پیام فارس
نشانه‌های خاموش اُفت شنوایی
سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 - 10:34:46
پیام فارس - شیراز- بیشتر اوقات سلامت گوش‌ها مورد غفلت می‌گیرد و احتمال بروز افت شنوایی در محیط‌های کاری بسیار جدی است.

شنوایی یکی از حواس مهم پنج گانه انسان است که با این حس با دیگران ارتباط برقرار می‌کنیم. این در حالی است که وجود اختلال در سیستم شنوایی، می‌تواند وجوه مختلف زندگی فرد اعم از زندگی اجتماعی، اقتصادی و یا عاطفی را تحت تاثیر قرار دهد و حتی فرد را به گوشه‌گیری و انزوا بکشاند.
بی‌توجهی به این مسئله حتی می‌تواند منجر به ناشنوایی شود. بنابراین لازم است از علائم افت شنوایی آگاه باشیم تا با تشخیص به موقع آن و مراجعه به پزشک از مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنیم.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه افت شنوایی انواع گوناگونی دارد افزود: از جمله افت شنوایی انتقالی، افت شنوایی حسی-عصبی، افت شنوایی آمیخته و افت شنوایی یکطرفه که شایع ترین نوع از افت شنوایی حسی-عصبی است. هنگامی که گوش داخلی در انتقال صدا به مغز دچار اخلال شود. این نوع افت شنوایی روی می‌دهد.
دانیال فرهیخته افزود: علل شایع افت شنوایی عبارت از قرارگرفتن در معرض صدای شدید، افزایش سن، ابتلا به بیماری، شرایط وراثتی، آسیب‌دیدگی پرده گوش و عفونت گوش است.
وی اظهار کرد: علایم افت شنوایی بسته به نوع افت شنوایی و سبک زندگی متفاوت است، اگرچه تشخیص زودهنگام می تواند از نگرانی‌های احتمالی جلوگیری کند.
به گفته وی افت شنوایی منحصر به افراد مسن نیست. در حقیقت، تنها 35 درصد کسانی که دچار افت شنوایی هستند بیشتر از 64 سال سن دارند.
دانیال فرهیخته افزود:بی‌توجهی به این مسأله حتی می‌تواند منجر به ناشنوایی شود. بنابراین لازم است از علائم افت شنوایی آگاه باشیم تا با تشخیص به موقع آن و مراجعه به پزشک از مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنیم.
وی ابراز کرد: از علائم افت شنوایی می‌توان به زنگ زدن یا وزوز گوش‌، عدم حفظ تعادل و فراموش‌کاری اشاره کرد.
این کارشناس بهداشت تاکید کرد: وقتی همه جا ساکت باشد ممکن است در پس زمینه صدای خفیف زنگ یا وزوز بشنویم، اما وقتی این صداها واضح تر شود و این اتفاق بیشتر یا دائما بیفتد، یعنی اعصاب درون گوش ها صدمه دیده و به سمت افت شنوایی و یا کم شنوایی پیش می روید.
به گفته وی افت شنوایی در کودکان معمولا به علت تجمع مایع پشت پرده گوش پیش می آید که یکی از علل شایع سنگینی گوش کودکان است.
وی بیان کرد: کسانی که در محیط های پرسروصدا حضور دارند یا کارشان طوری است که دائم باید در این مکان ها باشند، حتماً باید سلامت گوش و وضع شنوایی شان را کنترل کنند.
وی اظهار کرد: اگر صداهای بلند برایتان دردآور هستند و دائم می‌گویید «چی؟»، لازم است میزان شنوایی خود را بررسی کنید.
وی ادامه داد: اگر در مکان‌هایی مثل رستوران که سروصدای محیط زیاد است خوب نمی‌توانید بشنوید، علت آن صدای بلند همهمه یا آکوستیک نبودن محل نیست؛گوش سالم قادر است چیزی را که می‌خواهید بشنوید از سر و صدای محیط جدا کند، اما اگر در شنیدن مشکل دارید، این مسئله می‌تواند یکی از علائم اولیه‌ افت شنوایی در محدوده‌های بالاتر باشد.
برچسب‌ها
درمان ناشنوایی وزوز گوش کم شنوایی بهداشت و سلامت

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/127418/نشانه‌های-خاموش-اُفت-شنوایی
بستن   چاپ