پیام فارس
خاکسترِ باد همنشینی پارادوکس‌ گونه شعر و عکس در قاب
چهارشنبه 21 آذر 1397 - 15:24:52
پیام فارس - شیراز- نمایشگاه شعر و عکس خاکستر باد، مجموعه عکس‌های محمدامین دانشور و اشعار سیروس نوذری همنشینی پارادوکس‌گونه شعر و عکس در قاب است که بی‌هیچ پیوندی ذاتی و ظاهری معنا را به ذهن مخاطب متبادر می‌کند و از آن هویتی دیگرگونه می‌سازد.
به گزارش ایرنا، این نمایشگاه که از 9 آذرماه در گالری تار و پود شیراز برپاست تا چهارشنبه 28 آذرماه تمدید شده است.
سیروس نوذری شاعر، مجسمه‌ساز و پژوهشگر ادبی از اهالی شیراز است که تاکنون 10 مجموعه شعر، چهار کتاب پژوهشی در زمینه ادبیات مدرن و دو مجموعه ترجمه شده به زبان انگلیسی و کردی در کارنامه دارد. اهالی هنر نوذری را به دلیل گرایش به هایکونویسی و سبک خاص او در این نوع شعری می‌شناسند.
محمدامین دانشور زاده سال 1339، عکاس و مدرس عکاسی در شیراز است که تاکنون نمایشگاهی‌های متعدد انفرادی و گروهی در شیراز، تهران، مسکو و پاریس مخاطبان بسیار را جلب کرده است.
دانشور درخصوص چگونگی شکل‌گیری ایده این نمایشگاه به ایرنا گفت: از دو سال پیش نحوه شکل‌گیری این رویداد با سیروس نوذری در میان گذاشته شد و نایب شیرازی، مهرداد پرتوآذر، کیوان براهنگ و حسام رضایی با عنوان هنرمندان صاحب‌نظر در حوزه‌های ادبیات و هنر‌های تجسمی به ‌عنوان تیم ساماندهی این رویداد در نظر گرفته شدند.
وی افزود: تعدادی از عکس‌های پروژه‌های عکاسی من در اختیار این گروه قرار گرفت و از این میان آثاری برگزیده شد؛ همچنین از حدود 10 جلد آثار سیروس نوذری تعدادی از اشعار انتخاب شد.
مدیر مجموعه تار و پود شیراز با بیان اینکه پس از انتخاب‌های نخستین طی جلساتی، بیست شعر و بیست قطعه عکس برای نمایش در این نمایشگاه به‌عنوان انتخاب‌های نهایی برگزیده شد، ابراز داشت: هیچگونه ارتباطی از نظر خوانش تفسیری و متنی بین اشعار و تصاویر نیست و تنها نقطه اشتراک عکس‌ها و شعر‌ها انتزاع مطلقی است که در هر دو وجود دارد.
منظور دانشور از انتزاع مطلق این است که نه در عکس‌ها و نه در اشعار، هیچ اشاره مستقیمی به شیئی نشده است؛ به بیان دیگر عکس‌ها هیچ ما به ازای بیرونی ندارند و شعر‌ها نیز حالت خاصی را توصیف نمی‌کنند.
این هنرمند عکاس عنوان کرد: برای همجواری هر شعر و عکس در یک قاب، هیچگونه انتخابی صورت نگرفته است؛ بلکه در اینجا شعر و عکس، هر دو به‌ منزله یک مولفه فردی درقالب مولفه‌ای جمعی در کنار هم قرار گرفته اند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های اینچنینی که پیش از این نیز به اشکالی همچون همنشینی و همپوشانی برگزار شده است، گفت: پارادوکس ویژگی تمایزبخش این نمایشگاه است، اینکه دو اثر هنری، یعنی شعر و عکس بدون ارتباط معنایی در کنار یکدیگر در یک قاب هستند.
دانشور استقبال از این نمایشگاه را چشمگیر عنوان کرد و گفت: در نحوه ارائه آثار همه شرایط و معیار‌های حرفه‌ای کار در نظر گرفته شده است و شاید یکی از عواملی که باعث طولانی‌شدن روند اجرایی نمایشگاه شد، همین اتفاق بوده است.
7375 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68717/خاکسترِ-باد-همنشینی-پارادوکس‌-گونه-شعر-و-عکس-در-قاب
بستن   چاپ