پیام فارس
متخصص و عضو هيات علمي دانشگاه : خوردن سبوس به تنهايي عوارض ناخوشايند دارد
دوشنبه 26 تير 1396 - 9:28:48 AM
ايرنا
فارس انلاين- دکتر موسي صالحي متخصص تغذيه اظهار داشت: در مصرف نان و برنج ما به دنبال تامين سبوس نيستيم. ما نمي خواهيم سبوس مورد نياز ما از طريق نان و برنج تامين شود. مردم ايران در غذاي خود کمبود سبوس ندارند.اين که اصرار مي کنيم نان کامل باشد. يعني گندم را سفيد نکنند و آرد سفيد به نانوا ندهند. مردم نان سفيد و برنج سفيد نخورند.
اين متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شيراز اضافه کرد: آنچه مردم ما در سفره غذايي کم دارند و به شدت هم کم دارند، سبوس نيست بلکه ويتامين هاي گروه B است. ويتامين هاي گروه B هم بيشتر و عمدتا در پوست گندم و پوست طلايي رنگ برنج به مقدار فراوان وجود دارد.
صالحي گفت:‌اگر مردم ما بي حال و بي انرژي هستند، اگر مردم ما زود عصباني مي شوند، زود مريض مي شوند، زود چاق مي شوند به خاطر کمبود ويتامين هاي گروه B در نان، برنج، کيک، کلوچه، شيريني، قند، شکر، نوشابه و ماکاروني و در همه غذاهاي ايراني است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شيراز و متخصص تغذيه و رژيم درماني اضافه کرد : پس اگر اصرار برخوردن نان کامل و برنج طلايي است براي تامين ويتامين هاي گروه B است نه سبوس آن.در اروپا و آمريکا به نان سفيد و برنج سفيد ويتامين هاي گروه B اضافه مي کنند نه سبوس ولي ما چون چنين امکاناتي نداريم مي خواهيم لااقل مردم با آرد کامل گندم و برنج طلايي و سفيد نشده ويتامين هاي B مورد نياز را تامين کنند.
صالحي افزود: سبوس برنج براي جلوگيري از پرخوري در برنامه هاي کاهش وزن ، کاهش يبوست بدون دارو، درخشاني و جواني و تميزي پوست، بسيار مفيد است و روغن استخراج شده از آن در غذاهاي آسيايي به دليل مناسب بودن آن براي پخت و پز در دماي بالا مانند سرخ کردن مفيد است. اين است که گفته مي شود مواد مغذي برنج در پوست آن است.
وي با بيان اينکه مصرف سبوس برنج خواص درماني زيادي دارد و يک منبع عالي از مواد مغذي ضروري است گفت: سبوس برنج منبع خوبي از ويتامين ها و املاح معدني از جمله آهن، منگنز، فلورايد و ويتامين هاي گروه B و E است.
اين متخصص گفت: بر خلاف سبوس برنج که داراي مقادير بالاي ويتامين B است، برنج سفيد نه تنها ويتامينB ندارد بلکه حاوي ماده اي است که ويتامين B را رسوب مي دهد. تحقيقات نشان داده که مصرف برنج قهوه اي در چين يکي از عوامل جلوگيري از پيري زودرس ريزش مو و سفيدي مو در بين چيني هاست.
صالحي بيان کرد:همان گونه که کاهش يا عدم مصرف سبوس براي عملکرد سيستم گوارشي مناسب نيست، افراط و زياده روي در مصرف سبوس نيز عارضه به وجود مي آورد. بنابراين ، زياده روي در مصرف سبوس ممکن است موجب اسهال ، انسداد روده و التهاب ديورتيکول روده شود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5226/متخصص-و-عضو-هيات-علمي-دانشگاه---خوردن-سبوس-به-تنهايي-عوارض-ناخوشايند-دارد
بستن   چاپ