پیام فارس
فارس من| داوطلبان کنکور خواستار بازنگری در محاسبه ترازکنکوردی‌ماه و تیر‌ماه
شنبه 11 شهریور 1402 - 10:46:47 AM
فارس
پیام فارس - در پی انتشار کارنامه‌ اولیه از سوی سازمان سنجش، با بررسی چندین کارنامه مشخص شده است که سیستم محاسبه تراز سازمان سنجش به کنکور دی‌ماه بسیار بیشتر از کنکور تیرماه تراز داده است (با درصدهای مشابه)؛ درحالی که به وضوح مشخص است کنکور تیرماه از سطح بالاتری برخوردار بوده است و همچنین اکثر داوطلبین دوازدهمی در کنکور دی‎‌‌ماه آمادگی کافی نداشتند و این نحوه محاسبه تراز به ضرر آنها است.
داوطلبان کنکور با ثبت پویشی در سامانه فارس من از سازمان سنجش درخواست کردند که در نحوه محاسبه تراز کنکوردی‎‌‌ماه و تیرماه بازنگری شده و جلوی این بی‌عدالتی گرفته شود تا شاهد یک همترازی درست از کنکور دی‌‎ماه و تیرماه باشیم.
این بخشی از صحبت‌های یک داوطلب کنکوری است که از شرایط به وجود آمده ناراضی است.
این مسأله باعث انتقاد زیادی از داوطلبان کنکوری شده، چرا که داوطلبان کنکوری معتقد هستند که این عملکرد ناعادلانه است، این داوطلبان در سامانه
فارس‌ من با ثبت پویشی .
سردبیر این پویش درگفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: کنکور تیر‌ماه بسیار سخت‌ بود اما کنکور دی‌ماه به نسبت آسانتر بود، اگر یک داوطلب که در کنکور دی‌ماه تمامی دروس را 20 درصد زده باشد و در کنکور تیر‌ماه هم همه دروس را 20 درصد زده باشد؛ ترازی که در تیرماه بدست آمده بسیار بیشتر از کنکور دی‌ماه است.
وی افزود: سازمان سنجش آموزش کشور در کنکور تیرماه اعلام کرد که کنکور در کمال آرامش و امنیت است و داوطلبان را از بردن یک شکلات داخل جلسه منع کردند. اما در کنکور دی‌ماه گفتند که کنکور آزمایشی است؛ اگر فردی یک کیسه خوراکی با خود می‌برد کسی جلوی او را نمی‌گرفت.به عنوان مثال در کنکور دی ماه یک پلاستیکی با خودم به جلسه بردم که حاوی شناسنامه و کارت ملی، خوراکی است اما در کنکور تیر‌ماه گفتند، که باید همینجا صرف بشه بعد می‌توانید در کنکور شرکت کنید.
سوالی که برای ما پیش می‌آید، اینکه به همه داوطلبان گفتند این کنکور دی‌ماه یک کنکور آزمایشی است اما تراز کنکور دی‌ماه بیشتر از کنکور تیر‌ماه بود.
امیرحسین علیمردانی یکی از داوطلبان کنکور 1402 گفت: کنکوری که امسال برگزار شد بسیار مشکل داشت در ابتدا دوبار کنکور برگزار شد یکی در دی‌ماه و دیگری در تیر‌ماه، دانش‌آموزانی که داوطلب 1402 بودند؛ نصف کتاب را مطالعه نکرده بودند؛ با وجود اینکه آسان تر از کنکور تیرماه بوده است.
علی رحیمی راد یکی از داوطلبان کنکور سال 1402 گفت: مطابق با بند 9 اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در خصوص کنکور سراسری 1402 و بند 2-1 ماده 2 مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، باید در هر نوبت آزمون اختصاصی، نمره کل آن آزمون اعلام شود. سپس در کارنامه نهایی بالاترین نمره به عنوان نمره کل آزمون اعلام شود بنابراین سازمان سنجش حق ندارد در کارنامه اولیه برای داوطلبانی که در هر دو نوبت در گروه آزمایشی یکسان شرکت کرده‌ا‌ند، صرفاً نمره بالاتر را نمایش دهد و باید نمره کل هر دو آزمون منتشر کند. در صورت عدم اصلاح، با شکایت فوری داوطلبان به شعب دیوان عدالت اداری و درخواست صدور دستور موقت توقف فرآیند اعلام نتایج روبرو خواهد شد.
یکی دیگر از داوطلبان کنکور درباره هم‌ترازی کنکور دی‌ماه و تیرماه گفت: ما همه جور سختی‌ها را به جان خریدیم، تا به یک نتیجه عالی برسیم من در کنکور دی‌ماه چون دانش‌آموز بودم زیاد وقت نکرده‌ام مطالعه کنم اما باز تراز دی‌ماه بهتر از تیرماه شده است، کنکور تیر خیلی سخت بود.
محدثه غلامی گفت: تراز کنکور و تراز سوابق من حدود 2 هزار تفاوت دارد و وقتی نمره کل هم به دست آید، تراز پایین می‌آید و اگر با ترازی که فقط با کنکور می‌خواستم انتخاب رشته کنم، رتبه‌ بهتری می‌آوردم ولی وقتی این مقادیر باهم جمع شود، رتبه من 40 هزار می‌شود و این اتفاق اصلا به نفع من داوطلب کنکوری نیست.
به گزارش فارس، عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تراز به فراوانی جمعیتی بر می‌گردد، به طور نمونه در امتحانی فراوانی نمره 20 یک نفر باشد و در امتحانی فراوانی نمره 20 هزار نفر باشد مطمئنا تراز نمره متفاوت خواهد شد. ارزش نمره 20 یک نفر از ارزش نمره 20 هزار نفر بیشتر است. نام تراز به همین موضوع برمی گردد. نشان می‌دهد که آزمون هزار نفر آسان تر بوده است. در مسیر ایجاد تراز وابستگی مستقیم به فراوانی جمعیت آن نمره دارد بنابراین ترازهای سال‌های متفاوت با تراز همان سال مقایسه می‌شوند.
وی افزود: برمبنای مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اقدامات و تغییرات باید قبل از 31 شهریورماه 1402 به سازمان سنجش اعلام شود، مبنای ما قوانینی است که تا قبل از شهریورماه 1402 اعلام خواهد شد.
همچنین
محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره انتقاد برخی داوطلبان کنکور نسبت به عملکرد آموزش و پرورش در تراز نمرات و تفاوت میان تراز فارغ‌التحصیلان سال‌های گذشته با تراز دانش‌آموزان، اظهار کرد: تراز کردن نمرات امتحانات نهایی به این معناست که عملکرد هر فرد در جامعه آماری خود چگونه است، بعضی داوطلبان کنکور نمره خام را در نظر می‌گیرند و می‌گویند به عنوان مثال در سال 97، معدل 19 یا 20 کسب کردم در حالی‌که ما معدل را مبنا قرار ندادیم و هر درس برای خود ضریبی داشته است.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به ضریب هر درس و نمره‌ای که فرد کسب کرده به تراز اقدام کردیم و برای تراز کردن نمرات، فرد با داوطلبان همان سال سنجیده می‌شود؛ به عبارتی تراز دانش‌آموزان با توجه به عملکرد داوطلبان در هر سال مشخص می‌شود و ممکن است سال آینده عملکرد داوطلبان در امتحانات نهایی بسیار قوی‌تر از امسال باشد، اگر داوطلب برای درسی نمره صفر داشته باشد، این نمره خام او است و در تراز با سایر داوطلبان، تراز فرد منفی می‌شود.
زارعی درباره دلایل عدم فرصت ترمیم نمره در امتحانات نهایی شهریور ماه متذکر شد: امتحانات نهایی شهریور جبرانی است و از ابتدا که بخشنامه مربوطه را تنظیم می‌کردیم قرار بر این بود تا فقط امتحانات خرداد برای ترمیم نمرات باشد اما در سال تحصیلی گذشته به دلیل الزامات اجرایی مقرر شد تا این فرصت در امتحانات شهریور نیز فراهم باشد که فقط برای همان یک سال بود.
پایان پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/743907/فارس-من|-داوطلبان-کنکور-خواستار-بازنگری-در-محاسبه-ترازکنکوردی‌ماه-و-تیر‌ماه
بستن   چاپ