پیام فارس
بررسی مشکلات کشاورزی فارس در اتاق بازرگانی شیراز
شنبه 5 مرداد 1398 - 13:18:07
پیام فارس - جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازگانی فارس با دستور جلسه بررسی کمبود دارو، واکسن و شیوع بیماری‌ها با حضور فعالان بخش خصوصی و متولیان بخش دولتی برگزار شد .
به گزارش ایسنا منطقه فارس ، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس شنبه 5 مرداد در این جلسه گفت: واژه امنیت گستردگی و ابعاد مختلفی دارد که امنیت غذایی و امنیت تولید نیز از ابعاد مهم این موضوع به شمار می‌رود .
محمدصادق حمیدیان با بیان اینکه امنیت غذایی در گرو امنیت تولید و در نهایت امنیت اجتماعی محقق می‌شود، افزود: بر این باوریم باید به مقوله امنیت در ابعاد مختلف آن توجه و مولفه‌های آن به صورت دقیق بررسی شود، زیرا در برخی مواقع امنیت غذایی می‌تواند زمینه ایجاد تهدید بزرگی را فراهم کند .
وی با بیان اینکه بخش فرآورده‌های دامی یکی از بخش‌های مهم در امنیت غذایی است، خاطرنشان کرد: برای تولید مرغ، تخم مرغ، تولید دام سبک و تولید دام سنگین با چرخه تولید روبرو هستیم که اگر واکسن و داروی مورد نیاز در هر یک از بخش‌ها به موقع استفاده نشود، به عنوان یک تهدید خود را نشان خواهد داد .
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: برخی گزارش‌ها گواه این دارد که حضور ایران در بازار تولید واکسن در حال کمرنگ شدن است که رقابت منفی در بین تولید کنندگان واکسن در داخل و خارج مزید بر علت شده است .
حمیدیان اضافه کرد: در 30 سال گذشته شاهد افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در داخل بیشتر از قیمت خرید جهانی گندم وارداتی بودیم زیرا گندم یک محصول استراتژی در کشور است و باید برای تولید فراورده‌های دامی نیز این حساسیت و روند در نظر گرفته شود .
وی با اشاره به طرح هویت گذاری دام نیز ادامه داد: اجرای این طرح ریشه در مبارزه با قاچاق گوشت و مبارزه با بیماری‌ها و بیولوژیک نیست که اگر جهت گیری این طرح در جهت ارتقای تولید و افزایش بهداشت عمومی بود، به طور حتم به نتایج بهتری دست می‌یافت .
نائب رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به فعالیت موسسه سرم و واکسن سازی رازی در طول سالهای مختلف در شهر شیراز عنوان کرد: در صورت اینکه تولید و تامین واکسن در داخل با تهدید و یا مشکل مواجه باشد، ما در اتاق بازرگانی فارس در سال رونق تولید، تمام تلاش خود در جهت حمایت از تولید داخل و ایقاء جایگاه آن انجام می‌دهیم .
حمیدیان تصریح کرد: هر موضوعی که تولید را با مخاطره روبرو کند، قابل تعمق و تامل است و دیدگاه ما حمایت از موسسه رازی و تولیدات داخل به بازار دارو و واکسن است .
فعال بخش خصوصی نیز در این جلسه گزارشی پیرامون واکسن محصولات دامی ارائه کرد .
محمد گل‌محمدی گفت: امنیت یکی از اجزاء زنجیره غذایی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد امنیت غذایی مورد تهدید قرار می‌گیرد .
وی افزود: برای مدیریت امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی باید فعالیت‌های خود را به صورت علمی برنامه ریزی کند .
گل‌محمدی با اشاره به صنعت سرم سازی نیز بیان کرد: دامداران ما نیاز به آموزش و تبلیغ برای بهره‌گیری از دارو و واکسن مورد نیاز در واحدهای خود دارند که این موضوع باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد .
نادر قلعه گلاب، معاون تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور نیز در این جلسه گفت: موسسه رازی بر اساس رسالتی که به عهده دارد متولی تحقیقات و تولید فراورده‌های بیولوژیک در کشور است و در بحث واکسن و کمبودهایی که وجود دارد .
وی افزود: متاسفانه در طول سالها شاهد تاثیر تحریم‌ها بر فعالیت ما داریم که سعی کردیم تحریم‌ها را کم اثر و محصولات با کیفیت تولید کنیم .
قلعه گلاب اظهار کرد: عمده واکسن و داروها در موسسه واکسن سازی رازی جنوب کشور مستقر در شیراز تولید می‌شود به طوری که سال گذشته 8 میلیون دوز واکسن در این موسسه تولید شده است .
وی ادامه داد: تعهد و برنامه ریزی امسال این موسسه تولید بالغ بر 20 میلیون دوز واکسن است که این مهم تا دی ماه اجرایی و تحویل داده می‌شود و تا آخر امسال نیز کمبودهای کشور را جبران می‌کنیم .
قلعه گلاب با بیان اینکه تکنولوژی و مرکز موسسه سرم سازی رازی شیراز در رده برترین‌ها در دنیا قرار دارد و تمام تکنولوژی ما بومی است و ظرفیت ساخت بهترین واکسن‌ها در این مرکز وجود دارد، اضافه کرد: در شعبه شیراز موسسه سرم سازی رازی برای دو سال آینده دپو مواد اولیه دو نوع واکسن دامی و طیور انجام شده است .
وی تصریح کرد: اگر بتوان در بحث به روز کردن تکنولوژی و تجهیزات دستگاهی این موسسه را قوی تر کنیم شاهد افزایش تولیدات نیز هستیم و این درحالی است که ما در حال حاضر قابلیت صادرات محصولاتمان از جمله واکسن‌های طیور را نیز داریم .
قلعه گلاب افزود: در سالهای گذشته برخی واکسن‌ها از جمله واکسن‌های چندگانه طیور در کشور تولید نمی‌شد اما هم اکنون تحقیق‌ها و آزمایش‌هایی در این موسسه انجام شده و در مرحله نیمه صنعتی تولید واکسن‌های چندگانه و تست دوگانه ماهی هستیم .
وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل قیمت پایین تولیدات موسسه سرم سازی رازی و ایجاد قیمت بالای محصولات بعد از توزیع به بازار، فضا برای سودجویان آماده می شود و در جلدهای واکسن‌ها تولیدی ما، ترکیبات مصنوعی را پر کرده و می‌فروشند .
احمدرضا تابع بردبار، رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان فارس هم گفت: متاسفانه بحث واکسن و دارو به دلیل اینکه سودآور است دچار سواستفاده‌هایی می‌شود که نتیجه آن ضربه به امنیت عمومی می‌زند .
وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به تصمیم گیری‌های حساس در این زمینه، باید فرهنگ سازی در بین مسئولان انجام شود .
وی با اشاره به موسسه رازی نیز بیان کرد: موسسه سرم سازی رازی کارنامه درخشانی در سالهای گذشته داشته است که بسیاری از تولیدات این مرکز بسیار بهتر از واکسن و داروهای وارداتی است .
تابع بردبار در بحث واکسن و دارو هم اظهار داشت: سازمان نظام دامپزشکی استان متولی صدور پروانه‌های بهداشتی است و به همین دلیل امادگی دایم در بحث آموزش دامداران به صورت فصلی اقدامات مناسبی را ارائه کنیم .
وی اضافه کرد: همچنین در شرایط فعلی قرنطینه خوبی در استان نداریم و اگر ساز و کاری در استان در نظر گرفته شود که این مهم به بخش خصوصی واگذار شود و بخش دولتی نیز وظیفه خود را به ویژه در بخش نظارت انجام دهد
تابع بردبار ادامه داد: همچنین موضوع صدور پروانه‌ها، نیز باید اصلاحاتی انجام داده و منطق تولید را نیز در نظر بگیریم .
سید حبیب‌الله ساجدی، مدیر امور دام سنگین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گفت: یکی از مشکلات ما در به وجود آمدن بیماری‌های دامی در استان فارس عدم بهسازی و نوسازی دامداری‌های ما است به طوری که در حال حاضر 70 درصد دامداری‌های استان به صورت سنتی و مابقی به صورت صنعتی اداره می‌شود .
وی افزود: هرچند عمده تولیدات استان از دامداری‌های صنعتی تامین می‌شود اما مشکلات موجود به صورت زنجیره و پیوسته است که بخش دولتی و خصوصی را درگیر کرده است .
ساجدی با بیان اینکه برای تولید محصول سالم همه بخش‌ها باید به مقوله آموزش و پژوهش توجه کنند، گفـت: تحقیق کار بخش خصوصی است و باید از توان این بخش برای توانمند کردن آن استفاده شود .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/93028/بررسی-مشکلات-کشاورزی-فارس-در-اتاق-بازرگانی-شیراز
بستن   چاپ