پیام فارس
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز:
لزوم یادگیری سبک جدید زندگی در شرایط کرونایی
شنبه 20 ارديبهشت 1399 - 12:54:03
پیام فارس - ایسنا/فارس رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز بهترین راه پیشگیری از بروز و گسترش مشکلات و آسیب های روانی در جامعه به وِیژه در شرایط کرونایی را افزایش اطلاعات و دانش عمومی افراد در زمینه مسائل روان شناختی به شکل صحیح عنوان کرد و گفت: افزایش دانش و اطلاعات به تنهایی کافی نیست و مردم باید مهارت‌های جدید را یاد بگیرند و با سبک جدید زندگی کنار بیایند.

چنگیر رحیمی شنبه 20 اردیبهشت به خبرنگاران گفت: با بروز بحران کرونا و مسائل و مشکلات ناشی از آن، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز سلسله اقداماتی را برای پیشگیری و درمان مسائل روانی در دستور کار قرار داده و اجرایی کرده است. 
او افزود: این مرکز یکی از قوی‌ترین مراکز مشاوره در کشور به شمار می‌رود و برای دهمین سال متوالی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مرکز مشاوره برتر کشور انتخاب شده است.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز با بیان اینکه بالغ بر 60 مشاور شامل اساتید دانشکده علوم تربیتی و روان شناس و ... در مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند، اضافه کرد: با شرایط پیش آمده و گسترش بیماری کرونا، لازم ‌شد که در نحوه ارائه خدمات مرکز تجدید نظر انجام شود. بر همین اساس خط تلفن مشاوره رایگان نیز راه‎اندازی شد.
به گفته رحیمی، مشاوران مجرب این مرکز از طریق شماره تلفن 071-36131111 شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 تا 18 به پرسش‌های مردم درباره مسائلی که این روزها با آن مواجه‌اند، پاسخ می‌دهند.
رحیمی خاطرنشان کرد: در کشور ما خدمات مشاوره‌ای برای بسیاری از مردم گران و حل مشکلات روحی و روانی پُرهزینه است و بیمه‌ها مسئولیت آن را قبول نمی‎کنند، در چنین شرایطی مشاوره‌های تلفنی رایگان می‌تواند به مردم برای شناسایی مشکلاتشان یاری رساند.
او همچنین از تشکیل کمپین کشوری خبر داد و گفت: تقریبا تمام دانشگاه‌های بزرگ کشور در ایجاد این کمپین همکاری داشتند و در روزهای قرنطینه پیام‎های آموزشی در رزمینه بهداشت و سلامت روان برای هم‎وطنان ارسال شد.
استاد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شیراز بیان کرد: در مرکز مشاوره دانشگاه شیراز یک گروه جدید تشکیل و مواد آموزشی و کلیپ‎های مختلف برای دانشگاهیان و عموم مردم استان فارس تهیه و فضای مجازی منتشر شد.
او ارائه خدمات به دانشجویان را از وظایف مهم مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز برشمرد و خاطر نشان کرد: سال گذشته 515 جلسه مشاوره در مرکز برگزار شد و برخی از مشاوره گیرندگان با مشکلات جدی مواجه بودند که این موارد تک تک از طریق سیستم مددکاری پیگیری شدند.
او با بیان اینکه وضعیت افرادی که سال گذشته به مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز مراجعه کرده‎اند و دارای پرونده فعال هستند از طریق مددکاری پیگیری شده‌ است، اضافه کرد: به تمام دانشگاهیان شامل دانشجویان، کارمندان و اساتید؛ پیام‌هایی به صورت پیوسته ارسال می‎شود و خط تلفن خاصی در اختیارشان قرار گرفته که بتوانند به راحتی با مشاوران مرکز در تماس باشند.
رحیمی با بیان اینکه شیوع همه‌گیری کرونا جامعه را دچار بحران کرده است، افزود: بحران یعنی وضعیتی که در آن ساز و کارهای عمومی جامعه پاسخگوی مشکلات نیست و تغییری در جامعه رخ داده که آمادگی مواجهه با آن را نداریم.
استاد روان شناسی دانشگاه شیراز افزود: در چنین شرایطی باید خود را بازسازی کنیم، چرا که خانواده‌ها به لحاظ روانی سال‌ها در یک مدل رفتاری خاص زندگی کرده‌اند و هم‌‎اکنون که بحرانی پیش آمده، راهکاری برای مواجهه با آن بلد نیستند.
رحیمی اضافه کرد: همانگونه که جامعه در زمان بروز جنگ، سیل یا زلزله راهکارهایی برای مقابله با آسیب می‌یابد، در شرایط فعلی نیز نیاز به آموزش دارد. مشکل این است که رسانه‌های غیررسمی آموزش غلط می‌دهند و هرکس در دنیای مجازی خود را مرجع می‌داند، از همین طریق نیز، آموزش غیررسمی در سطح جامعه به باور تبدیل می‌شود.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون کار روان‌شناسان و رسانه‌ها به یکدیگر پیوند خورده و باید آموزش صحیح به مردم داده شود، چرا که برخی شهروندان در حال حاضر به سبب دگوگونی وضعیت معمول زندگی دچار بحران روانی، فشار روحی و استرس شده‌اند و خود را در شرایط سختی می‌بینند که نمی‌توانند مشکلات زندگی را حل کنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/127214/لزوم-یادگیری-سبک-جدید-زندگی-در-شرایط-کرونایی
بستن   چاپ