پیام فارس
جشنواره «شیراز امروز» با افسوس برای نبود موزه عکاسی به پایان رسید
شنبه 19 مرداد 1398 - 21:17:41
پیام فارس - شیراز- سومین جشنواره بین‌المللی و ششمین جشنواره ملی عکس شیراز امروز که در دوره‌های پیشین با حضور گسترده هنرمندان و مسئولان ازجمله شهردار شیراز برگزار شده بود، عصر شنبه در یکی از تالارهای فرعی مرکز اسناد شیراز و با حضور حدود 80 نفر به کار خود پایان داد.

این جشنواره شامگاه شنبه 19 مرداد ماه در سرای سخن مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد.
در دوره‌های پیشین همه هنرمندان بین‌المللی این جشنواره در اختتامیه حضور داشتند و امسال تنها برخی از آنها پیام ویدیویی ارسال کرده بودند.
هدف از برگزاری این جشنواره از ابتدا ایجاد برنامه‌های رویداد محور و گسترش آن بوده است، حذف تورهای عکاسی که به منظور شناخت و معرفی شهر شیراز در دوره‌های قبل صورت می‌گرفت، باعث ابراز افسوس یکی از برگزیدگان مرحله نهایی شد که در ویدیوی ارسالی خود به آن اشاره کرده بود.
افشین آریا فر، عکاس شیرازی که در این جشنواره عضو هیأت داوران نیز بود، درباره عکاسی و هویت شیراز سخن گفت و از مسئولان به دلیل نبود موزه عکاسی در شیراز گلایه کرد.
او با بیان اینکه در شهر شیراز به موضوعات فرهنگی کمترین اهمیتی داده نمی‌شود، عنوان کرد: آنقدر که پل و زیرگذر در این کلانشهر ساخته شده، موزه در شیراز وجود ندارند.
گنجینه عکس شیراز در حال نابودی
آریافر ابراز داشت: شیراز با گنجینه‌های عکاسی اش از مهمترین خاستگاه های عکاسی در ایران است؛ اما چون هیچ مکانی برای نگهداری عکس‌ها وجود ندارد، به دلیل کمبود جا به آتش سپرده می‌شود یا از بین می‌رود.
این عکاس خاطرنشان کرد: هویت فرهنگی شیراز در حال از بین رفتن است و برای مثال عکاسخانه فردوسی با آن همه قدمت تبدیل به چلو کبابی شده است.
درخواست ایجاد موزه عکاسی به نتیجه نرسیده است
او از ارایه درخواست برای ایجاد موزه عکاسی در چهار سال گذشته سخن گفت که هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی عنوان کرد: ما در شیراز در درجه اول به مکانی امن و قابل اعتماد برای تبدیل شدن به موزه عکاسی نیاز داریم و در درجه دوم به ایجاد پایگاه علمی تحقیقی دانشگاهی.
آریافر همچنین به وضعیت اسف‌بار بنای عکاسخانه مانی، تنها عکاسی بازمانده از 100 سال پیش، اشاره کرد و گفت: درحالیکه فرهنگ به حمایت جدی نیاز دارد، خانه‌های قدیمی را به رستوران بدل می‌کنند اما بودجه‌ای برای تبدیل این بنا به موزه عکاسی وجود ندارد.
506 عکاس، عکس فرستادند
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز نیز در این جشنواره اعلام کرد: ششمین دوره ملی و سومین دوره بین المللی جشنواره عکس «شیراز امروز» پذیرای دو هزار و 296 فریم عکس از 506 عکاس ایرانی و خارجی بود.
محمدرضا دهقانی گفت: این جشنواره در 20 تیرماه با دریافت دو هزار و 296 فریم عکس، مرحله ثبت نام و دریافت آثار را با موفقیت به اتمام رساند. سایت و صفحه اینستاگرام جشنواره پذیرای 401 عکاس ایرانی با یک هزار و 861 اثر و 105 عکاس خارجی با 435 عکس بود؛ همچنین تعداد 10 مجموعه عکس در بخش ویژه جایزه میرزا حسن عکاسباشی دریافت شد.
وی با بیان اینکه در این دوره تقریباً از تمام استان های کشور در جشنواره شرکت کننده داشته است، افزود: در بخش بین الملل این دوره از جشنواره عکس شیراز امروز از کشورهای سریلانکا، مقدونیه، هند، عراق، بوسنی و هرزگوین، بنگلادش، اسپانیا، ژاپن، ازبکستان، اسلونی، ترکیه، مصر، یونان، رومانی، اندونزی، میانمار، هلند، عمان، آمریکا، بلغارستان، قبرس، کانادا، آرژانتین و چین شرکت کنندگانی حضور داشتند.
مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: مریم زندی، کاوه فرزانه، محمد ناصری، علی سامعی، افشین، غزاله هدایت، صیاد نبوی و مهدی یزدانی داوران جشنواره بودند که پس از داوری در بخش شهروند فرهنگ مدار 29 عکس، در بخش شب نگاری در فضاهای تعاملاتی شهر شیراز 31 عکس، در بخش موبایلی 23 عکس و در بخش ویژه جایزه میرزا حسن عکاسباشی 9 اثر پذیرفته و 4 اثر وارد نمایشگاه شد.
جشنواره ای بدون تبلیغات کاغذی
دهقانی با اشاره به نحوه تبلیغات و اطلاع رسانی ششمین دوره ملی و سومین دوره بین المللی جشنواره عکس شیراز امروز گفت: در این دوره همانند دوره گذشته جشنواره و از آنجا که یکی از شعارهای شهردار و شهرداری شیراز توسعه پایدار و محیط زیست پاک است، با استفاده از قابلیت های فضای مجازی بدون چاپ پوسترهای کاغذی به اطلاع رسانی و تبلیغات جشنواره پرداختیم.
مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز خطاب به حاضرین در مراسم پایانی جشنواره شیراز امروز خاطرنشان کرد: امروز شاهد نمایش عمومی 18 نگاتیو شیشه ای از آرشیو شیشه های استاد بزرگ عکاسی شیراز منصور صانع که هم اکنون در اختیار این اداره است، هستیم. نمایشگاهی از این مجموعه خاص با عنوان پنجره نقره ای به کوشش امید آقایی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
وی یکی از از نقاط مثبت ششمین دوره ملی و سومین دوره بین المللی جشنواره عکس شیراز امروز را برگزاری کارگاه ها و نشست های متعدد قبل از اتمام زمان ارسال آثار دانست و افزود: آشنایی با مفاهیم مجموعه سازی در عکاسی و مروری بر رویه های مختلف شکل گیری آن توسط صیاد نبوی، عکاسی خیابانی معاصر به مثابه عامل فرهنگ شهری توسط رهام شیراز، آموزش و ایده پردازی و مشاوره برای تهیه مجموعه عکس توسط حسن رجبی نژاد و کیهان ولی نژاد از جمله کارگاه هایی بود که برگزار شد.
دهقانی اضافه کرد: برگزاری نشست هایی همچون سیر و سلوک عکاس در سوژه، نمایش و تحلیل فیلم مستند عکاس جنگ توسط محمد ناصری، واکاوی ساختار اسطوره و کهن الگو توسط کاوه فرزانه، نگاهی به آثار مریم زندی و بررسی کتاب های عکس انقلاب 57 توسط مریم زندی و صیاد نبوی و ترکیب بندی در تصویر سینما توسط محمد ناصری از دیگر برنامه های جشنواره ششم بود.
بر اساس این گزارش ششمین دوره ملی و سومین دوره بین المللی جشنواره عکس شیراز امروز در 4 بخش ملی و بین المللی با موضوع شهروند فرهنگ مدار (در قالب تک عکس)، شب نگاری در فضاهای تعاملاتی شهر شیراز (در قالب تک عکس)، زیبایی، نشاط و پویایی شهری (در قالب تک عکس) و بخش ویژه جایزه میرزا حسن عکاسباشی (مجموعه عکس) توسط اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز برگزار شد.
شبانه های شیراز عاشقانه تصویر شده‌اند
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین شبانه های شیراز را بسیار عاشقانه توصیف کرد که در عکس‌های جشنواره شیراز امروز بسیار به خوبی به تصویر کشیده شده است.
سید احمدرضا دستغیب با بیان اینکه شیراز ظرفیت‌های بالقوه بسیاری دارد که باید عملی شود، عنوان کرد: برگزاری این نمایشگاه در کشورهای دیگر و اعطای تسهیلات به هنرمندان باعث میشود با انگیزه جایگاه واقعی شیراز را در جهان معرفی کنند و این موضوع بر ترویج شیرازشناسی به جهانیان تاثیرگذار است.
او ادامه داد: ما براساس رسالت شورای شهر، مردم محوری شهر را وظیفه خود می‌دانیم و از برنامه‌های هنری استقبال می‌کنیم.
دستغیب با اشاره به اینکه هنرهای هفتگانه روح انسان را لطافت می‌بخشد، خاطرنشان کرد: در این میان تماشای عکس و خوانش شعر به آدمی احساس پرواز و حرکت می‌بخشد.
9885 / 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/94463/جشنواره-«شیراز-امروز»-با-افسوس-برای-نبود-موزه-عکاسی-به-پایان-رسید
بستن   چاپ