پیام فارس

آخرين مطالب

خوب و بد حذف آزمون مدارس خاص علمي

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - برگزاری آزمون‌های مدارس نمونه‌ و سمپاد، چالشی بزرگ بود که از سال‌ها قبل بر سر راه خانواده‌هایی که دانش‌آموزان دوره‌ی ابتدایی داشتند؛ چالشی که هم اقتصاد خانواده هم جسم و روح اولیا و دانش‌آموزان را درگیر فراز و فرودهای سختی کرد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، جدا کردن دانش‌آموزان با اتکا به آزمونی که بارها سلامت آن مورد سئوال قرار گرفت، فشارهای سنگینی در پیدا و پنهان به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان وارد کرد؛ فشارهایی که گاه به بحران بدل شد.
هزینه‌های سنگین کلاس‌های خصوصی، ایجاد فضای دلالی برای کتاب‌ها و جزوه‌های آموزشی، لابی‌گری‌ها و تلاش‌های پیدا و پنهان برای دور زدن آزمون‌ها و ... از یک سو، گرفتاری خانواده‌هایی که علی‌رغم برخورداری از استعدادهای خدادادی به‌دلیل ناتوانی مالی امکان برخورداری از فضای مطلوب آموزشی را پیدا نمی‌کردند و درگیری‌ها و مشکلات روحی و روانی که برای دانش آموز و پدر و مادر دانش‌آموز ایجاد می‌شد، بخشی از اقدام آموزش و پرورش برای ایجاد و فراگیری مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی و نمونه مردمی بود!!!
قطعا والدین دانش‌آموزانی که از دهه‌ی هشتاد وارد دوره‌ی ابتدایی شده بودند، خاطرات خوبی از آن دوره‌ی تحصیلی فرزندانشان ندارد؛ روزهای دشواری که بچه‌ها را در تمام ایام سال به درس خواندن اجبار می‌کردند و کودکان به‌جای کودکی، تنها با کتاب و درس روزگار می‌گذراندند!!
کودکانی که حالا شاید در دانشگاه‌های خوب کشور مشغول به تحصیل باشند یا حتی فارغ‌التحصیل شده باشند اما هیچ زمانی حسرت کودکی کردن در روزهای گذشته را از یاد نخواهند برد و این حسرت را در دفتر خاطرات خود ثبت کرده‌اند.
به گزارش ایسنا، انتشار خبر دستورالعمل وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم مبنی بر حذف آزمون مدارس خاص، اگرچه تنها منحصر به یک پایه از دوره‌های تحصیلی بود اما خیلی‌ها را به وجد آورد، خصوصا دانش‌آموزانی که دیگر قرار نیست یک آزمون مسیر زندگی آنان را تغییر دهد!
مسئول مدارس تیزهوشان آموزش و پرورش استان فارس در گفت و گو با ایسنا منطقه‌ی فارس ضمن تایید این دیدگاه با بیان اینكه ایجاد مدارس تیزهوشان یا اصطلاحا استعداد درخشان در این استان به سال 67 باز می‌گردد، به رشد 2.5 برابری تعداد دانش آموزان پذیرش شده طی سال‌های 88 تا 92 اشاره و خاطرنشان كرد: در سال 88 تعداد دانش آموزانی كه در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی كشور مشغول به تدریس بودند 60 هزار نفر اعلام شده بود در حالی كه این تعداد در سال 92 به 150 هزار نفر رسیده است .
كرامت الله شرفی كه اعتقاد دارد گسترش بی رویه این مدارس موجب كاهش كیفیت و خروجی آنها شده است، گفت: برای ورود به این مدارس دانش آموزان در مدت زمان حدود 90 دقیقه‌ای و در یك آزمون سنگین 4 گزینه‌ای شركت می‌كنند و پس از آین آزمون تعدادی از آنها برای مدارس تیزهوشان و مدارس نمونه دولتی پذیرفته می‌شوند .
او ادامه داد: با توجه به اینكه این آزمون نقطه‌ای است، یعنی در یك زمان محدود دانش‌آموزان را تفكیك می‌كنند، لذا این ابزار، ابزار مناسبی نیست و نمی تواند تیزهوشان واقعی را تفكیك كند. همچنین با توجه به اینكه استعدادهای درخشان متنوع هستند مانند استعداد كلامی، تربیت بدنی، ریاضی، هنر و ...تنها استعداد ریاضی و علوم آنها مورد سنجش قرار می گیرد كه بنابراین تمام حیطه های استعدادی دانش آموزان را شامل نمی شود .
شرفی با تاکید براینکه این آزمون‌ها تعدادی را تحت عنوان دانش‌آموزان تیزهوش یا نمونه، جدا می‌کند و این امر باعث شکاف طبقاتی و عدم درک متقابل دانش‌آموزان از یکدیگر می‌شود، گفت: نبود برنامه ریزی و محتوای علمی مناسب در مدارس خاص موجب شده تا معلمان به سلیقه خود جزوه ها و مطالبی را آموزش دهند كه بعضا مطالب سالهای آینده یا دانشگاه را در پایه مورد تدریس آموزش می دهند .
مسئول مدارس تیزهوشان آموزش و پرورش استان فارس با اشاره به اینكه این آزمون‌ها فشار روحی و روانی فوق‌العاده‌ای به دانش آموزان وارد می كند، اضافه كرد: دانش آموزانی كه به این مدارس راه پیدا نمی كنند دچار سرخوردگی می شوند، از طرفی با متمرکز شدن دانش‌آموزان مستعدتر در یک مرکز آموزشی، سایر دانش آموزان در مدارس عادی انگیزه و رغبتی برای رقابت نخواهند داشت.
او که یکی از تاثیرات منفی این جداسازی را تراکم دبیران توانمند در مراکز آموزشی خاص می‌داند، گفت: پس از بحث و بررسی و تجزیه و تحلیل‌های انجام شده در سال‌های گذشته و با هدف اجرای عدالت آموزشی در مدارس تصمیم به توقف پذیرش دانش آموز در مدارس نمونه دولتی در پایه هفتم گرفته شد .
وی اضافه كرد: یكی از مشكلات دیگر این مدارس آن است كه دانش آموزان ابتدایی تا پایه ششم به صورت توصیفی مورد سنجش قرار می گیرند و به یك باره در پایه ششم در یك آزمون سنگین كه سختی آن را از كنكور هم بیشتر است(یك و نیم نفر از صدنفر پذیرش می شوند) شركت می كنند و دانش آموزان در این سن متحمل ضرر و زیان می شوند .
مسئول مدارس تیزهوشان آموزش و پرورش استان فارس با بیان اینكه هم اینك در استان فارس 36 مدرسه استعداد درخشان با هفت هزار و 400 دانش آموز فعال است، گفت: با توجه به اینكه حذف مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی تنها در پایه هفتم در دستور كار قرار گرفته، پایه هشتم و نهم تحصیلات خود را در این مدارس ادامه می دهند و قرار است این مدارس در پایه هفتم دانش آموزان عادی پذیرش كنند.
او گفت: به دلیل اینکه در شیراز در گروه جنسی 3 دبیرستان متوسطه اول وجود دارد احتمال اینکه دانش آموزان متوسطه اول نواحی 3 و 4 در نواحی یك و دو ادغام شوند وجود خواهد داشت. بنابرین با این ادغام مدارس نواحی 3 و 4 متوسطه اول در اختیار دانش آموزان عادی قرار می گیرد و در نواحی 1 و 2 نیاز به ثبت نام دانش آموزان عادی در مدارس خاص نخواهد بود .
شرفی یادآور شد: برای متوسطه دوم تصمیم جدی اتخاذ شده بدین معنا كه این آزمون ها كماكان برای مدارس نمونه دولتی برقرار است و تیزهوشان در پایه نهم و دهم تكمیل ظرفیت خواهند داشت .
رئیس اداره مشاوره تربیتی آموزش و پرورش فارس نیز به ایسنا منطقه‌ی فارس گفت: محدود کردن مدارس استعدادهای درخشان اتفاق خاصی را ایجاد نمی ‎ ‌ کند، چرا که مطالبه بسیاری از مردم در سالهای گذشته بوده است .
كامران حكمت ادامه داد: فرآیند پذیرش دانش آموز در این مدارس به تعداد محدودی ختم می شود که به دلیل قالب‌های آموزشی اعمالی، بخش زیادی از توانمندی دانش آموزان دیده نمی شود. لذا موجب سرخوردگی شمار زیادی از دانش اموزانی خواهد شد که از ورود به این مدارس جا مانده‌اند .
او اضافه کرد: تجربیات کشورهایی که از آموزش و پرورش موفق و‌ مطلوبی برخوردارند نشان داده که با ترکیب آموزش‌های فراگیر از بروز آسیب های اجتماعی در دانش آموزان جلوگیری می‌شود.
رئیس اداره مشاوره تربیتی آموزش و پرورش فارس ادامه داد: ‌متاسفانه اصطلاح خود پنداره در دانش آموزانی که در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل می کنند بالا است که در بسیاری از موارد با واقعیت ها مطابقتی ندارد لذا این خود پنداره با ظرفیت‌های روانشناختی خود دانش آموز هم تطابقی ندارد .
حكمت یادآور شد: فی‌الذاته در این مدارس تعامل لازم بین دانش آموزان و دیگر موارد هوشی انجام نمی شود و دانش آموز در حیطه دانش به خوبی توانمند خواهد شد اما بعد از فراغت از تحصیل، با مشکل انتخاب در سایر مسائل زندگی روبرو می‌شود.
واکنش والدین و دانش‌آموزان
بعضی از والدین دانش آموزانی که در مدارس سمپاد و نمونه به تحصیل مشغولند، نسبت به چنین تصمیمی گلایه‌مند هستند.
برخی از آنان در گفت و گو با ایسنا تاکید دارند که مدارس عادی امکانات لازم را برای پرورش استعداد دانش اموزان تیزهوش در اختیار ندارند؛ این امکانات شامل تجهیزات مورد نیاز و دبیران کارآمد است.
آنان تاکید دارند که با حذف مدارس خاص فضایی برای فعالیت مدارس غیر دولتی ایجاد خواهد شد و دانش‌آموزانی که بضاعت مالی کافی را ندارند، از تحصیل در فضاهایی با امکانات و تجهیزات مناسب محروم می‌شوند.
در عین حال برخی از اولیا نیز نسبت به این تصمیم واکنش مثبتی داشته و اعتقاد دارند که این اقدام زمینه‌ی از بین رفتن مافیای آموزش و کلاس‌های خصوصی را از بین برده و با توزیع همگون دبیران و امکانات آموزشی در سطح تمام مدارس، زمینه‌ی توزیع عادلانه آموزش فراهم می‌شود.
موافقان این طرح معتقد هستند که با لغو آزمون‌های مدارس خاص، فشار سنگین یک آزمون سرنوشت‌ساز از دانش‌آموز و والدین دانش‌آموز برداشته خواهد شد و امکان برنامه‌ریزی مناسب برای آینده و بهره‌بردن بهتر از دوران کودکی و نوجوانی، فراهم می‌شود.
این گروه با اشاره به هزینه‌های سنگین آموزش‌های خارج از کلاس درس برای خانواده‌ها به واسطه برگزاری آزمون‌های ورود به مدارس خاص، تاکید دارند که قطعا کلاس‌های فوق برنامه ایجاد شده که مفری برای ثروت‌اندوزی عده‌ای شده و کارآیی بسیاری از دبیران در مدارس را کاسته بود، جمع خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/15757/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

امدادرسانی به بیش از 25 هزار نفر در 9 استان کشور / امدادرسانی در 4 استان ادامه دارد

عکس/ حضور رهبر انقلاب در سعدیه شیراز

ساخت دو تقاطع غیرهمسطح در بزرگراه شهید استوار

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

دردسرهای بزرگ اصولگرایان

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

ببینید | تصاویر رویایی خلیج فارس از زاویه اتاقک شیشه‌ای ایستگاه فضایی بین‌المللی

محکومیت هزار میلیاردی یک کارخانه قند در فارس

پاسخگویی مدیران شهری شیراز در سامانه ارتباطات مردمی 137

آیین گرامیداشت روز جهانی سعدی در شیراز برگزار شد

از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می‌دانید؟

واگذاری «تیم استقلال» به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قانونی است؟

هشدار فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه

تیراندازی به پلیس برای ربودن دختر 15 ساله

حفاظت از تخت جمشید با تعیین تکلیف اسناد عرصه و حریم

اولین همایش ملی اسب اصیل دره شوری -زرقان فارس

پیام استاندار فارس در تبریک روز بزرگداشت سعدی

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

کارواش خانگی مدل Gunjet

بارش پراکنده باران در برخی از مناطق کشور

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز شنبه اول اردیبهشت+ جدول فیلم و قیمت بلیت

استحکام‌بخشی و رسیدگی به آرامگاه سعدی اعتبار می‌خواهد

گنجینه‌های ارزشمند ادب پارسی برای نسل جوان تبیین شود

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز شنبه یکم اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت

پیشخوان روزنامه های فارس ؛شنبه اول اردیبهشت 1403

آغاز عملیات اجرایی 2 تقاطع غیر همسطح در شرق شیراز با 10 هزار میلیارد ریال اعتبار

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه اول اردیبهشت

روزی برای سعدی‌پژوهان در نگین فیروزه‌ای شیراز