پیام فارس
نرگس باید از شیراز برود
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 11:15:40 AM
ایسنا

پیام فارس-کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، سال‌هاست جایی میان آرامگاه 2 شاعر شهیر شیرازی که آوازه نامشان جهانی است، جا خوش کرده و به توصیفات آنها از خود! دل بسته و با وجود تلاش‌های بیست ساله برای جابه‌جایی آن عزم رفتن ندارد!!.

در ماه‌های ابتدایی آغاز به کار شورای پنجم شیراز، موضوع انتقال کارخانه نرگس هم به شکل ویژه در دستور قرار گرفت و بازدیدی هم از این واحد تولیدی که یکی دوسال قبل بخش روغن کشی را نیمه تعطیل و بعد تعطیل شده بود، انجام شد؛ اما نرگس نرفت که نرفت.

امروز هم با وجودیکه کارخانه روغن نرگس شیراز، دیگر بوی مشمئز کننده‌ای را روانه هوای محدوده چهارراه ادبیات و بلوار گلستان نمی‌کند، اما به لحاظ منظر شهری، مانند خال سیاه و قلمبه‌ای است بالای ابروی یار که کمانش را از کار انداخته است.

یک عضو شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص انتقال واحدهای صنعتی موجود در محدوده این شهر، گفت: نیک می‌دانیم واحدهای صنعتی یکی از منشأ مهم آلودگی هوا و محیط زیست در کلان شهرهاست .

سعید نظری افزود: البته شیراز در قیاس با سایر کلانشهرها از گزند آلودگی صنعتی در امان مانده اما 4 واحد سیمان فارس، روغن نباتی نرگس، ریشمک و پشم‌شیشه با توسعه کالبدی به دل شهر راه یافته و تهدیدی زیست محیطی شناخته شد .

او با یادآوری تلاشهای شورای پنجم برای خروج هر چهار واحد صنعتی موجود در محدوده از شیراز و کوشش برای رصد این موضوع در فواصل زمانی مشخص و تاکید به شهرداری به استناد بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها برای تعیین تکلیف آنها، گفت: این موضوع همچنان برای شورا اولویت و اهمیت دارد.

نظری با اشاره به اینکه آخرین جلسه بررسی واحد‌های صنعتی که روز یکشنبه 6 مرداد 98 با حضور رییس کمیسیون برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: در آن جلسه نماینده اداره کل محیط زیست استان فارس خروج رسمی شرکت ریشمک از شیراز و انتقال آن به خارج از شهر و تعطیلی این واحد صنعتی در شیراز را اعلام کرد‌.

این عضو شورای شهر شیراز گفت: نماینده اداره کل محیط زیست استان فارس همچنین اعلام کرد که میزان آلایندگی سه واحد دیگر صنعتی به صورت آنلاین و 24 ساعته تحت کنترل و پایش قرار دارد .

او گفت: مدیرعامل شرکت سیمان فارس در آن جلسه از تلاش‌ها برای خروج سیمان فارس و انتقال آن به محور شیراز_ خرامه گزارش داد که تاکنون قریب به 15 درصد عملیات انتقال انجام شده و متاسفانه درگیر و دار تامین منابع ارزی برای ادامه کار معطل مانده است و درصورت تامین ارز مصوب، تا سال 1400 این واحد نیز به طور کامل شیراز را ترک خواهد کرد .

نظری گفت: مدیر انتقال واحد پشم شیشه ایران هم که در منطقه 9 شهرداری قرار دارد، گزارشی از روند انتقال آن به منطقه ویژه اقتصادی ارائه کرد و اینکه عملیات ساختمانی آن اتمام یافته و در حال تامین و انتقال تکنولوژی از خارج از کشور است. پیش بینی می‌شود پشم شیشه در کمتر از یک سال آینده از شیراز خارج شود .

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با ابراز تاسف از اینکه کارخانه روغن نباتی نماینده‌ای به این جلسه اعزام نکرده بود، گفت: هرچند به گفته نماینده اداره کل محیط زیست استان فارس، واحد روغن کشی در روغن نباتی نرگس شیراز تعطیل و‌پلمپ شده و از نظر این اداره کل آلایندگی آن به حداقل رسیده است اما حکم تعطیلی این واحد بر اساس بند 20 ماده 55 قانون شهرداری چند سال قبل صادر و در سال 97 برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده و در عین حال به منظور حفظ اشتغال کارکنان، اجرای این حکم معطل مانده است .

او گفت: واحد روغن نباتی نرگس شیراز در منطقه گردشگری مستقر است و علاوه بر آلودگی برای اهالی منطقه،  تردد کامیون‌های سنگین با مخازن روغن در این مسیر با حجم زیاد ترافیک نیز خطر آفرین است .

سعید نظری خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی با قدمت 60 ساله، دارای تکنولوژی فرسوده‌ای است و برای رفع نواقص تجهیزات، هزینه بالایی باید صرف شود که مقرون به صرفه نیست .

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: این کارخانه هم‌اکنون از شاخص‌های یک واحد صنعتی دور شده و تنها به مکانی برای بسته‌بندی روغن با برندهایی غیر از نرگس شیراز تبدیل شده که با تعریف کارخانه روغن نباتی سنخیتی ندارد .

نظری گفت: سال گذشته مدیران این کارخانه مدعی شدند که روغن نباتی نرگس شیراز زیان‌ده است و هیچ منفعت و رونق اقتصادی ندارد بنابراین تعیین تکلیف این وضعیت امری ضروری است .

به گفته این عضو شورای شیراز، اشتغال ادعایی مدیران این واحد صنعتی درست به نظر نمی‌رسد چرا که برخی کارگران مدعی هستند به صورت روز مزد فعالیت می‌کنند و جمع کارکنان به بیش از 80 نفر نمی‌رسند. بررسی صحت این ادعا بر عهده سازمان تامین اجتماعی است .

نظری لزوم ورود مدیریت ارشد استان فارس و نمایندگان شیراز در مجلس برای تعیین تکلیف سه واحد صنعتی باقیمانده در شیراز را یک ضرورت دانست و گفت: باید مسئولان استان تلاش بیشتری را برای تامین منابع ارزی مورد نیاز معطوف کنند چرا که در صورت تامین منابع ارزی و ریالی، عملیات انتقال، ضمن حفظ اشتغال کارکنان و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید سرعت خواهد گرفت.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/94121/نرگس-باید-از-شیراز-برود
بستن   چاپ