پیام فارس
حساسیت نسبت به بازار وکیل تامین اعتبار را تسهیل می‌کند
چهارشنبه 5 دی 1397 - 12:40:15 PM
ایسنا

پیام فارس- امین طباطبایی با بیان اینکه مجموعه زندیه در شیراز دارای ویژگی‌های خاصی است که بسیاری از آثار تاریخی دیگر استان فارس و دیگر نقاط کشور ندارند، گفت: ویژگی حکومتی این مجموعه و بناهایی که توسط این سلسله از حکومت‌های ایرانی ساخته شده، کم‌نظیر است.

وی الحاق بخشی از بنای تاریخی زندیه به سرای مشیر و دیگر موقعیت‌های تجاری را از دیگر ویژگی‌های شاخص این مجموعه ذکر و خاطرنشان کرد: در کنار مؤلفه‌های افتخارآمیز اما امروز شاهد تعدد مالکین بر حفاظت از این مجموعه هستیم.

مدیرخانه فرهنگ جاوادان شیراز با بیان اینکه مالکیت بخشی از مجموعه زندیه هم به شکل شفاف مشخص نیست، افزود: متاسفانه تکثر نهادهای تصمیم‌گیر موجب بروز مشکلاتی در حفظ و احیای این مجموعه شده است.

طباطبایی که معتقد است تکثر و چندمدیریتی در حفاظت از این مجموعه خود را نشان داده است، گفت: امروز مسجد وکیل، ارگ کریم خان، بازار وکیل و.. هر کدام به نوعی مدیریت می‌شوند.

وی ادامه داد: از سویی دیگر احیای میدان توپخانه و دیگر بناهای زندیه مانند بازار وکیل که مجموعه فاخر شهرسازی و معماری مجموعه زندیه است دهه‌هاست که آرام آرام پیش می‌رود.

مدیرخانه فرهنگ جاودان شیراز با اشاره به واکنش بعضی از اعضای شورای شهر شیراز که اخیرا نگرانی خود را از ریزش بنای تاریخی بازار وکیلی شمالی اعلام کرده‌اند، عنوان کرد: شورا به دلایل مختلف برای حفظ هویت میراث این شهر نگرانی خود را نشان داده که مجموع این حساسیت‌ها ظرفیت بالایی ایجاد می کند تا در مرمت و بهسازی این بنا تسریع و هم موانع برطرف شود.

طباطبایی خاطرنشان کرد: طبیعی است که ساختمان قدیمی نیاز به بهسازی دارد و حتی در بخشی از این بازار قطعاتی از گذشته در آن به کار رفته که امروز کارایی خود را ار دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه بخشی از مالکیت بازار وکیل مربوط به مردم است، افزود: اگرچه توقع پرداخت همه هزینه‌ها توسط مردم وجود ندارد اما انصاف هم نیست که دولت هزینه‌های ملک شخصی افراد در این بازار را بپردازد.

مدیرخانه فرهنگ جاودان شیراز خواستار مشارکت مالی و اجتماعی کسبه بازار ضمن رعایت الزامات این بنای تاریخی شد و گفت: تردد مردم در بازار وکیل شمالی به دلیل عمده فروش‌ها کمتر شده و به همین دلیل به نگاه و حساسیت‌ها به این بخش از بازار به مرور زمان کمتر خواهد شد.

طباطبایی با تصریح بر اینکه مدیران شهری به درستی بر لزوم توجه ویژه جدی به این قسمت از بازار وکیل تمرکز کرده‌اند، بیان کرد: ‌اگرچه بازار وکیل شمالی امروز خطر ریزش ندارد اما عدم مرمت و بهسازی آن در مواجه با خطرات احتمالی مانند سیل و زلزله خسارات جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد.

این فعال گردشگری با ابراز امیدواری نسبت به اینکه حساسیت امروز بر بازار وکیل شمالی فراموش نشود و نهایتا به هدف نهایی که حفظ بازار است برسیم، یادآور شد که با حفظ و مرمت این بنا باید بستر ثبت جهانی آن فراهم شود.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/70679/حساسیت-نسبت-به-بازار-وکیل-تامین-اعتبار-را-تسهیل-می‌کند
بستن   چاپ