پیام فارس
عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز تشریح کرد
چگونگی تشخیص ابتلا به کووید19
سه شنبه 7 مرداد 1399 - 14:16:10
پیام فارس - ایسنا/فارس عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه آزمایش‌های مختلفی برای تشخیص ابتلا به کووید19 وجود دارد، به تشریح آنها پرداخت.

امیر امامی سه‌شنبه 7 مرداد در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مباحث مهم مطرح در سطوح مختلف جامعه، آزمایش و ورش‌های تشخیصی ابتلا به کووید19 است.
او ادامه داد: یکی از آزمایش‌ها که به عنوان استاندارد تشخیص کووید19 در اغلب کشورهای جهان انجام می‌شود، آزمایش مولکولی‌ست که مبنای آن برداشت نمونه از مخاط بینی و گلوی فرد و بررسی آن است.
این استاد دانشگاه گفت: در این آزمایش، کد ژنتیکی اختصاصی ویروس یعنی " SARS-CoV-2" در بدن فرد مورد بررسی قرار می گیرد و اگر نتیجه این آزمایش مثبت باشد، نشان‌دهنده آلودگی فرد به ویروس است.
رئیس کمیته اجرایی کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: طبق دستورالعمل‌ها، افرادی که تست مولکولی آنها مثبت باشد، باید الزاما از جمعیت اطراف خود جدا و ایزوله شوند.
امامی گفت: یکی دیگر از آزمایش‌ها که به صورت گسترده استفاده می‌شود و باعث شده تفاسیر مختلفی شده، آزمایش تشخیص آنتی بادی است.
او توضیح داد: تفسیری که در مورد تست‌های آنتی بادی وجود دارد این‌ست که نتایج آن مشخص می‌کند فرد آزمایش شونده در گذشته به یک عامل عفونی آلوده شده و اکنون نسبت به آن، ایمن است.
این میکروبشناس با بیان اینکه برای تفسیر دقیق سرولوژی آنتی‌بادی‌ها باید نکاتی را مد نظر داشت، گفت: نکته اول اینست که در مورد این دسته از تست‌های سرولوژی که بر روی سرم خون انجام می شود، این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که تست باید در راستای تشخیص آنتی بادی حفاظت کننده انجام شود، نه هر آنتی بادی که بر علیه میکروارگانیسم مورد آزمایش تولید شده است. 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص دومین نکته، گفت: باید سطح تولید آنتی بادی حفاظت کننده و گزارش بر اساس همان بیماری انجام شود؛ به عنوان مثال در مورد بیماری‌هایی مثل هپاتیت B، تیتر آنتی بادی 10 اغلب به عنوان حفاظت کننده اعلام می شود و زیر این مقدار اغلب برای فرد (به ویژه کادر درمان) ایمن اعلام نمی‌ شود.
امامی گفت: سومین مورد اینکه مدت زمان ماندگاری آنتی بادی حفاظت کننده باید در بدن مشخص شود تا بتوان نتیجه آزمایش را برای فرد به صورت قطعی برای مدت زمان مشخص به صورت حفاظت کننده اعلام کرد.
این استاد میکروبشناسی علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با وجود آنکه فرض بر تولید آنتی‌بادی بعد از برطرف شدن عفونت است، نکته قابل توجه در مورد آنتی بادی‌ها اینست که آنتی‌بادی در زمانیکه فرد هنوز آلودگی دارد تولید می‌شوند و در صورت نقش حفاظتی و تولید به میزان کافی قادر به پاکسازی بدن از میکروارگانیسم و در نتیجه بهبودی بیمار، خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین خاطرنشان کرد که موارد طرح شده مسائلی تخصصی بوده و در قالب انجام تست‌های تخصصی ایمونولوژیک قابل تشخیص است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/138868/چگونگی-تشخیص-ابتلا-به-کووید19
بستن   چاپ