پیام فارس
نمادی که کمتر از یک هفته در شیراز برچیده شد
شنبه 25 خرداد 1398 - 17:11:49
پیام فارس - شیراز- نماد شهری سعدی شیرازی حاوی نقش برجسته‌ای نه چندان زیبا از این شاعر بلند آوازه که کمتر از یک هفته در نزدیکی آرامگاه شیخ اجل نصب شده بود به دلیل واکنش های منفی فراوان بامداد شنبه از این محل جمع آوری شد.

این نقش برجسته که در ابعاد به نسبت بزرگ و حدود 6 در 4 مترمربع ساخته شده بود، بیستم خرداد 98 در پیاده رو مجاور دیواره باغ دلگشا و نزدیکی آرامگاه سعدی شیرازی نصب شد.
نصب این نماد شهری (المان) در روزهای گذشته واکنش منفی اهالی این کلانشهر را به ویژه در فضای مجازی در پی داشت تا جایی که بامداد امروز (بیست و پنجم خرداد) این نقش برجسته جمع آوری شد.
بدون بررسی نصب شده بود
سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری شیراز، شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: این نماد شهری دارای نواقصی بود که با هدف برطرف شدن آن جمع آوری شد.
شهزاد رونق زاده ادامه داد: طبق روالی که این سازمان در مورد نصب نمادهای شهری رعایت می‌کند باید نمادها در مرحله نهایی مورد بررسی کارشناسان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شیراز قرار بگیرد و در مرحله بعد با تأیید کارشناسان این سازمان، طرح مورد نظر نصب شود اما نماد شهری حاوی نقش برجسته سعدی، بررسی نشده از محل کارگاه منتقل و در خیابان منتهی به آرامگاه سعدی نصب شده بود.
رونق زاده اظهار داشت: این نماد شهری برا، رفع نواقص آن بامداد امروز (شنبه) جمع آوری و برای اصلاح به کارگاه منتقل شد.
وی، در مورد هزینه‌های صرف شده برای ساخت این نمادی شهری گفت: جمع بندی نهایی در این باره صورت نگرفته اما بعد از رفع نقایص، هزینه نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.
سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز بیان کرد: تلاش می‌شود نقایص این یادمان به زودی برطرف و نقش برجسته اصلاح شده شیخ اجل در روزهای آینده مجدداً در محل قبلی نصب شود و می‌کوشیم اینگونه مشکلات در ساخت نمادهای دیگر رخ ندهد.
ابومحمد مصلح الدین بن عبدالله، نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین در سال 568 یا به برخی از روایت ها در 588 خورشیدی تولد یافت. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی گوی ایران زمین بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین، گیرا وقوی اوست.
جایگاه این شاعر نام آور سده هفتم هجری نزد اهل ادب تا بدان جاست که به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده اند. آثار معروفش کتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات و دیوان اشعار اوست که به این سه اثر، کلیات سعدی می گویند.
شیخ اجل سعدی به سیاحت و جهانگردی علاقه بسیاری داشت و به شهرهای خاور نزدیک و خاورمیانه، هندوستان، مصر و شمال آفریقا سفر کرد و این جهانگردی به روایتی 30 سال به طول انجامید.
همان گونه که در تاریخ تولد این فخر ادبیات ایران زمین اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاریخ وفات وی نیز دیدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراین مورد موجود است این ادیب بی بدیل ادبیات پارسی در سال 671 خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
آرامگاه این شاعر شهیر در شهر شیراز و در دامنه کوه فهندژ، در انتهای خیابان بوستان واقع شده است. این مکان در ابتدا خانقاه شیخ بود که وی اواخر عمر خود را در آنجا سپری کرد و در این مکان به خاک سپرده شد.
9873 / ‏‬ 6118

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/89647/نمادی-که-کمتر-از-یک-هفته-در-شیراز-برچیده-شد
بستن   چاپ