پیام فارس
دانشگاه‌های نسل سوم می‌توانند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند
سه شنبه 15 مرداد 1398 - 11:34:05 AM
ایرنا
پیام فارس- حبیب شریف با اشاره به افزایش تعداد موسسات آموزش عالی در کشور افزود: متاسفانه ظرف سال‌های 1384 تا 1392 حدود 2 هزار موسسه آموزش عالی در کشور راه‌اندازی شد و در حال حاضر حدود 211 مرکز آموزشی و پژوهشی در استان فارس فعال هستند که اکثر این ها مراکز آموزش محور هستند و اگر رسالت خود را به خوبی انجام دهند جزو دانشگاه های نسل اول محسوب می‌شوند.
وی یادآور شد: چند دانشگاه در کشور داریم که نسل دوم هستند که علاوه بر آموزش به پژوهش نیز توجه دارند یعنی آموزش را در خدمت پژوهش می‌دانند، کمتر به فکر دانشگاه نسل سوم هستیم، شاید برخی از دانشگاه های کشور به این سمت جلو رفته که آموزش و پژوهش در خدمت کارآفرینی قرار گرفته می‌شود، کارآفرینی یک نوع ارزش آفرینی تحویل جامعه می‌دهد.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: در دانشگاه‌های نسل سوم ساختار به گونه‌ای است که دانشگاه متعهد است از یافته‌های خود درحوزه‌های کاربردی استفاده کند، دانشجویی که از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شود به اصطلاح دست به آچار فارغ التحصیل می‌شود یعنی پس از ورود به جامعه به فکر حل مشکلات جامعه است، تنها به فکر گرفتن یک مدرک نیست بلکه به دنبال کسب دانشی است که در خدمت جامعه قرار بگیرد.
شریف افزود: برای اینکه به شکل‌گیری دانشگاه نسل سوم کمک کنیم نیاز به زیرساخت‌هایی داریم و آن زیرساخت‌ها تشکیل یک اکوسیستم کارآفرینی است.
رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: برای اینکه فضایی را فراهم کنیم که دانش آموز و دانشجو در آن فضا الفبای کارآفرینی را فرا بگیرد نیاز به پیاده سازی مولفه‌های اکوسیستم داشتیم، یکی از مولفه ها ترویج کارآفرینی است تا بتوانیم فرهنگ کارآفرینی را در کل استان فارس گسترش دهیم.
شریف افزود: در این زمینه با اجرای برنامه های متنوع تا حدودی در شهرستان های مختلف و دانشگاه‌های استان موفق شدیم و امسال بنا داریم حداقل در 10 دانشگاه استان فارس تورهای نوآوری، ارزش آفرینی و کارآفرینی داشته باشیم.
وی ادامه داد: پس از بحث ترویج بحث آموزش مطرح است که در قالب یکسری برنامه‌های مهارتی موارد مورد نیاز اکوسیستم را باید به دانش آموزان و دانشجویان آموزش دهیم، نخستین برنامه در دانشگاه شیراز تحت عنوان کارگاه خلاقیت و نوآوری برای دانشجویان برگزار شد که این برنامه در سایر دانشگاه‌های استان نیز اجرا خواهد شد.
رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: بحث نیروی انسانی برای اکوسیستم کارآفرینی لازم است که اقداماتی در این زمینه در حال انجام است و به دانشگاه‌ها برای توانمندسازی دانشجویان کمک می کند تا پس از ورود به بازار نیروی انسانی مورد نیاز اکوسیستم باشند.
شریف در ادامه با اشاره به مساله زیرساخت به عنوان یک مولفه دیگر در بحث اکوسیستم کارآفرینی، اظهارکرد: از اجزای مهم زیرساخت ها مرکز شتاب دهنده، مرکز نوآوری، مرکز کارآفرینی، کارخانه نوآوری و پارک علم و فناوری است.
وی ادامه داد: این ها زیرساخت‌هایی هستند که در اکوسیستم مورد نیاز است که نخستین مرکز نوآوری و کارآفرینی استان فارس در دانشگاه شیراز شکل گرفت و بنیاد نخبگان نقش اصلی را در این زمینه داشت.
رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: همچنین مرکز شتاب دهنده سلامت به کمک بنیاد نخبگان در دانشگاه علوم پزشکی شکل گرفت، قبل از پایان سال 1397 راه اندازی و افتتاح شتاب دهنده در حوزه بیوتکنولوژی در شهرک صدرا را داشتیم که این یکی از مراکز مهمی است و با فعال شدن آن جوانانی فعال در حوزه بیوتکنولوژی، بیوفیزیک، بیوشیمی، بیومکانیک و دیگر رشته های وابسته می‌توانند در این مرکز مستقر شوند.
شریف افزود: مراکز رشد خوبی در پارک علم و فناوری توسط پارک راه اندازی شده و جای امیدواری است و خود پارک فعالانه جوانان را بکار گرفته و در آنجا مستقر شدند.
وی ادامه داد: افرادی که اختراع ثبت شده دارند تحت حمایت بنیاد نخبگان می‌آیند و در پارک علم وفناوری و مراکز رشد مستقر می‌شوند و به سمت ایجاد شرکت های دانش بنیان حرکت میکنند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/94281/دانشگاه‌های-نسل-سوم-می‌توانند-تهدیدها-را-به-فرصت-تبدیل-کنند
بستن   چاپ