پیام فارس
بررسی زمینه‌های توسعه روابط فارس با روسیه
شنبه 25 مرداد 1399 - 17:04:05
پیام فارس - شیراز- در نشست مشترک مسوولان ارشد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی استان فارس با اعضای هیات مدیره انجمن دوستی ایران و روسیه، زمینه‌های توسعه روابط این استان با روسیه مورد بررسی قرار گرفت.

از حضور سرمایه‌گذاران روسی در فارس استقبال می‌کنیم
استاندار فارس در این نشست که شنبه برگزار شد، بیان داشت: در دنیای امروز، گسترش ارتباطات و روابط بین کشورها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و در حوزه اقتصادی یک امر الزام‌آور محسوب می‌شود.
عنایت‌الله رحیمی افزود: طبیعی است که ما در تولید یکسری از کالاها دارای مزیت نسبی و برتری هستیم و در زمینه تولید برخی از کالاها، مناطق دیگری از این مزیت برخوردارند و می‌توانند ارزان‌تر از ما محصول را تولید کنند.
وی ادامه داد: این موضوع طلب می‌کند که برای رفع نیازهای کشور بتوانیم ارتباطات خود را افزایش دهیم و در تجارت بین‌المللی اثرگذار باشیم.
استاندار فارس همچنین به مساله مخالفت روسیه با آمریکا بر سر اعمال تحریم علیه ایران اشاره و بیان کرد: این موضوع برای ما از اهمیت ویژه‌ای در مراودات بین‌المللی برخوردار است و می‌تواند زمینه‌ساز یکسری حرکت‌های اقتصادی و فرهنگی نیز باشد.
رحیمی گفت: برنامه‌های راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که تلاش می‌کنیم با کشورهای همسایه و کشورهایی که عناد با جمهوری اسلامی ایران ندارند، روابط خود را توسعه دهیم و حتماً روسیه می‌تواند یکی از این کشورها باشد.
وی ااظهار داشت: در زمینه تراز تجاری با روسیه، یک تراز منفی یک میلیارد دلاری داریم زیرا واردات ما از روسیه 1.3 میلیارد دلار و صادارات ما سه دهم میلیارد دلار است، بی‌شک باید تلاش کنیم یک تعادل در این زمینه ایجاد شود و سهم واردات و صادرات را افزایش دهیم.
استاندار فارس گفت: صادرات جمهوری اسلامی ایران به روسیه شامل، محصولات کشاورزی و خدمات مهندسی است و واردات ما بیشتر در زمینه نیروگاه اتمی، روغن خام آفتابگردان، ذرت دامی و غیره است.
رحیمی افزود: در زمینه شرکای تجاری ایران و روسیه هر 2 کشور از رتبه‌های مطلوبی برخوردار نیستند، ایران در زمینه صادرات رتبه چهل و هشتم و در زمینه واردات در رتبه پنجاه و چهارم قرار دارد که باید این جایگاه و رتبه بهبود یابد.
وی ادامه داد: زمینه‌های همکاری خوبی در حوزه های فرهنگی، علمی و گردشگری ایران و روسیه وجود دارد که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.
استاندار فارس با اشاره به پیشنهاد انجمن دوستی ایران و روسیه برای برپایی نمایشگاه دائمی محصولات و تولیدات استان فارس در مسکو، گفت: مانیز پذیرای آن هستیم تا نمایشگاه دائمی روسیه را در استان فارس و شیراز ایجاد کنیم.
رحیمی بیان کرد: فروشگاه مجازی فروش محصولات فرهنگی صنایع دستی استان فارس قابل اجراست، همانگونه که در حال حاضر با برخی از کشورهای اروپایی این موضوع را در دستور کار داریم.
وی، همچنین از راه‌اندازی سرای تجاری فارس در مسکو استقبال کرد و اظهار داشت: در زمینه حمل زمینی و ریلی محصولات با مشکل مواجه هستیم و همین امر باعث افزایش هزینه‌های تولید می شود که به نظر می‌رسد علاوه بر حمل و نقل ریلی و جاده‌ای که باید تسهیل شود، موضوع حمل و نقل هوایی به ویژه از طریق برقراری یک خط هوایی بین شیراز و روسیه برای حمل محصولات سبزی و میوه می‌تواند اثرگذار باشد.
استاندار فارس تاکید کرد: افزون بر این، در حوزه فرهنگی فارس این آمادگی را دارد که با دعوت از مقامات روسیه فعالیت‌های فرهنگی را در این کشور انجام دهد.
رحیمی افزود: صنایع دستی استان فارس به ویژه در حوزه ثبت جهانی، شامل منبت آباده و صنایع دستی شیراز می‌تواند به علاقه‌مندان این هنرها معرفی شودکه این موضوع هم برای اقتصاد این استان اهمیت دارد و هم به لحاظ فرهنگی می‌تواند معرف روحیات مردم ایران زمین باشد.
وی ادامه داد: همچنین مجموعه نظام مهندسی استان فارس با بیش از 30 هزار مهندس، دارای پروانه آماده ارائه خدمات به کشور روسیه هستند.
استاندار فارس گفت: با وجود اینکه ارتباط ایران و روسیه در سطح کلان در حوزه سیاست‌های کلی و راهبردی خوب و رو به گسترش است اما در حوزه اقتصاد به شدت کم رنگ است که می‌توانیم پیشنهادهای مختلف را در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری به روسیه ارائه دهیم و از حضور هیات‌های سرمایه‌گذاری که تمایل به سفر به استان فارس دارند نیز استقبال می‌کنیم.
نمایشگاه دائمی محصولات فارس در مسکو راه‌اندازی شود
رییس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از پیشنهادهای ما این است که نمایشگاه دائمی محصولات و تولیدات استان فارس در شهر مسکو (پاینخت روسیه) ایجاد شود و می‌توانیم مکان آن را به صورت رایگان در اختیار بگذاریم.
امیر محمودزاده افزود: انجمن دوستی ایران و روسیه آماده است تا سند آینده پژوهی اقتصادی استان فارس را تا افق 1444 به صورت رایگان تدوین کند.
وی ادامه داد: بستر سازی فعالیت‌های فرهنگی، گردشگری و اقتصادی و فروش محصولات استان فارس در روسیه و اوراسیا از دیگر اقداماتی است که ما می‌توانیم انجام دهیم.
محمودزاده اضافه کرد: ایجاد سرای تجاری استان فارس در مسکو، بحث بورسیه تحصیلی، دیپلماسی عمومی، تحصیل و ادامه تحصیل دانشجویان و همکاری در بحث صدور روادید از دیگر اقداماتی است که انجمن دوستی ایران و روسیه می‌تواند انجام دهد.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه اضافه کرد: ایران یک بندر آبی به نام کاسپین را در کنار بندر انزلی تعریف کرده است که این بندر یک نقش راهبردی در تعامل با بندر آستاراخان و قزاقستان خواهد داشت که این یک فضای با اهمیت برای استان فارس است به این دلیل که کریدور شمال به جنوب را به یکدیگر وصل می‌کند و این کریدور الزاماً باید از شیراز عبور کند.
محمودزاده، همچنین با اشاره به ارسال محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای استان فارس به روسیه بیان داشت: چون در ارسال این محصولات به صورت فردی عمل می‌شود با مشکل مراودات مالی، عوارض، گمرک و دلالان مواجه می‌شوند که انجمن دوستی ایران و روسیه می‌تواند در این زمینه نیز تسهیل‌گری کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه رییس جمهوری روسیه دستور برداشته شدن روادید بلاروس را صادر کرده است، همچنین بر اساس تغییر صورت گرفته در قانون اساسی این کشور، ولادیمیر پوتین برای 16 سال آینده هم رییس جمهوری روسیه خواهد بود و این یک فرصتی برای همکاری ایران و روسیه است.
مدیرعامل انجمن دوستی ایران و روسیه گفت: مزیت‌های انحصاری انجمن دوستی ایران و روسیه برای صادرکنندگان استان فارس، انجام اصل استانداردها، مدیریت محصول برای عرضه در بازار و برگرداندن وجوه حاصل از صادرات است.
محمودزاده افزود: حوزه گلخانه‌های استان فارس به تنهایی می‌تواند تمام نیاز روسیه را تامین کند که ما هم در این زمینه می‌توانیم به استان فارس کمک کنیم.
وی ادامه داد: مهمترین دانشگاه روسیه در حوزه صنایع غذایی دانشگاه تیمیریازوف است، نمایندگی تام‌الاختیار آن در ایران بر عهده انجمن دوستی ایران و روسیه است و این دانشگاه به دنبال راه‌اندازی شعبه خود در ایران است که پیشنهاد داریم این دانشگاه در شیراز راه اندازی شود و در صورت تامین زمین مورد نیاز برای این کار، آماده‌ایم تا شعبه این مرکز علمی را در شیراز ایجاد کنیم.
در این نشست، اعضای هیات مدیره انجمن دوستی ایران و روسیه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندارد، گمرک، رییس سازمان جهاد کشاورزی، رییس سازمان اموراقتصادی استان فارس و همچنین نمایندگان سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، اتاق بازرگانی شیراز و جمعی دیگر از مسوولان این استان نیز حضور داشتند.
کشور روسیه به مرکزیت مسکو، با 17 میلیون و 75 هزار و 400 کیلومترمربع وسعت، به عنوان پهناورترین کشور جهان است که در شمال اوراسیا قرار دارد. این کشور در آسیای شمالی و اروپای خاوری واقع است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی و نیز با دریای خزر، دریای سیاه و دریای بالتیک مرز آبی دارد. روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی نیز دارای مرز زمینی است.
برچسب‌ها
روسیه شیراز استانداری فارس فارس

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/140559/بررسی-زمینه‌های-توسعه-روابط-فارس-با-روسیه
بستن   چاپ