پیام فارس
مشتاقان پیاده روی اربعین باید آمادگی های لازم را کسب کنند
چهارشنبه 25 مهر 1397 - 10:34:10 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز- مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: زائران پیاده روی اربعین افزون بر رعایت مسائل بهداشتی باید آمادگی لازم را برای این پیاده روی کسب کنند.
دکتر اکبر اجرایی افزود:پیاده روی مقدمات و آمادگی‌هایی نیاز دارد و قطعا افرادی که به صورت معمول پیاده روی نمی‌ کنند و ورزش کافی انجام نمی‌دهند دچار گرفتگی عضلات و خستگی خواهند شد.
وی با بیان اینکه پیاده روی اربعین حداقل سه روز و در مسیری بیش از 80 کیلومتر صورت می‌گیرد، عنوان کرد: بر این اساس هر فرد به طور متوسط باید روزی 25 تا 26 کیلومتر پیاده روی کند و چنانچه آمادگی لازم را نداشته باشد، دچار مشکل می‌شود.
این مسئول که سابقه حضور به عنوان مسئول تیم پزشکی در عتبات عالیات را دارد گفت: زائران باید از یکی دو هفته قبل از سفر اربعین، روزی 2 ساعت پیاده روی کنند تا آمادگی‌ لازم در آنها به وجود آید.
اجرایی اظهار داشت: افزون بر این، افراد باید در طول راه حتما از مایعات به میزان لازم استفاده کنند و حداقل امکانات لازم را به همراه داشته باشند.
مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: امکان ابتلا به بیماری‌های فصل سرما از جمله انواع حساسیت‌، سرفه‌ و سرماخوردگی‌ وجود دارد که تا مدتی پس از بازگشت زائران نیز دامنگیر آنها خواهد بود؛ زیرا افراد از ملیت‌های مختلف و با سطح بهداشتی مختلف در این پیاده روی حضور دارند و وضعیت کشور عراق هم به صورتی نیست که همه امکانات لازم در آن وجود داشته باشد.
** تزریق واکسن آنفلوآنزا
این پزشک اظهار داشت: از همین رو، کسانی که بیشتر از همه در معرض سرماخوردگی هستند، یعنی در سال چندین بار سرما می‌خورند باید برای پیشگیری از آنفلوانزا 10 تا 14 روز پیش از حرکت، واکسن بزنند؛ زیرا بدن پادتن آنفلوانزا را طی دو هفته در بدن می‌سازد و تزریق دیرتر از این مدت زمان،هیچ تاثیری بر پیشگیری از بیماری در عراق ندارد.
اجرایی اظهار داشت: زائران باید در طول مسیر در مکان‌های گرم استراحت کنند و از استراحت و خواب در محیط‌های باز و بر روزی سنگفرش‌ بپرهیزند زیرا بر اثر سرما دچار کوفتگی و سرماخوردگی‌ خواهند شد.
مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد:افراد باید دارو‌های مورد نیاز شامل قرص مسکن، سرماخوردگی، قرص‌های ضد سرفه و ضد حساسیت به همراه داشته باشند؛ همچنین افرادی که دچار بیماری‌های خاص هستند باید داروی خود را از قبل تهیه کنند.
وی افزود: با این که در مسیر گروه‌های پزشکی و پیرا پزشکی وجود دارند؛ اما به دلیل وجود محدودیت‌ها ممکن است از لحاظ تامین دارو دچار مشکل شوند و نتوانند به راحتی داروی مورد نیاز خود را تهیه کنند.
اجرایی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال‌های گذشته تیم‌های بسیاری سر مرز، بعد از مرز و در طول مسیر تدارک دیده است، گفت: این اکیپ‌ها و تیم‌ها مجهز هستند و حدود 12 درمانگاه نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی و بسیج جامعه پزشکی استان با همکاری برخی شهرستان‌ها و نیز جمعیت هلال احمر تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: همچنین هیات پزشکی حج و زیارت هم درمانگاه‌های مختلفی را آماده کرده است که به فواصل نزدیک دسترسی زائران را به خدمات پزشکی آسان می‌کند.
وی اظهار داشت: با این وجود، چون جمعیت زیاد است ممکن است برای رسیدگی صف تشکیل شود یا مجبور باشند انتظار بکشند؛ زیرا تعداد پزشک، داروخانه و تزریقات محدود است و به ویژه در روز‌های نزدیک به اربعین که میزان تجمع افراد در کربلا بسیار زیاد است، دسترسی به خدمات درمانی مورد نیاز با صرف وقت همراه خواهد بود.
این مقام مسئول، بیماری‌های تنفسی به خصوص سرماخوردگی، آنفلوانزا و بیماری‌های ویروسی را از جمله بیماری‌های رایج در همه سال‌ها خواند و بیان داشت: در سال های گذشته بسیاری از زائران دچار این مشکلات شده‌اند.
وی با بیان اینکه مردم باید توصیه‌های یادشده را جدی بگیرند، اظهار داشت: در بازگشت زائران قرنطینه‌هایی صورت می‌گیرد و حتی دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌های مختلف برای این امر اقداماتی را انجام می‌دهند.
چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) موسوم به اربعین، امسال مقارن با هشتم آبان است.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/60979/مشتاقان-پیاده-روی-اربعین-باید-آمادگی-های-لازم-را-کسب-کنند
بستن   چاپ