
او همچنین با اشاره به وقوع سیل‌های متعدد در استان‌های مختلف، یادآوری کرد که تقریبا هیچ استقرارگاه تاریخی در معرض سیل قرار نداشت.
استاندار فارس نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: مهمترین دستاورد دیپلماسی فرهنگی پیشرفت صلح جهانی است، لذا گفت‌وگوی جامعه جهانی باید بر مبنای معیارهای فرهنگی و اخلاقی حاکم شود.
عنایت‌الله رحیمی با تاکید بر توجه به رژیم حقوقی میراث جهانی استان فارس، عنوان کرد:،محور ساسانی و هخامنشی، آثار برجسته‌ای مانند تخت جمشید، پاسارگاد، شهر گور، بی شاپور و نظایر آن نیازمند تدوین قوانین حقوقی لازم هستند.
او همچنین خواستار مشارکت مردم در این کار شد و گفت: طلب این مشارکت موجب عجین شدن زندگی مردم با این اماکن خواهد شد.
استاندار فارس دیپلماسی فرهنگی را مهم‌ترین راه گسترش روابط فرهنگی ملت‌ها ارزیابی کرد و گفت: روابط فرهنگی ملت‌ها متأثر و وابسته به دولت‌ها نیست و تمام ملل بر روابط فرهنگی و ماندگار تاکید دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس نیز یکی از مشکلات رژیم حقوقی اماکنی که ثبت جهانی شدند را تملک‌هایی دانست که در اراضی ملی و منابع طبیعی واقع شده‌اند.
مصیب امیری با بیان اینکه وجود چنین نشستی از گذشته ضرورت داشت، گفت: استان فارس به دلیل اینکه 11 اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو دارد، نیازمند اهمیت و ارزش دادن به چنین نشست‌هایی است.
او آخرین اثر ثبت شده جهانی فارس منظر ساسانی عنوان کرد که دارای قابلیت‌های بسیاری برای ثبت جهانی است و ادامه داد: آثاری که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده مستلزم مطالعاتی است که در طول سال‌ها کاوش‌های بسیاری از نظر ساختار شهری و معماری در آنان انجام شد و روند بازسازی را طی کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس ادامه داد: در طول چند سال اخیر روی این آثار تمرکز و در حوزه گردشگری این محوطه‌ها به ویژه در محور تاریخی سروستان، فیروزآباد و کازرون توجه خاصی در ایجاد زیرساخت‌های لازم شد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/118235/مستندسازی-بیش-از-140-هزار-حلقه-قنات-در-کشور
بستن   چاپ