پیام فارس
«کوه‌چنار» بعد از یکسال هنوز محروم است/ روزگار گچی مردم
سه شنبه 27 آبان 1399 - 09:45:21
پیام فارس - خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: «کوه‌چنار» از جمله شهرستان‌های تازه تأسیس استان فارس است که در مهر 98 بصورت قانونی به شهرستان بدل شد. شهرستان کوه‌چنار با مرکزیت قائمیه به عنوان یک شاهراه ارتباطی اصلی که استان‌های فارس، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر را به هم متصل می‌کند همچنان از مشکلات بسیاری رنج می‌برد و باعث گلایه‌های مردمی شده است.
اصلی ترین گلایه‌های مردم این منطقه بر مشکلات زیست محیطی و معیشتی متمرکز شده است، مشکلاتی که شاید می‌توانست در طی این سال‌ها به نتیجه‌ای محسوس در زندگی مردم می‌رسید.
در این میان وجود مشکلات زیست محیطی همانند کارخانه گچ در نزدیکی شهر و روستای بنامورد که منطقه‌ای کشاورزی و مسکونی است و تخریب کوه و دامنه‌های تپه‌های منتهی به دره تلخ آب به بهانه استخراج‌های معدنی نارضایتی بسیاری را در پی داشته است.
امینی یکی از ساکنان روستای بنارمورد با اشاره به فعالیت این کارخانه و آلودگی‌های خاک و غبار گچ گفت: این کارخانه از قدیم و در زمانی که کوه‌چنار بخش بود توسط افراد غیر بومی در منطقه تأسیس شده و متأسفانه مدیران وقت شهرستان کازرون با ندانم کاری علاوه بر احداث این کارخانه حتی دکل‌های برق فشار قوی و لوله گاز را به جای انتقال از میان کوه از محل کشاورزی و زندگی مردم عبور داده اند که باعث مشکلات و آسیب‌های جدی به سلامت مردم شده است.
متأسفانه در سال‌هایی که این منطقه بخش بود بسیاری از فعالیت‌ها از سوی مدیران کازرون بدون توجه به زندگی مردم و در جهت عدم هزینه به این شکل انجام شده است به نحوی که بخش چنارشاهیجان به انباری و حیاط خلوت کازرون بدل شده است.
امینی گرد و خاک ناشی از فعالیت این کارخانه و حمل و نقل ماشین‌های سنگین در این معبر را آزار دهنده خواند و افزود: گرد و خاک لباس‌ها و وسایل ما در حیاط خانه را آلوده می‌کند و حتی باعث مشکلات تنفسی برای کودکان و سالمندان شده است.

پیام فارس

هوشمندی از دیگر ساکنان قائمیه با اشاره به اینکه دره تلخ آب در گذشته دارای رودخانه و تپه‌های طبیعی بوده است گفت: دره تلخ آب در گذشته محلی طبیعی برای گردشگری بود که با وجود رودخانه‌ای طبیعی و همچنین درختان کنار و طبیعتی سبز می‌توانست به عنوان یک منطقه گردشگری مورد استفاده قرار بگیرد اما به لطف سودجویان تمام این منطقه با بیل مکانیکی و لودر تخریب و زیستگاه‌های جانوری تخریب شده است.
هوشمندی افزود: شهرستان کوه‌چنار به دلیل قرار گرفتن در مسیر چهار استان و داشتن باغات مرکبات به عنوان شهرستانی طبیعی و سبز می‌تواند از ظرفیت‌های گردشگری بسیاری بهره مند شود اما متأسفانه این عده‌ای با این فعالیت‌های سودجویانه در حال از بین بردن منابع طبیعی هستند.
هوشمندی گفت: وجود زمین‌های کشاورزی، وجود گیاهان دارویی در دامنه کوه همانند سدر و کنار در دامنه کوه منتهی به دره تلخ آب و بنارمورد، وجود این معدن و کارخانه باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و اکوسیستم طبیعی این منطقه شده است.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/158592/«کوه‌چنار»-بعد-از-یکسال-هنوز-محروم-است--روزگار-گچی-مردم
بستن   چاپ