پیام فارس
فارس من| اعتراض دانشجویان به افزایش شهریه دانشگاه‌های علوم پزشکی
سه شنبه 9 آبان 1402 - 10:46:49 AM
فارس
پیام فارس - تحصیل برای دانشجویان در برخی از دوره‌ها و دانشگاه‌های کشور فقط با پرداخت شهریه امکان‌پذیر می‌شود. دانشجویانی که در این دوره‌ها پذیرفته می‌شوند با توجه به رشته، مقطع و دانشگاه در قبال تحصیل، هزینه‌ای را در قالب شهریه به دانشگاه‌ها پرداخت می‌کنند؛ از این رو به این دانشجویان، شهریه‌پرداز گفته می‌شود.
پذیرش دانشجوی شهریه‌پرداز در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشروط به پرداخت هزینه تحصیل و خدمات رفاهی توسط پذیرفته‌شدگان بر اساس تعرفه تعیین‌شده توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت و تصویب هیأت‌امنای دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها است.
حال برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی خواستار شدند.
این کاربران در پویش خود آوردند:
«با توجه پیشنهاد گرانی 300 درصد شهریه دانشگاه‌ها در رشته‌های شهریه پرداز این مورد مشکلات زیادی برای دانشجویان به خصوص در مقاطع تصحیلات تکمیلی به وجود می‌‌آورد و با توجه اینکه اکثر این دسته از دانشجویان شاغل بوده و برخی از شهر خود برای تحصیل به شهری دیگر می‌روند این افزایش چند برابری موجب از دست رفتن عدالت آموزشی و ترک تحصیل به اجبار برای آن‌ها می‌شود. لذا خواهشمند است جلوی این افزایش ناعادلانه گرفته شود.»
یاسین مرادی سردبیر این پویش در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: باتوجه به افزایش شهریه‌ها و افزایش ناگهانی 300 درصدی که به صورت نامعقول صورت گرفته است و دانشجویان تحصیلات تکمیلی اکثرا شاغل هستند و پرداخت هزینه برایشان سخت است.
وی افزود: در کنار این هزینه‌ها، هزینه خوابگاه را هم اضافه کنید، می‌بینید که دانشجو را دچار چالش‌هایی می‌کند و او را از ادامه تحصیل منصرف می‌کند. ما خواستار افزایش معقول شهریه هستیم.
زهرا حیدری دانشجوی دیگری گفت:‌ شهریه متغیر دانشگاه در ترم جدید نسبت به ترم گذشته افزایش چندبرابری پیدا کرده و در این شرایط سخت اقتصادی دانشجویان در پرداخت این شهریه‌ها با مشکل مواجه شده‌اند. از مسؤولان درخواست داریم پاسخگو باشند که این افزایش بر اساس چه قاعده و قانونی است و چرا در شرایطی که کیفیت آموزش‌ها هیچ تغییری نکرده، این افزایش صورت گرفته است.
فاطمه اسدی دانشجوی دیگری گفت: شهریه متغیر دانشگاه در ترم جدید نسبت به ترم گذشته افزایش چندبرابری پیدا کرده و در این شرایط سخت اقتصادی افزایش شهریه براساس چه قاعده و قانونی صورت گرفته است. مسؤولان باید در این زمینه پاسخگو باشند و چرا در شرایطی که کیفیت آموزش‌ها هیچ تغییری نکرده است شاهد افزایش شهریه باشیم. 
یاسمن دولتی دانشجوی رشته روانشناسی درباره ارتباط ادامه تحصیل و شهریه گفت:‌ لطفا انصاف داشته باشید و شهریه را پایین بیارید،‌ باید برای افزایش شهریه یک تدبیری صورت بگیرد تا دانشجو به ادامه تحصیل تشویق بشود نه اینکه کلا قید درس و ادامه تحصیل را بزند، لطفا پیگیری کنید و شهریه‌ را به مبلغ منطقی برسانید.
علی عبادزاده دانشجوی دیگری گفت:‌ باتوجه به وضع تورم، افزایش شهریه دانشگاه آزاد موجب فشار مضاعف شده و بسیاری از دانشجویان که متاهل هستند، افزایش شهریه دانشگاه آزاد خرج‌رسانی آن‌ها را به خانواده سخت‌تر می‌کند. اگر فردی نتوانست دانشگاه دولتی قبول شود باید به ترک درس محکوم شود؟ هرکس که دانشگاه دولتی قبول نشود، باید کمرش زیر هزینه‌های سنگین دانشگاه آزاد له شود؟ خیلی از افراد هم که دانشگاه دولتی قبول می‌شوند، هزینه‌های سنگینی برای قبولی در آن پرداخت کرده‌اند گویا حرف اول را هزینه‌ها و جیب‌ها می‌زند.
الهام هنرمند دانشجوی دیگری درباره افزایش شهریه نامتعادل دانشگاه‌ها گفت: بنده به عنوان فردی که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستم، از شرایط فعلی افزایش شهریه در دانشگاه خودم ناراضی هستم، چراکه در ترم اول با شهریه نسبتا متعادلی شروع به تحصیل کردم و حال که در ترم 7 به سر می‌برم، از اوضاع نامتعادل شهریه ناراضی هستم و خواستار رسیدگی به این موضوع هستم.
به گزارش فارس، امید است مسؤولان برای افزایش شهریه چاره‌ای بیندیشند تا دانشجویان بخاطر افزایش شهریه، ترک تحصیل نکنند و بتوانند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/759724/فارس-من|-اعتراض-دانشجویان-به-افزایش-شهریه-دانشگاه‌های-علوم-پزشکی
بستن   چاپ