پیام فارس
استاندار فارس در جمع مديران و کارکنان امور مالياتي فارس
هنوز بخش قابل ملاحظه اي از ماليات متکي به نفت است/ميزان مشارکت مردم در کشورهايي که به منابع خام متکي هستند کمتر است/ماليات بايد جايگزين منابع عمومي مانند نفت خام و گاز شود/توسعه اقتصادي با تعميق علم و فن همراه است
سه شنبه 27 تير 1396 - 1:01:39 AM
استانداري فارس
فارس آنلاين - به گزارش اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل استانداري فارس، مهندس سيد محمد علي افشاني در جمع مديران اداره امور مالياتي استان افزود: اگر نفت صادر نکنيم و بتوانيم با صادرات کالاهاي غير نفتي واردات داشته باشيم و پيمانکاران ما بر اساس مبادلات اقتصادي که نفت در آن نباشد پروژه هايي را اجرا کنند، آن موقع مي توانيم بگوييم که اقتصاد ما متکي به ماليات است.
وي ادامه داد: اگر نفت را نفروشيم و پولي به پيمانکار ندهيم مالياتي هم پرداخت نمي شود.
استاندار فارس، با اشاره به ارتباط ماليات با آزادي و دموکراسي و همچنين مسائل اقتصادي تصريح کرد: از لحاظ اقتصادي تا زماني که مردم يک کشور جيره خوار دولت باشند نمي توانند به طور قاطع و درست از آزادي خود دفاع کنند.
مهندس افشاني افزود: تا زماني که اقتصاد کشور و بودجه دولت به چاههاي نفت متصل است، امکان اينکه مشارکت مردم معنادار شود وجود ندارد.
وي تصريح کرد: مشارکت مردم براي اداره امور کشور زماني معنادار خواهد بود که اتصال بين بودجه و چاههاي نفت قطع شود و بودجه به ماليات واقعي متصل شود و به طور کلي منهاي نفت و گاز و درآمدهايي که خاص منابع عمومي و در اختيار دولت است باشد.
وي، شاخص مشارکت را شاخص توسعه يافتگي دانست و افزود: هر کشوري به هر ميزان که توسعه يافته تر باشد به همان ميزان مشارکت مردم در اداره امور آن بيشتر است وهرچه کشور به منابع خام متکي باشد در آن هم مشارکت و هم آزادي مردم کمتر خواهد بود.
استاندار فارس اضافه کرد: کساني که به فکر دموکراسي و آزادي بيشتر هستند بايد تلاش کنند که ماليات به معناي واقعي جاگيزين منابع عمومي مانند نفت خام و گاز شود.
وي، در خصوص مساله خام فروشي هم گفت: برداشت اصلي که از خام فروشي مي شود اين است که کشوري که اين اتفاق در آن مي افتد هنوز به معناي واقعي کلمه در مسير توسعه قرار نگرفته چرا که تفاوت بين رشد و توسعه اقتصادي است.
مهندس افشاني ادامه داد: رشد اقتصاد اين است که در کنار فروش بيشتر درآمد بيشتر نيز حاصل شود، اما اين توسعه نيست، توسعه اقتصادي با تعميق علم و فن همراه است، يعني بشکه نفت وارد پالايشگاه مي شود و از آن فرآورده هاي متعدد بيرون مي آيد که قيمت آنها چندين برابر آن نفت خام است و اين تعميق علم و فن براي ايجاد ارزش افزوده از سرمايه اوليه و منابع خام در اختيارمان است.
استاندار فارس گفت: اگر سازمان امور مالياتي به وظيفه خود به خوبي عمل کند و مردم هم بدانند که بايد با اين سازمان همکاري و همراهي کنند، آن موقع است که در آينده مردم منافعي بيش از آنچه امروز دارند از قِبّل ماليات پرداختي خود خواهند داشت
وي اظهار کرد: وقتي مردم ماليات مي پردازند بر روي هزينه کرد آن حساسيت دارند و اگر خوب خدمات نگيرد متوجه مي شود که اين ماليات درست و در جاي خودش هزينه نمي شود.
مهندس افشاني افزود: مردم از روي خدمات ارائه شده متوجه مي شوند که پول داده شده درست هزينه شده يا خير؟
استاندار فارس، عدم پرداخت ماليات را به منزله تصرف در بيت المال دانست و گفت: ماليات يک درآمد عمومي است و هر کس پرداخت نکند يعني اموال عمومي را به نفع خود برداشت کرده و اين يک نوع اختلاس پنهان است.
وي ادامه داد: در بسياري از مواقع، حساسيت زيادي به خرج داده مي شود که اعتباراتي که به دستگاههاي دولتي داده شده چگونه هزينه مي شود اما در مورد افرادي که درآمد مالياتي خود را در موعد مقرر پرداخت نمي کند بي تفاوتي وجود دارد، مالياتي که بايد صرف خدمات رساني به مردم شود.
استاندار فارس، مهمترين سرمايه امروز در کشورها را سرمايه اجتماعي دانست و افزود: اولين شاخص سرمايه اجتماعي اعتماد است، اگر اعتماد وجود نداشته باشد هم ماليات دهنده از پرداخت نگران است و هم ماليات گيرنده.
مهندس افشاني اظهار کرد: بنابراين لازم است که ساختار سازماني اصلاح شود و اين اتفاق هم زماني روي مي دهد که رابطه مودي و مميز قطع شود، آن موقع 50 درصد نگراني هاي 2 طرف رفع خواهد شد.
وي تصريح کرد: سلامتي سيستم در گرو ايجاد ساختاري است که ارتباطات را به حداقل برساند و در نهايت نيز قانون حرف آخر را بزند.
استاندار فارس افزود: اگر ماليات دهنده ببيند که مالياتي که پرداخت مي کند در دستگاههاي اجرايي حيف و ميل مي شود انگيزه اي براي پرداخت نخواهد داشت.
وي، با اشاره به اشکالات قانون ماليات بر ارزش افزوده گفت: اگر قانون ايراد دارد بايد دنبال و اصلاح شود.
مهندس افشاني ادامه داد: تا زماني که کشور بر اساس ماليات اداره نشود توسعه شکل نمي گيرد.
استاندار فارس، يکي از مهمترين عوامل فساد را تبعيض دانست و گفت: تبعيض باعث مي شود فرد سالم هم دست از کار صحيحي که انجام مي دهد بردارد چرا که مردم قطعا حاضر خواهند بود فقر را تحمل کنند اما هيچگاه تبعيض را نخواهند پذيرفت.





http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5234/هنوز-بخش-قابل-ملاحظه-اي-از-ماليات-متکي-به-نفت-است-ميزان-مشارکت-مردم-در-کشورهايي-که-به-منابع-خام-متکي-هستند-کمتر-است-ماليات-بايد-جايگزين-منابع-عمومي-مانند-نفت-خام-و-گاز-شود-توسعه-اقتصادي-با-تعميق-علم-و-فن-همراه-است
بستن   چاپ