پیام فارس
مشاور وزیر کشور:
باید از ظرفیت خیران برای حل معضلات اجتماعی بهره گیریم
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 9:29:25 AM
ایسنا
پیام فارس - مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور گفت: همانگونه که در حوزه توریسم سلامت از ظرفیت خیران استفاده می شود باید برای حل معضلات اجتماعی نیز از این ظرفیت بهره گیریم.
 فریبا نظری پور کیایی در همایش ارتقای سلامت زنان در شیراز بیان داشت: بر اساس آخرین پژوهش هایی که در سال 2018 انجام شد، ایران به لحاظ مشارکت خیران در زمینه های مختلف از جایگاه خوبی برخوردار است به همین سبب می توانیم از ظرفیت های آنها برای حل مشکلات اجتماعی به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: بیان معضلات اجتماعی تنها با این هدف صورت می گیرد که بتوانیم با برنامه ریزی برای کاهش یا رفع آنها اقدام کنیم، زیرا با توجه به جامعه اسلامی - ایرانی ما، حتی وجود یک معضل اجتماعی در کشور هم بسیار زیاد است.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر چه عملکرد مدیران ارشد استان فارس بیانگر این است که در انتخاب مدیران میانی از وجود بانوان در این استان به خوبی استفاده شده است اما از استاندار فارس انتظار می رود که 30 درصد از مدیران میانی خود را از میان زنان و بانوان شاغل در استانداری منصوب کند.
نظری پور کیایی همچنین بر ارتباط بین نسلی به عنوان یکی از نیازهای جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از توقعاتی که از استاندار فارس وجود دارد، برنامه ریزی برای ایجاد شور و نشاط در خانواده و ارتباط بین نسل هاست و با توجه به تعطیلات نوروزی پیش رو، باید با برنامه‌ریزی مناسب این شادمانی و شادی به خانواده‌ها در استان تزریق شود.
** آسیب های اجتماعی، واقعیت انکارناپذیر جامعه است
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس نیز در این همایش گفت: آسیب های اجتماعی، واقعیت انکار ناپذیر جامعه است و در این مورد، نگرانی ها و دغدغه ها همچنان وجود دارد.
سید احمد احمدی زاده اضافه کرد: اعتیاد، طلاق و خودکشی از جمله معضل های اجتماعی است که باید با برنامه ریزی و توانمند سازی افراد کاهش یابد و این مهم نیازمند عزمی ملی است تا شاهد کاهش درصد این آمارها باشیم.
وی افزود: با توجه به تعداد تشکل های مردمی و نهادهای حامی زندانیان در استان فارس، وزارت کشور باید در حوزه اعتبارات، نگاه ویژه ای به این استان داشته باشد.
احمدی زاده با بیان این که معضل های اجتماعی از طریق فضای مجازی قابل کنترل و کاهش است، اظهار داشت: قابلیت های فضای مجازی هنوز آنگونه که باید شناسایی نشده و در صورت تحقق این امر می توان با برنامه ریزی و تولید محتوا از ظرفیت های مناسب این فضا استفاده حداکثری کرد.
او بیان کرد: در فضای مجازی کنونی، همه چیز مُجاز تلقی و بدون برنامه ریزی رها شده است و مدیران بیشتر دستگاه ها نتوانسته اند فعالیت های مناسبی در تولید محتوا داشته باشند اما دفتر امور بانوان استانداری فارس توانسته با برنامه ریزی و تولید محتوای مناسب، شرایط را برای توانمند سازی بانوان ایجاد کند.
وی، در مورد سلامت زنان نیز اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید، اهتمام جدی به حوزه درمان صورت گرفت و به تبع آن گشایش های مناسبی در حوزه درمان و سلامت زنان رخ داد اما باید نگاهی جدید و جدی به حوزه سلامت زنان ایجاد و از ظرفیت خیران در این زمینه استفاده شود.
** به سلامت زنان کم توجهی شده است
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز در این همایش گفت: کم توجهی هایی در حوزه زنان و سلامت آنان وجود دارد و از نظر سلامت روحی و جسمانی، زنان در مرز نامناسبی قرار دارند.
سیده معصومه دستغیب افزود: البته خود مراقبتی باعث کاهش هفت تا 20 درصدی هزینه‌های سلامت بانوان می شود و در این زمینه نیز کتاب‌هایی تهیه شده تا نسبت به آگاهی بخشی به افراد اقدام شود.
وی، با اشاره به این که تمرکز فعالیت ها باید بر توانمندسازی و خود مراقبتی زنان باشد، بیان کرد: افزایش اطلاعات در حوزه سلامت زنان باعث می‌شود که شرایط خاص زنان در حوزه سلامت، بهبود یافته و تحولی در این حوزه ایجاد شود.
دستغیب ادامه داد: برای توانمند سازی بانوان این استان با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای نسبت به برگزاری دوره های رایگان ویژه زنان سرپرست خانوار اقدام شده است.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که در استان فارس نسبت به سایر استان ها مشاهده می شود، زنان زندانی جرائم غیر عمد و زندانیان مالی است.
او گفت: برای حل بخشی از مشکلات اینگونه زنان، پویشی با عنوان مهروزی در فارس ایجاد شده تا با همکاری با ستاد دیه استان فارس نسبت به جذب مشارکت های خیران در جامعه اقدام شود.
**رویکرد بنیاد مادر، سیاسی نیست
مدیرعامل بنیاد بین المللی مادر هم در این همایش بیان کرد: پیامبر مکرم اسلام (ص) در حدیثی فرموده اند، بهشت زیر پای همه مادران است از این رو در این بنیاد، ارج نهادن به مقام والای مادران به قومیت و نژاد خاصی خلاصه نمی شود و دامنه فعالیت آن همه مادران دنیا را در برمی گیرد.
غلامرضا محمدی اضافه کرد: بنیاد مادر در پاسداشت مقام مادر تاسیس شده است و این نهاد بدون هیچ رویکرد سیاسی فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: کالبد هر جامعه‌ای خانواده و مادر روح این کالبد است و اگر سرمایه گذاری که برای نفت صورت گرفته بود در مسایل فرهنگی و تربیت مادران آینده صورت می‌گرفت، شاهد آینده بهتری برای ایران بودیم.
در این همایش از کتاب "آنچه زنان باید بدانند" که به همت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس تدوین شده، رونمایی شد.
ع.پ /6118

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/94530/باید-از-ظرفیت-خیران-برای-حل-معضلات-اجتماعی-بهره-گیریم
بستن   چاپ