پیام فارس
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی: نباید حتی یک گرم از تولید محصولات کشاورزی کم شود
سه شنبه 25 شهريور 1399 - 13:00:22
پیام فارس - شیراز- قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاک گفت: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم حتی یک میلی متر و یک گرم از تولیدات محصولات کشاورزی کم شود، شرایط کشور ایجاب می‌کند غذای فراوان با قیمت مناسب در دسترس مردم باشد.

به گزارش ایرنا، عباس کشاورز سه شنبه در همایش تبیین رویکردهای بخش کشاورزی استان فارس با محوریت جهش تولید و شروع سال زراعی 1399-1400 با اشاره به شرایط کشور از نظر فشارهای سیاسی افزود: وزیر، معاونان و ارکان وزارت جهاد کشاورزی صبح تا غروب دنبال کار جاری هستند برای اینکه مشکلات حاد پیش بینی نشده را حل کنند.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: در زمان جنگ قیمت نفت ارزان بود و حمل و نقل کالا سخت بود و مشکلاتی وجود داشت اما در حال حاضر مشکلات بیش از آن زمان است.
کشاورز افزود: برای مقابله با مشکلات نیاز به رویکردهای سیاستی وسیعی تری داریم و باید دوراندیشی بیشتری داشته باشیم و کمی در آنچه که انجام می دهیم تجدیدنظر کنیم.
وی ادامه داد: تصور نشود که تلاش کم است و خدای نکرده کسی بی توجه است و کسی درک نمی کند کشاورز و دامدار چه می کشد، شرایط ایجاد شده مسوولیت ما را بیشتر کرده است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی چه در شرایط عادی چه در بحران های شدید بخش سرافراز کشور بوده و اقتصاد کشور را نجات داده است.
کشاورز افزود: خلاقیت ها در بخش کشاورزی باید مکتوب شود تا مردم بدانند با همه فشارها و تهدیدها و تحریم ها چه اتفاقاتی در حوزه کشاورزی رخ داده و کشاورزی کشور سرفراز و پویا و آرام و مطمئن تامین غذای کشور را انجام می دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 80 درصد نیاز خود را از تولید داخلی تامین می کنیم و وضعیت کشاورزی ما خیلی خوب است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: صادق ترین خدمتگزاران در بخش کشاورزی فعالیت می کنند و حال تلاش آنان این است که وضعیت رشد کشاورزی با همه مشکلات مثبت است.
کشاورز ادامه داد: اگر فرض کنیم 100 واحد دلار، یورو و ریال کالای کشاورزی در دنیا تولید شود، میزانی که در تجارت است و صادر می شود کمتر از 9 درصد است، به عبارت دیگر به دلایلی دنیا هنوز کشاورزی را تجاری نمی بیند که اولین عامل آن امنیت غذایی است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشورهای دنیا در مسایل سیاسی به تفاهم رسیده اند اما در کشاورزی هنوز به تفاهم نرسیده اند گفت: باید به موضوع امنیت غذایی، شرایط کشور و نیاز امروز کشور بیشتر توجه کنیم و تلاش ها خیلی بیشتر شود.
کشاورز افزود: در کشاورزی در مواردی توفیق های عالی داشتیم و تولید عملکرد برخی محصولات ما غیرقابل تصور است و برخی از کشاورزان ما در دنیا نفر اول و رکوردار هستند.
وی ادامه داد: گروهی از کشاورزان نیز نیمه موفق و گروهی نیز به دلیل فقر سرمایه یا عدم فرصت برای انتقال تکنولوژی موفق نیستند که باید تلاش شود گروه سوم به گروه اول و دوم بپیوندند.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه در تکمیل زنجیره تولید غفلت زیادی شده است، گفت: زنجیره تولید را فراموش کردیم، زنجیره با تولید کننده اتصالی ندارد بلکه در مواردی مقابل هم قرار دارند که باید در این زمینه آسیب شناسی صورت بگیرد.
کشاورز افزود: در بحث زنجیره در دنیا یا گروهی از تعاونی ها متولی هستند یا زنجیره شخصی است که ما در کشور باید بین این نمونه زنجیره را تشکیل دهیم.
وی ادامه داد: تفاوت نرخ سر مزرعه با مصرف کننده خیلی زیاد است که این موضوع مورد غفلت ما است.
قائم مقام وزیرکشاورزی گفت: اگر کشاورزی عالی کار کند می تواند سالی پنج تا هشت درصد بهره وری را بالا ببرد که تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
کشاورز افزود: یا باید خودمان زنجیره ارزش درست کنیم یا باید سراغ کشاورزی قراردادی برویم.
وی در ادامه با اشاره به مساله سرمایه در کشاورزی بیان کرد: سرمایه کشاورزی ناچیز است، در دهه 70 سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی 15 درصد بوده اما در حال حاضر به هفت درصد رسیده است.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به جز اقتصاد، وظیفه حفظ منابع طبیعی را دارد که این وظیفه سودی ندارد و هزینه دارد.
وی اضافه کرد: با این هزینه ها پولی که در کل کشور از دهه پنجاه به ما تزریق شده هیچ گاه بیش از پنج درصد سرمایه ملی نبوده است بنابراین کشاورزی از کمبود سرمایه در طول تاریخ رنج می برد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی همچنین به تسهیلات بانک کشاورزی اشاره کرد و گفت: کشاورز تا زمانی که ضامن و شریک خود را پیدا کند و فاکتور را برای اخذ وام درست کند هزینه ها کمتر از 20‌درصد نمی شود، آیا افزایش تولید 20 درصد هست؟
کشاورز افزود: این موضوع به صورت غیرمستقیم کشاورزان را به سمت کاهش درآمد می برد و آثار کاهش درآمد نیز این است که اگر فعال اقتصادی نتواند پس انداز کند ظرفیت توسعه را از دست می دهد.
وی ادامه داد: اگر زنجیره تولید را ایجاد کنیم کشاورزان کار خود را توسعه می دهند و رشد کشاورزی را به ارمغان می آورد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر ضرورت توجه به بحث تکنولوژی اشاره کرد و گفت: در مواردی تکنولوژی های ما تکنولوژی پیشرفته جهانی است اگرچه شرایط تحریم کار را برای ما سخت کرده است.
کشاورز خطاب به محققان، دانشگاهیان و اهل علم افزود: وابستگی به تکنولوژی ما را آسیب پذیر می کند لذا باید تلاش شود تا تکنولوژی های بخش کشاورزی ارتقا یابد تا مبادا روزی بیاید که عملکرد ما پایین بیاید.
وی ادامه داد: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم میلی متر و گرمی از تولیدات کم شود، شرایط کشور ایجاب می کند باید غذای فراوان و با قیمت مناسب در در دسترس مردم باشد.
قائم مقام وزیر کشاورزی در ادامه به وضعیت کشاورزی در استان فارس اشاره کرد و گفت: استان فارس در بعضی موارد عالی است و خودش را خوب تطبیق داده است اما در بعضی موارد نه اینکه ما کوتاهی کردیم بلکه نتوانستیم دیگران را با خود همراه کنیم.
کشاورز افزود: در سال 96 تا مرز خودکفایی شکر پیش رفتیم اما در سال 98 ، یک میلیون و 700 هزارر تن شکر وارد کردیم، باید از ظرفیت کشور استفاده کنیم تا نیازی به واردات نباشد.
وی ادامه داد: کارخانه های قند فارس در کشت پاییزه چغندر قند همراهی خوبی نمی کنند و برخی به دنبال فروش زمین هستند که این روش دوستی و همکاری و حمایت از تولید ملی و جهش تولید نیست.
قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مورد توسعه کشت کلزا و گندم استان فارس خوب عمل کرده است، استان فارس یکی از 2 استان انحصاری در اجرای طرح گندم بنیان است که توانست با آب کمتر، تولید بیشتر و ایجاد باور در کشاورز و هزینه کمتر را به خوبی دنبال کند.
وی ادامه داد: در زمینه پنبه فارس نگین حفظ پنبه کشور است و اگر این مجموعه را نداشتیم هشت سال دیگر باید پنبه را در کتاب درسی به دانش آموزان معرفی می کردیم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی همچنین به تولید محصول کینوا در استان فارس اشاره کرد و گفت: عملکرد این محصول در استان فارس رکورد جهانی است و اگر صنعت غذای دارویی نیز کنار آن بیاید یک جواهر می شود.
کشاورز همچنین به مساله مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: دنیا با سه برابر بارندگی ما و یک سوم پتانسیل تبخیر ما محصول تولید می کند.
وی ادامه داد: در دنیا 70 درصد مصرف آب مربوط با بخش کشاورزی است، بررسی های ما این است که کشاورزی کشور 75 تا 77 درصد آب مصرف می کند.
وی اضافه کرد: کشاورزان ایران خیلی باهوش هستند که در سرزمین خشک، غذا و آبادانی و سرسبزی به ارمغان می آورند.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی شیراز فارس

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/144633/قائم-مقام-وزیر-جهاد-کشاورزی--نباید-حتی-یک-گرم-از-تولید-محصولات-کشاورزی-کم-شود
بستن   چاپ