پیام فارس
عقب ماندگي هاي فارس با تکيه بر استعدادهاي جوانان قابل جبران است
شنبه 17 تير 1396 - 10:46:02 AM
مهر
فارس انلاين- محمد کرم اللهي در نشست مشترک مديران و معاونين اين مرکز و بنياد نخبگان فارس که جهت همفکري براي يافتن آفاق مشترک در پروژه هاي نخبه پروري و  پرورش استعدادهاي دو نهاد برگزار شد اظهار داشت: يکي از دو ماموريت اصلي حوزه هنري جذب و پرورش استعدادهاي هنري جوان است.

وي در تشريح رويکرد به بحث نخبگان و استعدادهاي جوان در دهه هاي اخير گفت: در دهه شصت اعتماد به نفس بالا رفت و عليرغم اثرات مثبت يکي از تبعات آن توجه کمتر به مباحث تخصصي بود.  

رئيس حوزه  هنري انقلاب اسلامي استان فارس افزود: عليرغم اينکه بزرگاني همچون شهيد بهشتي از همان ابتدا به اين مباحث توجه داشتند اما اين فضاي دلي بود که پررنگ شد. اين مساله سبب شد اندک اندک استعداديابي کمرنگ شده و کنکور ملاک نخبه يابي شود.

وي گفت: وقتي بحث نخبه يابي و نخبه پروري کمرنگ شود آسيب هاي مختلفي به وجود مي آيد مثلا نمي توان منکر نخبگي  برخي از متخلفان اقتصادي در حيطه تخصصي شان شد اما از آنجا که مورد پرورش قرار نگرفته اند به انحراف کشيده شده اند و عدم توجه به استعدادها حتي مي تواند زمينه ساز اپوزيسيون پروري شود.

کرم اللهي با اشاره به برخي نهادها که پيش از انقلاب به استعداديابي و نخبه يابي مشغول بودند گفت: حوزه هنري از ابتدا به عنوان آلترناتيو آن نهادها شکل گرفت تا استعدادهاي معقول و منطقي را بر اساس آرمان هاي فرهنگي انقلاب اسلامي پرورش دهد.

وي افزود: در ده سال نخست حوزه ي هنري استعدادهاي شگرفي را کشف کرد. پس از اين ده سال سراغ توليد الگو رفتيم و  همزمان استعدادهاي دهه اول پير شدند اما افراد شايسته و جوان براي جايگزيني آنان کشف نشده بود.

رئيس حوزه  هنري انقلاب اسلامي استان فارس گفت: 10 سال است که با دستور مقام معظم رهبري پرورش استعدادهاي جوان به طور جدي در اين نهاد دنبال مي شود و حتي با راه اندازي دفتر استعدادهاي هنري وان افراد ويژه اي شناسايي و تربيت شده اند.

وي گفت: امروز هم برخي استان ها در اين زمينه فعالند و فارس از جمله استان هاي مورد توجه بوده است گرچه معتقدم فارس از منظر کارکردها و ساختارها حداقل بيست سال در اين زمينه عقب است، و تنها اميدواري ما به سرعت زياد و وجاهت استعدادهاي جوان است و باز هم معتقدم با اتکا به آنان مي توان اين فاصله بيست ساله را در چهار يا پنج سال پر کرد.

کرم اللهي در پايان گفت: مجموعه 28 رشته هنري در 7 شاخه اصلي هنري در حوزه ي هنري تحت پوشش قرار دارد و با اضافه شدن امکان ارتباط از طريق فضاي مجازي  زمينه تعليم استعدادها در حوزه ي هنري نيز فراهم است.

در اين نشست همچنين فخارزاده معاون بنياد نخبگان استان فارس نيز با تشريح فعاليت هاي بنياد نخبگان گفت: در بنياد نخبگي و شيوه کسب اين عنوان تابع دستورالعمل هاي مشخص کشوري است

وي افزود: با اين همه فرابند مهمي مورد توجه ما قرار گرفته که پروسه نخبه پروري است و بدين منظور طرحي با عنوان شهاب تدين شده و مجمعي از خيرين شکل گرفته اند تا از بحث نخبگي و نخبه پروري حمايت کنند.

معاون بنياد نخبگان فارس اظهار داشت: براساس تعاريف جديد علمي و آنچه به عنوان هشت هوش گارنر مطرح است استعدادهاي نوجوان در اين هشت عرصه را مورد توجه قرار داده ايم و با توجه به آنچه دانشمندان گفته اند سن 10-11 سالگي که سن مطلوب فراگرفتن است را براي اين منظور انتخاب کرده ايم.

وي گفت: در اين فرايند بچه ها را نسبت به ديگران بررسي نمي کنيم بلکه هر کسي به نسبت خودش بررسي مي شود و نمره هرکس در استعدادش به دست مي آيد. اين کار را از ناحيه 4 شيراز شروع کرديم و به تدريج آن را گسترش مي دهيم.

دکتر فخارزاده در پايان سخنان خويش اظهار داشت: همکاري با حوزه ي هنري مي تواند ما را در پرورش دانش آموزان مستعد در زمينه هاي ادبي و هنري يعني افراد باهوش در زمينه هاي هوش کلامي هوش هنري و هوش بصري،فضايي ياري کند.

وحيد فرجي قائم مقام حوزه هنري فارس نيز با توجه به ظرفيت هاي حوزه ي هنري گفت: هم افزايي توان دو مجموعه مي تواند سبب رشد و پيشرفت روزافزون هر دو نهاد  و استعدادهاي جوان تحت پوشش هر دو مجموعه شود.

وي افزود: هم اکنون حوزه ي هنري استان فارس واحدهاي فعالي دارد و طرح هاي مختلفي را در زمينه جذب و پرورش استعدادهاي جوان طراحي کرده است از جمله طرح «در آستانه  فردا» که بخش هاي مختلفي دارد.

قائم مقام حوزه هنري انقلاب اسلامي استان فارس گفت: اين طرح به پرورش استعدادهاي ادبي اختصاص دارد و واحد آفرينش هاي ادبي حوزه هنري فارس آن را طراحي کرده است.

وي گفت: هرجا حضور جوانان و استعدادهاي جوان پر رنگ شده شور و طراوت جواني نيز به آنجا سرازير شده و حضور اين جوانان مي تواند سبب رشد و پيشرفت بقيه بخش ها و واحدهاي هر دو مجموعه شود.  

فرجي در پايان اظهار داشت: اين مساله که خيرين سراغ اين کار ارزشمند آمده اند نيز مساله اي مهم و قابل توجه است و اميدوارم اين کار و نيت خير سبب شود تا بقيه خيرين واقفين و نيک انديشان نيز به اين قبيل فعاليت هاي خير ترغيب شوند.

شايان ذکر است حوزه هنري انقلاب اسلامي استان فارس و بنياد نخبگان قرار است در فرآيندهاي حمايت از استعدادها و پرورش نخبگان با يکديگر همراهي و فعاليت مشترک داشته باشند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5169/عقب-ماندگي-هاي-فارس-با-تکيه-بر-استعدادهاي-جوانان-قابل-جبران-است
بستن   چاپ