پیام فارس
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم:
افزودن سبوس جداگانه به آرد سفید، غیر بهداشتی است
یکشنبه 21 مرداد 1397 - 11:13:39 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز- کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: برخی نانوایی‌ها سبوس را جداگانه به آرد سفید اضافه می‌ کنند که این کار اشتباه و غیر بهداشتی است و ارزش غذایی هم ندارد.
دانیال فرهیخته  افزود: سبوس یا پوسته گندم باید همراه آرد باشد ولی در کارخانه ها این سبوس را جدا و آرد سفید تولید می کنند.
وی با بیان اینکه به طور کلی نانی را که از دانه‌های سبوس دار گندم (با پوسته) تهیه می‌شود، نان تیره یا سبوس‌دار می‌نامند، گفت: در نان سبوس‌ دار نسبت به نان سفید به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری وجود دارد.
فرهیخته گفت: سبوس به طلای گیاهی معروف است و تحقیقات پژوهشگران نشان داده هیچ ماده‌ی غذایی برای تسهیل و بهبود عملکرد دستگاه گوارش با سبوس برابری نمی‌کند.
وی بیان کرد: برخی نانوایی‌ها به سفارش مشتری یک مشت سبوس به نان اضافه می‌کنند که پاشیدن سبوس به صورت جداگانه بر روی نان اشتباه است و ارزش غذایی ندارد.
فرهیخته اضافه کرد: برخی از نانوایان سبوس فله‌ای از کارخانه‌های آرد می‌ خرند و به آرد مصرفی اضافه می‌کنند که این کار به هیچ عنوان بهداشتی نیست زیرا ممکن است هنگام جداسازی سبوس، آلودگی‌های شیمیایی، میکروبی و قارچی برای سبوس ایجاد شود.
این کارشناس بهداشتی بیان کرد: لازم است میزان جداسازی سبوس از آرد در کارخانه ‌های آرد، کاهش یابد.
سبوس پوست گندم که در آسیاب‌ ها و کارخانه ها این پوست را می ‌گیرند تا آرد سفید شود و نان سفید حاصل شود.
آرد سبوس‌ دار یعنی گندم با پوستش آرد شده است اما سبوس جداگانه، پوست جدای گندم آمیخته با کاه و چیزهای دیگر است و ارزش غذایی ندارد.
** آرد سبوس دار به نانوایان جهرم داده شد
رئیس اتحادیه‌ نانوایان جهرم  گفت: این اتحادیه‌ با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، آرد سبوس‌ دار در اختیار تعدادی از نانوایی‌های سنگگ شهر جهرم قرار داد.
شاهرخ حقایق با بیان اینکه منظور از نان سبوس‌دار، نانی است که از آرد تیره تهیه می‌شود نه سبوسی که در حین پخت به خمیر اضافه می‌شود، افزود: هم‌اکنون این واحدها، نان سنگگ سبوسدار عرضه می‌کنند و با پیگیری‌های این اتحادیه، به زودی تعداد بیشتری از نانوایی‌ها سنگگ از آرد سبوس‌ دار برای پخت نان استفاده خواهند کرد.
رئیس اتحادیه نانوایان جهرم گفت:170نانوایی در جهرم وجود دارد که 80درصد آنها نان سبوس‌دار می‌پزند.
جهرم در 193 کیلومتری جنوب شرقی شیراز است.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/46081/افزودن-سبوس-جداگانه-به-آرد-سفید،-غیر-بهداشتی-است
بستن   چاپ