پیام فارس
ملخ و تداوم مبارزه با آن در فارس
یکشنبه 22 اردیبهشت 1398 - 1:02:48 PM
ایرنا
پیام فارس- ملخ های صحرایی به عنوان یکی از مضرترین آفت های کشاورزی شناخته می شوند زیرا در طول عمر خود 500 گرم انواع محصولات زراعی و باغی را مصرف می کنند و می توان گفت استان فارس به علت تنوع آب و هوایی و تولید محصولات مختلف زراعی و باغی بهترین مکان برای زیست این آفت است.
از بهمن سال 97 تاکنون در استان فارس اقدامات مختلفی برای مبارزه با ملخ صحرایی صورت گرفته است علاوه بر سمپاشی زمینی وجود 2 آمادگاه برای سمپاشی هوایی نیز موجب شد حرکت ملخ های صحرایی و پوره های آنان محدود و محدودتر شود.
نوزاد حشرات را که از نظر شکل شبیه والدین هستند و تنها از نظر جثه کوچک ‌ترند پوره می‌نامند.

** مبارزه ادامه دارد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: نزدیک به 3 هزار هکتار از اراضی استان فارس با هدف مقابله با ملخ صحرایی سم پاشی شد و مقابله با پوره های ملخ صحرایی نیز همچنان ادامه دارد.
حمید دبیری با اشاره به اینکه مقابله با پوره های ملخ صحرایی در 2 شهرستان استان فارس صورت گرفت اضافه کرد: شهرستان های زرین دشت و لارستان مناطقی از فارس بودند که مورد هجوم پوره های ملخ صحرایی قرار گرفتند.
وی افزود: پیشتر در شهرستان زرین دشت بیش از 110 هکتار از اراضی منابع طبیعی مورد سم پاشی قرار گرفت و در شهرستان لارستان نیز بیش از 62 هکتار از اراضی این شهرستان سمپاشی شده بود لیکن مبارزه ادامه داشت و بیست و یکم اردیبهشت در زرین دشت 30 هکتار و در لارستان نیز 24 هکتار سم پاشی شد.
او درباره مبارزه با این آفت در سایر شهرستان های فارس گفت: در شهرستان داراب 20 هکتار سم پاشی صورت گرفته است و امروز(بیست و دوم اردیبهشت) نیز100 هکتار رصد و پایش و سمپاشی شد.
دبیری با بیان اینکه مبارزه با پوره های ملخ صحرایی همچنان ادامه دارد بیان کرد: براساس اعلام سازمان جهانی فائو(سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) شاهد فعالیت دوباره ملخ های صحرایی از ابتدا تا پانزدهم خرداد 98 خواهیم بود.
وی همچنین وعده مبارزه با ملخ های صحرایی در مرز استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد داد و اضافه کرد: به علت وجود دشت های وسیع در فارس مبارزه با این آفت همچنان ادامه خواهد داشت و حتی با دسته های کوچک نیز مبارزه صورت می گیرد.
دبیری اضافه کرد: اراضی کشاورزی استان فارس پس از هجوم ملخ های صحرایی و پوره های این آفت آسیبی ندیده است و سمپاشی هایی که انجام شده است نیز در اراضی منابع طبیعی است و خسارتی را متوجه اراضی کشاورزی نکرده است.

** پوره ها منشا داخلی دارند
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: پوره های ملخ های صحرایی که وارد استان فارس شدند پوره هایی بودند که پس از هجوم ملخ های صحرایی در داخل کشور تخم ریزی کردند.
حسین پژمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: همان گونه که پیش بینی شده بود پوره هایی ملخ های صحرایی از اواخر فروردین سر از تخم بیرون آوردند و حرکت خود را آغاز کرده اند.
وی اضافه کرد: در شهرستان های استان فارس جمعیت هایی که دیده شده اند به میزانی نبوده است که نیاز به سمپاشی هوایی داشته باشند لیکن گروه های مختلفی با رصد و پایش مزارع و منابع طبیعی استان تلاش کردند تا کمترین آسیب به مزارع و منابع طبیعی وارد شود.
او بیان کرد: در استان هرمزگان نیز مقابله با پوره هایی که از تخم خارج شده اند در حال انجام است.
ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به 15سانتی‌متر می رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می آیند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/85992/ملخ-و-تداوم-مبارزه-با-آن-در-فارس
بستن   چاپ