پیام فارس
هنرمندانی که«مولانای جان» را فرم و رنگ بخشیدند
سه شنبه 24 اردیبهشت 1398 - 1:32:55 PM
مهر
پیام فارس- در این نمایشگاه که آثار مشترک صدف تهرانی و ستاره اورنگی قرار گرفته خط و نقاشی سروده‌های عاشقانه مولانا جلال الدین محمد بلخی را در قامت تابلوهایی سراسر رنگ و خط و فرم به نمایش گذاشته است و آثار از هر جهت جذاب و تماشایی است و عناصری مانند فرم، رنگ و ترکیب بندی تابلوهایی دیدنی ارائه می‌کنند.

این هنرمندان هرچند رشته تحصیلی شأن مرتبط با هنر نیست اما هنر را نزد استادان بنام آموخته‌اند.

اورنگی که نقاشی را در این آثار بعهده داشته می‌گوید: به طور پیوسته نقاشی را دو سال است دنبال می‌کنم اما از کودکی نقاشی را ناپیوسته انجام می‌دادم.

وی که نقاشی را نزد استاد زارع آغاز کرده سپس با هنرمندان نظیر علیرضا عطروش و فتوحی ادامه داده است.

صدف تهرانی هم می‌گوید: رشته تحصیلی ام با هنر مرتبط نیست اما علاقه مند به خوشنویسی هستم.

آنها که از دوره مدرسه با هم بوده‌اند دلیل این تفاهم هنرمندانه را حاصل تلاش یکدیگر برای رسیدن به زبان مشترک در هنر دانستند.

در این نمایشگاه که 21 تابلو قرار گرفته حاصل بی شمار اثری است که این دو خلق کرده‌اند و اکنون در قالب نخستین نمایشگاه مشترک به مخاطب هنر ارائه شده است.

انتخاب اشعار مولانا به گفته اورنگی حاصل اتفاق نظری است که هر دو داشته‌اند و آنچه در تابلوها قرار گرفته بی شک سروده‌های عاشقانه مولانا است.

تهرانی اما در نظر داشتن عنصر فونت را در این آثار بسته به نوع اشعاری می‌داند که انتخاب شده و به شیوه ایست که بتوان واژه آرایی کرد.

اورنگی می‌گوید: برای رسیدن به این فرم بسته به اندازه بوم ناچار بودیم اتودهایی بزنیم که متناسب با کادر عمودی و افقی باشد.

این درحالیست که به گفته تهرانی شیوه نقاشی و خطاطی تابلوها را به نحوی انتخاب کردیم که با شعر تناسب داشته باشد.

اورنگی در عین حال تکنیک اکثر آثار این نمایشگاه را میکس می‌داند و می‌گوید: زمینه اغلب آثار انتزاعی است، اما بافت‌های مختلف در کار قرار گرفته است.

تهرانی معیار انتخاب فونت را بسته به اشعار مولانا دانسته و می‌گوید: می‌خواستیم به گونه‌ای باشد که انگار خط از زیر نقاشی به پیش زمینه می‌آید.

اورنگی اشعار سعدی و تهرانی سروده‌های خیام را مناسب این شیوه هنری می‌دانند و می‌گویند: احتمالاً در آثار بعدی مان از این شاعران بهره می بریم.

اورنگی واکنش مخاطبان حرفه‌ای هنر را نسبت به نمایشگاه مولانای جان غیر انتقادی ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: بیشتر نظرات مثبت بوده و اگر هم انتقادی داشتند مستقیم نبوده است.

تهرانی انتخاب رنگ را در ارتباط با شعر دانست و می‌گوید: به خاطر موزون بودن شعر مولانا تلاش کردیم رنگ‌ها شاد باشد.

 نمایشگاه نقاشی و خط دکوراتیو مولانای جان تا سه شنبه 31 اردیبهشت ماه جاری در نگارخانه سروناز در خیابان قصردشت، جنب کوچه 88 برپاست.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/86161/هنرمندانی-که«مولانای-جان»-را-فرم-و-رنگ-بخشیدند
بستن   چاپ