پیام فارس
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام خبر داد:
برگزاری اجلاس بین‌المللی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در شیراز
دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 - 23:25:37
پیام فارس - رئیس مرکز منطقه ‌ ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام، ضمن تشریح برنامه‌های امسال این مرکز، گفت: اجلاس ملی و بین‌المللی ارزیابی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، از مهمترین برنامه‌های امسال است که خرداد ماه برگزار خواهد شد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس دکتر محمدجواد دهقانی یکشنبه 15 اردی‌بهشت در یک کنفرانس خبری گفت: امسال در خردادماه و براساس برنامه‌ریزی انجام شده، دومین اجلاس بین المللی و سیزدهمین کنفرانس ملی ارزیابی کیفیت در نظام‌های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم در شیراز برگزار خواهد شد.
دهقانی با بیان اینکه برنامه ‌ های امسال، با نگاه و رویکرد بین المللی و عملکردی بومی تدوین شده است، گفت: یکی از مسائل مهم مد نظر وزارت علوم که در قالب یک آیین نامه نیز تدوین و ابلاغ شد، سر و سامان دادن به برگزاری همایش‌های علمی در سراسر کشور است .

وی این اقدام را برای ارتقاء کیفی همایش‌ها و کنفرانس‌ها و رویدادهای علمی برگزار شده توسط دانشگاه‌ها، بسیار مهم و تاثیرگذار ارزیابی و اضافه کرد: براساس همین دستورالعمل، از امسال تنها همایش‌هایی در سامانه این مرکز نمایه خواهد شد که دارای شرایط مناسب علمی و شاخص‌های مد نظر باشند.
دهقان خاطرنشان کرد که در این ارتباط دانشگاه ‌ ها و انجمن‌های برگزار کننده، سوابق علمی گروه برگزار کننده و .... مد نظر است، گفت: آیین نامه ارزیابی نشریات با دوره‌های انتشار مختلف نیز تصویب و اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، این تولیدات علمی را ارزیابی خواهد کرد.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام ( ISC ) همچنین با اشاره به برگزاری نشست دبیران آیسسکو در سال گذشته، آن رویداد را اجلاسی موفق ارزیابی کرد که در تصویر کشیدن امکانات و فضای کالبدی این مرکز به اعضا بسیار موثر بود.

او ادامه داد: یکی از برنامه‌های مهم امسال، نشت اعضای کمیته اجرایی ISC در شیراز خواهد بود که طی روزهای بیست و یکم و بیست و دوم خردادماه با حضور نمایندگان وزرای علوم کشورهای پاکستان، ترکیه، مالزی، نیجریه، عراق و عمان، حضور خواهند داشت.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام خاطرنشان کرد که این نشست با هدف تبیین و تعریف سیاست‌های سالانه ISC برگزار خواهد شد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی همچنین برگزاری بیست و دومین کنگره همکاری دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی را از دیگر برنامه‌های این مرکز اعلام و اضافه کرد: این کنگره قرار است در دیماه امسال و با همکاری دانشگاه‌های استان فارس و انجمن ایرانی پیشبرد همکاری دانشگاه و صنعت برگزار شود.
دهقانی با یادآوری اینکه برگزاری چنین رویدادهایی، شیراز را بیش از گذشته مرکز توجه اندیشمندان، اساتید و دانش‌پژوهان ایران و جهان قرار خواهد داد، گفت: در این اجلاس سعی خواهد شد تا از تمام نخبگان حوزه‌های صنعت و دانشگاه دعوت شود و خروجی مناسبی را شاهد باشیم.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در ادامه از برگزاری نشست سردبیران نشریات علمی سراسر کشور در شیراز خبر داد و با یادآوری اینکه این برنامه نیمه دوم امسال برگزار خواهد شد، گفت: هدف اصلی این نشست، برنامه ریزی و تلاش برای کیفی سازی نشریات در راستای تحقق سیاست‌های وزارت علوم است.
دهقانی با بیان اینکه هم اینک بالغ بر 2 هزار نشریه علمی در بخش‌های مختلف در کشور منتشر می‌شود، گفت: این فضا نیاز به ساماندهی دارد و امیدواریم با برگزاری نشست سردبیران، براساس اهداف آیین نامه وزارت علوم، نشریات علمی ارزیابی و ساماندهی شود.
وی یکی از برنامه‌های مرکز اطلاع رسانی علوم و فناوری و همچنین پایگاه استنادی جهان اسلام را ایجاد شاخه‌ها و شعبه‌های مختلف در دانشگاه‌های معتبر سایر کشورهای منطقه و جهان با هدف ارائه خدمات پایگاه داده‌ای موجود، اعلام کرد.
دهقانی با یادآوری اینکه امروز در دانشگاه‌های معتبر جهان بالغ بر 300 کرسی زبان فارسی وجود دارد، گفت: ایجاد شعب و شاخه‌های این مرکز و پایگاه در دانشگاه‌هایی که دارای کرسی زبان فارسی است، اولویت دارد تا بتوانیم زمینه هدف ترویج و توسعه و معرفی ادبیات و زبان فارسی در کشورهایی که در دانشگاه‌ها کرسی زبان فارسی دارند .

این استاد دانشگاه یادآور شد که این موضوع محدود به دانشگاه‌های منطقه یا کشورهای اسلامی نیست و درخواست‌هایی نیز از طرف دانشگاه‌های اروپایی وجود دارد.
دهقانی با اشاره به تلاش‌های برنامه‌ریزی و اجرا شده برای ایجاد ارتباط و گسترش فعالیت‌ها در کشورهای غیر اسلامی خصوصا کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا، از آغاز تعاملات با اجلایی آهایی، که 24 کشور عضو دارد، خبر داد و ابراز امیدواری کرد که به زودی تفاهمنامه‌ای در این رابطه مبادله شود.
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و فناوری در ادامه از آغاز همکاری را کشورهای عضو دی هشت، براساس تفاهمنامه مبادله شده در نشست استانبول، خبر داد و گفت: کشورهای دی هشت شامل ایران، ترکیه، مالزی، اندونزی، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و مصر، بالغ بر 70 درصد تولیدات علمی جهان اسلام را به خود اختصاص داده اند.
دهقان هدف از این همکاری را نمایه سازی فعالیت‌ها، تولیدات علمی و پژوهشی کشورهای عضو دی هشت در مرکز اطلاع رسانی و فناوری و پایگاه استنادی جهان اسلام عنوان کرد.
|
سرپرست ISC با بیان اینکه در سال 2018 اولین نظام رتبه بندی دانشگاه‌های دنیا در این مرکز کلید زده شد و امسال کار دنبال می شود، گفت: این اقدام با هدف رصد جایگاه دانشگاه‌های کشورهای اسلامی خصوصا ایران و کاهش نیاز به نظام‌های رتبه بندی جهانی در این زمینه، انجام شده است.
دهقانی با تصریح اینکه توانایی این مهم در پایگاه استنادی جهان اسلام وجود دارد، گفت: مهمترین دستاورد این حوزه، تجمع اطلاعات تمام دانشگاه‌ها در پایگاه و رصد جایگاه امروز و پیش بینی آینده است.
سرپرست ISC ابراز امیدواری کرد که رتبه بندی بین‌المللی ISC به جهان معرفی شده و معروف شود، گفت: از رسوب دانشی که با این اقدام ایجاد می شود می توان برای بین المللی کردن دستاوردهای کشورهای جهان اسلامی بهره برد.
|
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/85801/برگزاری-اجلاس-بین‌المللی-دانشگاه‌ها-و-مراکز-پژوهشی-در-شیراز
بستن   چاپ