پیام فارس
مدیر حوزه‌های علمیه کشور: ایجاد مجتمع تخصصی حوزوی در فارس مدنظر قرار گیرد
پنجشنبه 1 آبان 1399 - 16:57:02
پیام فارس - شیراز- مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه تقویت حوزه و آموزش و پرورش آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد، عنوان کرد: در همین راستا استان فارس باید از مجتمع تخصصی حوزوی بهره‌مند شود تا از 400 رشته گرایش موجود و تعریف‌شده دستکم 20 تا 30 رشته در آن اجرایی شود.

به گزارش ایرنا آیت‌الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در کمیته عالی وقف حوزه علمیه استان فارس، حوزه را خادم مردم خواند و اظهار کرد: هر جا حوزه حضور داشته باشد، ایمان و اخلاق قوی‌تر و آسیب‌ها کمتر خواهد بود.
وی ابراز داشت: وقف در منظومه اندیشه کلامی، فقهی و اخلاقی اسلام از جایگاه رفیعی برخوردار است وهم در اندیشه‌های مذاهب اسلامی و هم در سنت‌های بشری شاهد آن هستیم.
آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه بسیاری از نهادهای حوزه سلامت، بهداشت، فرهنگ، امور اجتماعی، اخلاقی و معنوی به وقف وابسته‌اند، عنوان کرد: چنانچه نهاد وقف آنچنان که شایسته است مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد، عنصری مهم در تامین عدالت اجتماعی و ارتقاع سطح فکری جامعه زنده خواهد شد.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: احیای ظرفیت وقف عدالت اجتماعی را تامین می‌کند و فقر را می‌زداید، از این رهگذر، مراکز علمی و دینی نیز می‌توانند به جایگاه مطلوبی در اداره خود برسند؛ هرچند ضعف‌ها و مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
مدیر حوزه‌های کشور با بیان اینکه وقف باید نهاد آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه را به قله‌های بلند برساند، گفت: هم‌اکنون اقداماتی در این زمینه در حال انجام است که جایگاه والایی دارد؛ اما بودجه فعلی کافی نیست و چنانچه در پی تحقق سند تحول باشیم، هم باید پشتوانه قوی بودجه‌ای داشت و هم مردم در قالب وقف در این زمینه همکاری کنند.
آیت‌الله اعرافی با اشاره به تعیین سندهای راهنمای یک تا دو دهه‌ای در حوزه‌های علمیه سراسر کشور، اظهار داشت: افزون بر این، اجرای ده‌ها طرح به استان‌ها واگذار می‌شود؛ از جمله درس‌های خارج، رشته‌های تخصصی و رشته‌های متنوعی که می‌تواند گره‌گشای آسیب‌های اجتماعی باشد.
درآمد موقوفات برای حداقل نیازهای حوزه کافی نیست
مسوول موقوفات و منابع پایدار حوزه های علمیه کشور نیز در این نشست با بیان اینکه 3050 موقوفه بنا بر آمار مربوط به نیات مرتبط با حوزه‌های علمیه است، گفت: این تعداد شامل 200 هزار رقبه می شود، اما متاسفانه درآمد حاصل از این موقوفات حداقل نیازهای حوزه را برطرف نمی کند.
سید مصطفی حسینی نژاد ابراز کرد: هزینه‌ حوزه‌های علمیه در طول تاریخ از طریق موقوفات و خیرین تامین می شده است؛ اما با غفلتی که صورت گرفته بخش عمده‌ای از موقوفات پایدار نیستند.
وی افزود: با استناد به آمار، هم‌اکنون 3050 موقوفه مربوط به نیات مرتبط با حوزه‌های علمیه است که این تعداد 200 هزار رقبه را دربر می‌گیرد که درآمد حاصل از آن‌ها حداقل نیازهای حوزه را هم برطرف نمی‌کند.
مسوول موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه بخشی از این مشکل مربوط به تصرف‌کنندگان موقوفات است، گفت: ضروری است این موضوع رصد و با پیگیری مستمر حل شود.
وی به فعالیت کارگروه امنای موقوفات در استان‌های مختلف برای هزینه‌کرد درآمد موقوفات حوزه علمیه اشاره کرد و عنوان داشت: برنامه‌های متعددی به‌منظور احیای موقوفات حوزه در دست داریم و امید است بتوانیم در این زمینه گام‌های مثبتی برداریم.
هزینه‌های تعلیم و تربیت حوزه از منابع مختلف تامین شود
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این اجلاس با بیان اینکه تعلیم و تربیت در ابتدا بر عهده نهاد دین بوده است، گفت: بر این اساس، کسی نمی تواند در طول تاریخ مدعی شود که این مهم از نهاد دین فاصله داشته است.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام ابراز داشت: از همین رو هزینه ‌های تعلیم و تربیت در حوزه‌های علمیه باید از راه‌های گوناگونی تامین شود.
وی افزود: راه حل وقف در اسلام، در کشورهای مختلف مدنظر بوده است و امروز بسیاری از دانشگاه‌های معروف دنیا با وقف اداره می‌شوند.
امام جمعه شیراز بیان داشت: در ایران که سنت دینی دارد، باید برای وقف تلاش ویژه‌ای صورت گیرد؛ از همین رو ستاد ناظر به شناسایی و احیای موقوفات ایجاد شده است و در شیراز هم در مدیریت حوزه، مسئول امور موقوفات حوزه به این مهم رسیدگی می‌کند.
آیت‌الله دژکام در ادامه با اشاره به ظرفیت وقف در فارس، برای احیای موقوفات ابراز امیدواری کرد.
موقوفات باید در اختیار مرکز مدیریت حوزه‌ها باشد
دبیر جامعه روحانیت شیراز نیز در این کمیته با بیان اینکه از ابتدای تاریخ اسلام امور موقوفات تحت مدیریت فقها و روحانیت بوده است، گفت: موقوفات متصرفی همگی باید در اختیار حوزه باشد و موقوفات حوزوی نیز باید مدیریت شود؛ از همین رو اگر موقوفات در اختیار مرکز مدیریت حوزه‌ها باشد، می‌توان شاید فعالیت‌های مطلوبی بود.
حجت‌الاسلام سید محی‌الدین طاهری افزود: حوزه باید منابع پایدار داشته باشد و ضروری است امکاناتی در زمینه های مختلف در اختیار آن گذاشته شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین شهدا مربوط به روحانیت بوده است، گفت: آنان امروز نیز بیشترین خدمات را ارائه می‌دهند، همانگونه که از ابتدای تاریخ بر روی پای خود بوده و قاطعانه در مقابل دشمنان ایستاده است.
آیت‌الله علیرضا اعرافی در سفر خود به شیراز در شورای معاونین حوزه‌های علمیه فارس شرکت کرد؛ همچنین ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در استان فارس، در خانه طلبه شهید نیز حضور یافت، در ادامه برنامه‌های مدیر حوزه‌های علمیه کشور، عصر امروز همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار خواهد شد.
برچسب‌ها
حوزه علمیه لطف الله دژکام علیرضا اعرافی‌ شیراز فارس

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/152172/مدیر-حوزه‌های-علمیه-کشور--ایجاد-مجتمع-تخصصی-حوزوی-در-فارس-مدنظر-قرار-گیرد
بستن   چاپ