پیام فارس
استاد دانشگاه شیراز:پدیده ریزگرد، خاستگاه داخلی هم دارد
شنبه 29 اردیبهشت 1397 - 1:16:48 PM
ایرنا
فارس آنلاین - شیراز - رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیرازگفت:همه دلایل بروز ریزگردها را نباید با خاستگاه خارجی جست و جو کرد، بسیاری از این پدیده ها ناشی از بی توجهی به اقلیم و منابع ملی در کشورمان است.
دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات  اظهار داشت: اگر ریشه همه این نابسامانی ها و ریزگردها و خاستگاه آلودگی را در بیرون مرزها جست و جو کنیم باید تا مرز نابودی سرگردان بمانیم درحالی که باید کاستی های خود را بشناسیم و آنها را از وجودمان بزداییم تا اسیر چنگال خشکسالی و ریزگرد نشویم.
این پژوهشگردانشگاه شیراز اضافه کرد: خشکسالی ها و یورش ریزگردها ناشی از بی توجهی ما بوده است که برداشت های بی رویه از آبهای زیرزمینی عامل بروز بسیاری از این پدیده هاست،این کار بیش از هر چیز ناشی از ندانم کاری های خودمان است، بی توجهی به جنگل ها و تالاب ها از بیرون به ما دیکته نشده است.
وی بر لزوم توجه به تحقیقات و پژوهش های علمی دراین زمینه تاکید کرد و گفت : نباید سودآوری خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر برای کشورمان و پژوهشگری مربوط به این آبهای ارزشمند را فراموش کنیم، ما در گذر این همه سال نتوانستیم پیمان های بین المللی و یا منطقه ای برای پاسداری از محیط زیست آبهای شمالی و جنوبی کشور را که با دیگران نوشته ایم به اجرا درآوریم ، خوب است بجای نگرش به برون مرزها به دردهای بی پایان محیط زیستی خودمان بنگریم.
ناظم السادات گفت: متاسفانه در روزهای 22 و 23 اردیبهشت ماه سال 1397 گرد و غبار سنگینی شهر شیراز و بسیاری از شهرستان های استان فارس را درنوردید و گرد و خاک درون هوا نگذاشت تا سامانه های بارشی بر روی استان فارس کارکرد بهینه داشته باشد.
وی ادامه داد : با فراگیر شدن گرد و غبار در هوای استان فارس بجای باران پاک و پیوسته ای که می توانست بر روی استان ریخته شود، یک بارش کوتاه و پر از شل بر روی سرزمین فارس بارید.
این پژوهشگر دانشگاه شیراز اضافه کرد : باران گِل پس آنکه همه جا را گِل اندود کرد از توان افتاد،اگر این پدیده بدرستی ارزیابی شود در می یابیم که زیان این گرد و خاک و بارش گِل آلود بر تندرستی انسانها جانوران و گیاهان بیش از اندازه ای باشد که به باور ما بیاید، بر این باورم که اقتصاد استان ما میلیاردها تومان این این باران گل زیان دید.
این استاد دانشگاه شیراز با طرح این پرسش ها که چرا ما با این پدیده های ناخوانده و زیانبار روبرو شده ایم؟ چرا ریزگرد راه خودش را به استان های درونی ایران باز کرده است؟ گفت: باید پیامد این ریزگردها بر زندگی مردم بررسی شود ، خشکسالی، کم آبی، گرد و خاک، سیل، افت سطح آبهای زیر زمینی، کاهش سطح جنگل ها، نابودی تالاب ها و دریاچه ها را باید به دقت بررسی کرد و راه های مقابله با آن را یافت.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز اضافه کرد:در گذر چند دهه گذشته این پدیده های نامیمون رو به افزایش بوده است و ما ناچار شده ایم که خانه به خانه، کوچه به کوچه، روستا به روستا، شهر به شهر و استان به استان در برابر این دشمنان آب و خاک عقب نشینی کنیم، نباید بپذیریم که دشت های آباد و آب های گوارایمان به آسانی نابود شوند.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/26622/استاد-دانشگاه-شیراز-پدیده-ریزگرد،-خاستگاه-داخلی-هم-دارد
بستن   چاپ