پیام فارس
اصلاح رژیم غذایی در کنترل پرفشاری خون موثر است
یکشنبه 12 خرداد 1398 - 2:09:27 PM
ایرنا

پیام فارس- پوران حیدری اظهار داشت: اکثر افراد مبتلا به پُرفشاری خون از بیماری خود اطلاعی ندارند، این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود. در حالیکه با تغذیه مناسب می توان از این صدمات در امان ماند.

وی ادامه داد: پر فشاری خون در مغز به مویرگ‌های خونی آسیب می‌رساند در نتیجه سکته مغزی بروز می‌کند، در چشم‌ها، سبب آسیب به مویرگ‌های خونی و بروز اختلال بینایی و در کلیه‌ها نیز سبب نارسایی کلیه می‌شود.

کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی فسا تاکید کرد: همچنین علایمی از قبیل سردرد، دردهای قفسه سینه و تنگی نفس نیز ممکن است بر اثر پرفشاری خون بروزنماید. از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به پرفشاری خون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن همراه با رعایت رژیم غذایی و کنترل استرس و عصبانیت وجود دارد.

به گفته رژیم درمانگر بیمارستان دکتر شریعتی فسا استفاده از نان‌های سبوس دار به خصوص نان حاوی سبوس جو دو سربه جای نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس در افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید می‌باشد.

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: استفاده از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه‌ی حرارتهای بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، عاملی در افزایش فشار خون می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه جهت کنترل و پیشگیری از بالا رفتن فشار خون مصرف چای، قهوه می‌بایستی محدود شود ادامه داد: عدم استفاده از چای تا یک ساعت پس از صرف غذا و استفاده از دمنوش های گیاهی مثل چای سبز و گل گاو زبان به جای آن در کنترل پرفشاری خون مؤثر است.

به گفته وی انواع تلخ شکلات‌ها، حاوی فالوونوئیدهایی هستند که خاصیت انعطاف پذیری عروق را بهبود می‌بخشند لذا استفاده از شکلات حداقل حاوی 70 درصد کاکائو جهت افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می‌شود.

وی گفت: استفاده از ماهی حداقل 3 بار در هفته، مصرف گوشت سفید به جای گوشت قرمز، خوردن غذا در محیطی آرام و به دور از استرس، جویدن کامل غذا، اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد و همچنین اجتناب ازنوشیدن هر نوع نوشیدنی همراه با غذا در کنترل فشار خون مفید است.

این رژیم درمانگر بیمارستان دکتر شریعتی فسا ادامه داد: استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی، مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها، مصرف مواد حاوی افزودنی ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شوری ها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای باعث افزایش فشار خون می‌شوند.

حیدری با بیان اینکه افراد دچار پرفشاری خون، نیاز به کاهش دریافت سدیم دارند گفت: غلات از قبیل سیب زمینی، همچنین برنج، ماکارونی، رشته‌ها و حلیم بدون نمک و همچنین مواد نشاسته‌ای دارای سدیم کم می توان به عنوان پایه‌ای برای وعده غذایی از آنها استفاده کرد اما این بیماران استفاده از سبزیجاتی مثل چغندر، هویج، کلم پیچ، اسفناج، کرفس، شلغم و انواع کلم‌ها را محدود کنند.

به گفته وی حبوبات و میوه‌هایی مثل موز، زردآلو، انجیر، گریپفروت، هلو، انگور و آلو و سبزی‌ها مثل سیب زمینی، سیر، براکلی، کدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی که سرشار از پتاسیم هستند در کنترل فشار خون مؤثر می‌باشند.

این کارشناس با اشاره به اینکه نمک باعث بالارفتن فشار خون می‌شود اظهار داشت: به جای نمک می‌توان از سبزیجات تازه یا خشک مثل گلپر، آویشن، نعناع خشک، ادویه جات مفید زردچوبه دارچین پودرسیر و پیاز و آب لیموی تازه استفاده کرد.

حیدری گفت: از آنجا که در تهیه بعضی از انواع سس‌ها، بیسکوئیت ها و دسرها از نمک استفاده می‌شود بنابراین هنگام خرید این مواد به برچسب آنها دقت شود در ضمن موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌ها و روغن‌های جامد از برنامه‌ی غذایی حذف و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌های گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده شود.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/86971/اصلاح-رژیم-غذایی-در-کنترل-پرفشاری-خون-موثر-است
بستن   چاپ