پیام فارس
آلبوم افتخارات و ناکامی های ورزش فارس در سال 97
چهارشنبه 22 اسفند 1397 - 14:07:20
پیام فارس - شیراز- عرصه ورزشی در استان فارس طی سالی که گذشت افتخارات خوبی کسب کرد، اگرچه در رقابت های استعداد های برتردر رده پایه ها دختران و پسران فارس نتوانستند مقام خوبی کسب کنند.
به گزارش ایرنا، حضور ورزشکاران استان فارس در رقابت‌های ملی و بین‌المللی و نیز مدال‌آوری آن‌ها در این زمینه نشان می‌دهد که با وجود کمبود امکانات و فقدان بودجه کافی می‌توان بر روی جوانان این استان سرمایه‌گذاری کرد اگرچه ساخت و ساز های خوبی هم در این سال صورت گرفت و موجب افزایش سرانه فضای ورزشی فارس شد.
دراین میان کسب مدال‌های رنگارنگ در رقابت‌های پارالمپیک و بازی های آسیایی ثابت کرد که روحیه و امید به آینده تمام مشکلات را رفع می‌کند و حال که قهرمانان به رسالت خود عمل کرده‌اند مسئولان نیز باید توجه بیشتری به آنان داشته باشند.
** تداوم حسرت حضور در لیگ برتر
اما درعرصه فوتبال و فوتسال، شیرازی‌ها چندان حرفی برای گفتن نداشتن و جز سقوط و ناکامی چیزی به استان فارس نرسید.
6 سال در حسرت بازی لیگ برتر، حال ناخوش فوتسال،به فریاد فوتبال بانوان برسید، روزگار ناخوش نماینده شیراز در لیگ برتر فوتبال بانوان،فوتبال ساحلی فارس به تاریخ پیوست، سقوط پایه های فوتبال فارس براثر سیاست های غلط ، نورافکن های ورزشگاه شهید دستغیب تا پاسی از شب سو سو می زند، آگهی فروش تیم های فوتبال فارس بر در و دیوار ورزشگاه ها ، ضعف در مدارس فوتبال فارس، سهم اندک داوران فارس از قضاوت بازی های لیگ برتر، افزون بر 20 میلیارد ریال به تیم های فوتبال فارس کمک شده ،تصمیم گیری پشت درهای بسته باغ ، ضرورت نظارت بر رده های پایه فوتبال فارس، از سکوی تماشاچیان تا مدیریت باشگاه ها و مطالبه استاندار برای داشتن یک تیم لیگ برتری از جمله مشکلات و حاشیه های فوتبال فارس در سال 97 بود که نمره قبولی نگرفت.
** کاراته، سرآغاز مدال آوری ورزشکاران فارس در سال 97
در فروردین‌ماه دو کاراته کا جهرمی در مسابقات بین المللی ستارگان کاراته با گرفتن مدال های طلا، نقره و برنز ارمنستان افتخار آفریدند. در این مسابقات که 25 و 26 فروردین در ارمنستان برگزار شد، تیم ایران پس از ارمنستان در جایگاه دوم ایستاد و تیم گرجستان جایگاه سوم را به دست آورد.
در همین رشته سه ورزشکار شیرازی عضو تیم ملی کاراته شدند؛ همچنین دو ووشو کار اهل فارس برای شرکت در رقابت های جهانی به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
ورزشکاران فارس در اردیبهشت‌ماه خوش درخشیدند؛‌ بدین‌ترتیب 9 بازیکن از فارس در اردوی تیم ملی هندبال بانوان حضور یافتند.
محمد علی گرایی، کشتی گیر شیرازی از سوی اتحادیه جهانی کشتی در رده بهترین های جهان قرار گرفت.
محمد دلیر شناگر کم بینای جهرمی رکورد ورودی 50 متر کرال سینه و 400 متر کرال سینه را در رقابت های انتخابی تیم ملی شنای کم بینایان شکست.
** بانوان شیرازی پرچمداران پارالمپیک
افزون بر این، کمیته ملی پارالمپیک، ساره جوانمردی و سمیرا ارم دو بانوی ورزشکار شیرازی را به عنوان پرچمداران ایران در آیین افتتاحیه و اختتامیه سومین دوره بازی های پارا آسیایی جاکارتا انتخاب کرد.
خرداد 97 نیز برای ورزشکاران فارس، خوش یمن بود. از جمله رویداد‌های شیرین این ماه کسب 6 مدال رنگارنگ توسط دوندگان فارس در رقابت های دو و میدانی جهانی کارگران بود که در فرانسه برگزار شد.
در ورزش باستانی کشتی، سه تن از ورزشکاران فارس جواز حضور در تیم ملی را کسب کردند.
در بخش ورزش‌های بانوان دو بانوی ورزشکار استان فارس به هشتمین مرحله اردوی تیم ملی کبدی بانوان برای حضور در بازی های آسیایی 2018 جاکار تا دعوت شدند.
شیما آل سعدی بانوی کاراته کای شیرازی نیز با کسب قهرمانی در رقابت های انتخابی تیم ملی، در وزن منهای 61کیلو گرم، ملی پوش شد.
همچنین دوندگان استان فارس در مرحله دوم رقابت های لیگ طلایی بانوان و آقایان کشور، دو نشان طلا و یک برنز کسب کردند.
در ادامه دعوت‌ها به تیم های ملی، چهار هندبالیست از استان فارس نیز به سومین مرحله اردوی تیم ملی هندبال بزرگسالان دعوت شدند.
یکی از مهم‌ترین رویداد‌های ورزشی تیرماه سال 1397 در دانشگاه شیراز رقم خورد و چهاردهمین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور با حضور 6 هزار شرکت کننده شامگاه جمعه در زمین چمن دانشگاه شیراز با حضور وزیر علوم گشایش یافت.
اما در ادامه، روند نام‌آوری و مدال آوری استان فارسی‌ها نیز در تابستان ادامه یافت. در این میان علی زارع اهل شهرستان ارسنجان از توابع استان فارس به اردوی آماده سازی تیم ملی والیبال جوانان ایران دعوت شد.
امید ظریف ثنایی، دونده شیرازی در رقابت های بین المللی که به میزبانی کشور تونس برگزار شد، نشان برنز برگردن آویخت.
محمد چهارمالی ورزشکار شیرازی به اردوی تیم ملی بدمینتون برای حضور در بازی های آسیایی 2018 جاکارتا، دعوت شد.
محمد فرهادی، ووشو کار اهل شهرستان کوار از توابع استان فارس در هفتمین دوره ووشو جوانان جهان در کشور برزیل با کسب نشان طلا، قهرمان شد.
کشتی گیران نونهال نیز با کسب مقام در رقابت های کشتی فرنگی نونهالان کشور به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
در رشته دو و میدانی محمد رضا رحمانی، دونده شیرازی در رقابت های انتخابی المپیک نوجوانان در بانکوک تایلند سهمیه المپیک 2018 آرژانتین را کسب کرد.
در ورزش دارت، دو بازیکن از استان فارس به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
نوید محمدی ورزشکار شیرازی در رشته کاراته سهمیه بازی های المپیک 2018جوانان را که در شهر بوینس آیرس پایتخت آرژانتین برگزار شد کسب کرد.
در ورزش بانوان، شیما آل سعدی در نخستین ماه تابستان 97 در رقابت های کاراته بانوان آسیا که به میزبانی کشور اردن برگزار شد به مدال برنز دست یافت؛ همچنین فاطمه آبیدی، کشتی گیر مرودشتی به اردوی جدید تیم ملی دعوت شد.
همچنین نباید از تب فوتبال نیز غافل شد. پخش مسابقات جام جهانی 2017 در سینماها 500 میلیون ریال نصیب حوزه فرهنگی کرد.
مردادماه ورزشی فارس، همچون ماه‌های پیش از آن پر از افتخار بود.
** بانوی داور شیراز، بهترین داور ایران شد
در مهم‌ترین این رویداد‌ها سلطنت نوروزی، داور شیرازی از سوی سازمان لیگ فوتبال ایران به عنوان بهترین داور زن کشور انتخاب شد.
در خبری دیگر از حوزه بانوان مژده نظری، بسکتبالیست شیرازی به مرحله سوم اردوی تیم ملی بسکتبال جوانان دختر دعوت شد.
نونهالان بدمینتون باز فارس نیز از این غافله عقب نماندند و در رده تیمی و دوبل (دونفره) در این رشته ورزشی قهرمان کشور شدند.
** سفرهای وزیر ورزش و جوانان
شیراز در آخرین ماه تابستان میزبان وزیر ورزش و جوانان بود. مسعود سلطانی فر به مناسبت هفته دولت برای بهره‌برداری از دو طرح ورزشی در شهرستان‌های لامرد و مهر به این شهرستان‌ها سفر کرده بود.
وزیر ورزش و جوانان همچنین اسفندماه جاری برای افتتاح برخی طرح ها در شهرستان های شیراز، مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان و بازدید از سالن 6 هزار نفره شیراز به استان فارس سفر کرد.
این طرح ها نویدبخش ارتقای زیرساخت ها ورزش در استان فارس بود.
** مروری بر برخی نتایج ورزشکاران فارس
امیر رضا ده بزرگی کشتی گیر شیرازی در شهریورماه 97 به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی برای حضور در المپیک جوانان که قرار است در آرژانتین بر گزار شود، دعوت شد.
شیرازی ها در رقابت‌های بیلیارد قهرمانی کشور توانستند سکوهای اول تا سوم را فتح کنند.
در ادامه دعوت از ورزشکاران به تیم‌های ملی، علی ترابی، تنها بازیکن شیرازی دعوت شده از سوی سر مربی تیم ملی واترپلو زیر 19 سال ایران بود.
در فوتبال نیز فقط آریا برزگر از فارس به اردوی تیم ملی نوجوانان دعوت شد.
آغاز پاییز 97 با مدال‌آوری قهرمانان پارالمپیکی همراه بود. استان فارس 14 نماینده در این رقابت‌ها داشت. زهرا محمدی راد در رشته شطرنج، سامان بلاغی، ندا فراستی، سمیه کهزاد پور و ناهید کرمی (بسکتبال با ویلچر)، ساره جوانمردی و سمیرا ارم (تیراندازی)، بهرام سلیمانی (دوچرخه سواری)، محمد الوان پور، سید علی اصغر جوانمردی، آرزو رحیمی، امید ظریف صنایعی و علیرضا فرح (دو و میدانی) و علی غریب شی (وزنه برداری) 14 ورزشکار اعزامی از استان فارس بودند.
میهمان جامعه فوتبالی فارس، در مهرماه 97 مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال بود که در برای شرکت در مجمع انتخاباتی هیات فوتبال فارس در شیراز حضور یافت و درباره حق پخش تلویزیونی، بدهی‌های دو تیم آبی و قرمز و انتقالات تیم‌ها سخن گفت.
در رویدادی در جهان ورزش‌های رزمی، نوید محمدی کاراته کای شیرازی درسومین دوره رقابت های المپیک جوانان در آرژانتین مدال طلا را بر گردن آویخت.
آبان 97 ماه درخشش رزمی‌کاران بود؛ از سویی اکبر فروزان و سید احسان صداقت تکواندو کاران استان فارس در یازدهمین دوره رقابت های پومسه جهان که در چین تایپه (تایوان) برگزار شد یک نشان طلا و 2 برنز کسب کردند و از سوی دیگر تیم ملی پومسه زنان ایران با سرمربیگری فاطمه اسدپور شیرازی بر بام قهرمانی جهان ایستاد و برای ایران در این رشته رزمی افتخار آفرید.
روند ادامه دعوت از بازیکنان و ورزشکاران رشته‌های مختلف در استان فارس به اردوی تیم‌ ملی در آذرماه نیز ادامه یافت و این بار، آیدا خورشیدی و زهرا زارع بانوان تکواندو کار استان فارس به مرحله نخست اردوی تیم ملی دعوت شدند.
در رویدادی بین‌المللی نیز پیکارهای جهانی هنرهای رزمی سواره در شیراز آغاز شد.
در این رقابت ها 54 سوارکار مرد و زن از 19 کشور جهان شرکت کردند و در چهار رشته کمانگیری روی اسب، شمشیر، نیزه و کاباک با هم به رقابت پرداختند.
اما در دی ماه، مرحله دوم اردوی تیم ملی وزنه برداری جوانان ایران برای حضور در پیکارهای جهانی 2019 فیجی در حالی با حضور 19 ورزشکار آغاز شد که در بین آنها سه وزنه بردار از استان فارس حضور داشتند.
**ناکامی تلخ فوتسال فارس
در خبری تلخ و ناراحت‌کننده هرسه نماینده فارس در فوتسال دسته یک سقوط کردند. این رویداد با پایان یافتن رقابت های فوتسال دسته یک ایران رخ داد که یک ناکامی تاریخی در این زمینه بود.
در بهمن ماه مجتبی جوهری رئیس فدراسیون زورخانه ای ایران در آیین رونمایی از کتاب دو میراث جاویدان در شیراز به تالیف فخرالدین اژدری خواه که درباره ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای نوشته شده است، شرکت کرد.
در رویدادی دیگر سه بازیکن فارس هانیه خداپرستی، فاطمه امیری و فاطمه قاسمی به اردوی تیم ملی فوتبال بانوان دعوت شدند.
در عرصه بین‌المللی زری فتحی داور شیرازی برای قضاوت رقابت فوتسال اسپانیا و روسیه در مرحله نیمه نهایی رقابت های فوتسال جام ملت های اروپا در کشور پرتغال برگزیده شد.
بانوان فارس این بار در اسکی افتخارآفرینی کردند و فروغ عباسی، اسکی باز شرکت کننده از استان فارس به مرحله نهایی رقابت های اسکی جهانی در کشور سوئد راه یافت.
در ورزش کاراته نیز شیراز در 30 بهمن‌ماه میزبان پنج تیم خارجی در رقابت های بین‌المللی کاراته شیراز شد.
در این پیکارها که در سالن شهید دستغیب برگزار شد، یک هزار ورزشکار داخلی و خارجی در دو بخش کاتا و کومیته در تمام رده های سنی با هم رقابت کردند و کشورهای ویتنام، روسیه، مالزی، عراق، افغانستان و ایران در این بازی ها شرکت داشتند.
معاون وزارت ورزش و جوانان اسفندماه به مناسبت برگزاری کارگاه آموزشی با نام جوان، گردشگری و کارآفرینی در شهرستان لارستان از توابع استان فارس به این استان آمد. در سفر معاون وزیر ورزش و جوانان به این منطقه، رصدخانه بزرگ لارستان که با صرف اعتبار پنج میلیارد ریالی و به کمک خیرین ساخته شده است، راه اندازی شد.
در خبری دیگر محمد رضا رحمانی فر و بنیامین یوسفی دوندگان استان فارس، حد نصاب برای حضور در سومین دوره رقابت های آسیایی را کسب کردند و به عضویت تیم ملی دو و میدانی نوجوانان در آمدند.
همچنین سیده مهتاب نبوی تکواندو کار معلول شیرازی در رقابت های پاراتکواندو جام فدراسیون جهانی 2019 یک نشان طلا و یک نقره کسب کرد.
در ادامه دعوت از ورزشکاران فارس برای شرکت در رقابت‌های بین‌المللی پنج دونده و یک مربی از این استان از سوی سازمان تیم های ملی فدراسیون دوومیدانی به رقابت های بین المللی داخل سالن به میزبانی تهران، دعوت شدند.
سارا ندافی، مریم نوروزی، علی محبی، بنیامین یوسفی و مسلم نیادوست، پنج دونده مدعو و بهنام زارع مهذبیه به عنوان مربی از فارس در این رقابت ها شرکت کردند.
** عملکرد نامطلوب دختران فارس در رقابت های استعداد های برتر
تنها 26 مدال از یک هزار و 857 مدال توزیع شده نخستین دوره رقابت های ورزشی استعداد های برتر (نخبگان ) ایران سهم دختران فارس بود.
این مدال ها حاصل تلاش ورزشکاران دختر فارس در این رقابت های ورزشی بود و پرواضح است که رهاورد این رقابت ها، همه توان ورزش فارس نیست و باید دست به خانه تکانی اساسی در هیات ها زده شود.
برگزاری نخستین دوره این رقابت ها که در رده سنی 12 تا 15 سال طراحی شده است بهترین آزمون برای ارزیایی عملکرد هیات های ورزشی بود تا براساس آن هیات های ضعیف و بدون برنامه نیز معرفی شوند و بدون تعارف و قاطعانه برای آنها تصمیم گیری شود تا نخبگان ورزشی فارس که فراوان هستند، فدای رفاقت و ضعف دست اندرکاران برخی هیات ها نشوند.
ووشو، وزنه برداری، کونگ فو، اسکواش، دو ومیدانی، هندبال و دوچرخه سواری رشته هایی از فارس هستند که توانستند با کسب 6 طلا، 11 نقره و 9 برنز جور 21 رشته دیگر که موفق نبودند را بکشند که این تعداد مدال همه ظرفیت ورزش دختران فارس که مغفول مانده، نیست.
** پسران فارس هم در رقابت های استعداد های برتر ضعیف ظاهر شدند
کاروان 296 نفره ورزشی پسران فارس در نخستین دوره المپیاد استعدادهای برتر ایران 16 نشان طلا، 14 نقره و 26 برنز در 33 رشته کسب کرد که این امر بنا به ارزیابی ها نشان از عملکرد ضعیف برخی هیات های ورزشی این استان را داشت .
استان فارس پس از تهران، خراسان رضوی، اصفهان، البرز، مازندران و یزد هفتم شده است و اگر تهران را از این صف جدا کنیم استان های بالادستی قابل قیاس با ورزشکاران فارس نیستند و سقوط از رده دوم در سال 1387 به رده هفتم در سال 97 موید کارنامه ضعیف برخی هیات های ورزشی بود.
پر واضح است که رهاورد این رقابت ها، همه توان ورزش فارس نیست و باید دست به خانه تکانی اساسی و بنیادین در هیات ها زده شود تا نخبگان فارس فدای رفاقت ها و تعارفات نشوند چرا که در استانی به مانند فارس دیگر جای آزمون و خطا نیست و در ورزش پایه ها هم به مانند ساخت و سازها باید جهادی عمل شود.
تیر و کمان، کبدی، اسکیت، بدمینتون، ژیمناستیک، تیراندازی ،شنا، شیرجه، واتر پلو،شطرنج، هاکی، والیبال، بسکتبال، پینگ پنگ و قایقرانی رشته هایی از فارس در رده پسران هستند که در این المپیاد نتوانستند مقامی کسب کنند.
نگرفتن مدال توسط شناگران با توجه به سابقه درخشان گذشته، همچنین پینگ پنگ و بدمینتون و کبدی قابل تامل است و این رشته ها بیشتر نیاز به واکاوی دارند.
**تیم گلبال جهرم فاتح رقابت های گلبال برتر مردان کشور شد
در اخرین رویداد ورزشی کشور ی که به میزبانی شیراز در اسفند ماه بر گزار شد تیم گلبال شهر ستان جهرم فاتح پانزدهمچنین ،تیم شهید هرندی تهران نایب قهرمان شد و تیم اندیشه زرین اردبیل عنوان سوم کسب کرد.
انتقاد نابینایان بر نبودن مسئولان ورزش و جوانان
در مراسم پایانی رقابت های گلبال که با اهدای جام قهرمانی و مدال ورزشکاران با حضور نایب رئیس فدراسیون و اعضای هیات ورزش های نابینایان فارس برگزارشد، به رغم دعوت قبلی هیچ کدام از مسئولان اداره کل ورزش و جوانان در سالن محل برگزاری بازی ها حضور نیافتند و این نقطه تاریک ورزش فارس در سال 97 بود.
نبودن این مسئولان، دلخوری ورزشکاران به ویژه بازیکنان تیم جهرم را به دنبال داشت و آنها بر این باور بودند که حداقل برای گرفتن عکس با جام قهرمانی در سالن حضور می یافتند.
آنگونه که گذشت، ورزش فارس در سالی که گذشت با تلخی ها و شیرینی هایی همراه بود. نکته های برجسته در این سال، تقویت زیرساخت های ورزش استان و نیز حضور پررنگ تر بانوان استان در عرصه ورزش قهرمانی بود.
در این شرایط، باید منتظر بود و دید آیا نوار ناکامی تیم های مطرح ورزشی استان از جمله در رشته پرطرفدار فوتبال در سال 98 به مرحله پایانی می رسد یا خیر. تحقق این امر، در کنار حمایت های مسئولان دولتی، نیازمند تلاش و همدلی ورزشکاران است.
7368/7375

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/82551/آلبوم-افتخارات-و-ناکامی-های-ورزش-فارس-در-سال-97
بستن   چاپ