پیام فارس

آخرين مطالب

افزایش 2 برابری در جذب دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد علمي

افزایش 2 برابری در جذب دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، سید ابراهیم دشتی از جذب دوبرابری دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدشهر خبر داد.
وی افزود: با اعلام آمار سازمان سنجش و نتایج ورودی بهمن با جذب این تعداد دانشجو نشان‌دهنده رشد دوبرابری در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدشهر نسبت به سال قبل است.
این مسئول دانشگاهی افزود: این مهم با اضافه شدن مجدد رشته ارشد برق قدرت با پیگیری‌های انجام شده و تلاش همه کارکنان در تشریح امکانات و قابلیت‌های این دانشگاه به دانشجویان متقاضی صورت گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدشهر اظهار امیدواری کرد: با جذب و ثبت. نام این دانشجویان و تلاش هیئت علمی و کارمندان دانشگاه در تبین امکانات دانشگاه و به ثمرنشستن پیگیری‌ها برای تصویب رشته‌های جدید این روند رو به رشد، ادامه یابد.
انتهای پیام/

پیام فارس

منبع: ایسکانیوز
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد 30615280 را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده 74 قانون تجارت الکترونیک مصوب 1382/10/17 مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

پیام فارس

روحانی: مردم بخاطر کالا صف نبستند| اگر آمریکا توبه کند، توبه‌اش را می‌پذیریم| قیمت دلار در بودجه؛ 11 هزار و 500 تومان| مسببین حادثه هواپیمای اوکراینی باید محاکمه شوند

پیام فارس

گام جدید هسته‌ای ایران؛ غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم آغاز شد

پیام فارس

مجلس: قیمت دلار 17 هزار و 500 تومان

پیام فارس

فیلم| واحد ضددزدی دریایی کره جنوبی وارد تنگه هرمز شد

پیام فارس

خشکی واژن هنگام رابطه جنسی ،علل و درمان آن
خبر بعدی: راهکارهایی برای استحکام جایگاه خانواده در سیرۀ فاطمی/ برابری زن و مرد در چیست؟
مادران برای موفقیت در امر تربیت ولایی باید خود در جایگاه اولین مربی واجد صفات و ویژگی‌های فکری و رفتاری مشخص باشند. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، خانواده مهم‌ترین رکن تقویت ارکان جامعه محسوب می‌شود؛ چرا که موفقیت و پیشرفت جامعه در گروی مدیران صالحی است که هستۀ اولیۀ تربیت آنها از خانواده شکل می‌گیرد. بنابراین دستیابی به مهم‌ترین شاخصه‌های تربیتی خانواده از ضروریات هر سرپرست خانواده و یا متولیان فرهنگی محسوب می‌شود.
با توجه به قرارگیری در ایام شهادت حضرت زهرا (س) و متناسب با سیرۀ آن بانوی گرامی، قصد داریم به برخی شاخصه‌های تربیتی بپردازیم. در این باره با سرکار خانم معصومه سیفی کناری کارشناس حوزۀ خانواده و استاد حوزه و مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به گفت‌وگو نشستیم.
تمام ارزش‌ها ذیل مسئلۀ ولایت هستند
مسئلۀ تقید به ولایت خداوند و دل سپردن به ولایت خداوند و نیز ولایت پیامبر (ص) و اهل بیت مطهر ایشان که همان اتصال به ولایت الهی است، مسئله‌ای است که متأسفانه در حاشیۀ زندگی ما وجود دارد و تبدیل به ایمان و اعتقاد راسخ نشده است. از این جهت عمدۀ ما هنوز وارد کلاس ولایت نشدیم و با تربیت ولایی خداوند آشنا نیستیم و مصادیق آن را نمی‌دانیم. به تصریح قرآن، آنچه که انسان‌ها را از ظلمت جهل و دنیاگرایی نجات می‌دهد و آنها را به سمت ساحل نجات می‌رساند، دل سپردن به جریان ولایت و همراهی با آن است. بنابراین همۀ ارزش‌ها ذیل مسئلۀ ولایت است و با تقید به آن حاصل می‌شود.
جامعه ما طی این 40 سال خواه ناخواه در صحنه‌هایی که خداوند پیش روی آنها قرار داده، با تربیت ولایی آشنا شده است. دانسته هرکجا تن به ولایت خدا و والیان الهی داده، از منجلاب‌ها نجات یافته و به پیشرفت در عرصه‌های مختلف دست یافته و هر کجا رویگردان شده، آسیب دیده است.
تربیت ولایی، تربیتی است که فرد را به ولایت رهنمون و ولایتمداری را در وجود متربّی نهادینه می‌کند؛ به همین جهت نخست باید دانست که منظور از ولایت چیست و جایگاه آن در اسلام کدام است. منظور و مصداق ولایت را می‌توان در آیات قرآن جستجو کرد؛ مثلاً بر اساس آیه 257 بقره « اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا ...» خدای متعال بر انسان‌ها ولایت دارد و در برابر انسان دو راه قرار گرفته است: راه مستقیم خدا و راه منحرف طاغوت. پس هرکه پذیرای ایمان واقعی شد، در ولایت خدا داخل می‌شود و خدای متعال رشد و تربیت او را بر عهده می‌گیرد و وی را از ظلمات خارج می‌کند و به‌سوی نور رهنمون می‌شود و آن که کافر شده است، لاجرم خود از ولایت خدای متعال خارج می‌شود، ولایت طاغوت را می‌پذیرد؛ به همین جهت به دست همان طاغوت رها و حتی از حداقل نور انسانیت به سوی تاریکی‌ها و ظلمات کشانده خواهد شد.
جامعه ما طی این 40 سال خواه ناخواه در صحنه‌هایی که خداوند پیش روی آنها قرار داده، با تربیت ولایی آشنا شده است. دانسته هرکجا تن به ولایت خدا و والیان الهی داده، از منجلاب‌ها نجات یافته و به پیشرفت در عرصه‌های مختلف دست یافته و هر کجا رویگردان شده، آسیب دیده است.
همچنین خداوند متعال در آیه شریفه « أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ »، به‌صراحت دستور به ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری داده است؛ پس ولایت رسول اکرم و اولی الامر که در واقع همان امامان معصوم‌اند، بر عهدۀ همه مسلمانان است. برای پی بردن به جایگاه و ارزش ولایت در اسلام توجه به حدیث زیر ضروری است: امام باقر علیه‌السلام فرمود « بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَی خَمْسٍ عَلَی الصَّلَاهِ وَ الزَّکاهِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَه؛ اسلام بر پنج چیز استوار و بنا شده است: نماز، زکات، روزه، حج و ولایت» (کلینی، 1407ق، ج2، ص18 ح1، 3 و 5) « قَالَ زُرَارَهُ فَقُلْتُ وَ أَیُّ شَیْءٍ مِنْ ذَلِک أَفْضَلُ فَقَالَ الْوَلَایَهُ أَفْضَلُ لِأَنَّهَا مِفْتَاحُهُنَّ وَ الْوَالِی هُوَ الدَّلِیلُ عَلَیْهِن؛ زراره می‎گوید گفتم کدام یک از ارکان پنج گانه افضل و برتر است؟ فرمود ولایت، چون ولایت کلید آنها است و والی راهنمای آنهاست. (کلینی، همان، ح5)
پس می‌توان گفت تمامی واجبات و اسباب دینداری در « ولایت‌مداری » است. ولایتمداری همچون دیگر واجباتِ نام برده شده، بر زن و مرد تکلیف است و به جنس خاصی اختصاص ندارد. همان‌طور که قرآن کریم، زن و مرد را شایسته دستیابی به ایمان و عمل صالح می‌داند و آن را منحصر به جنس خاصی نکرده است: « وَ مَنْ یَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحاتِ مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثى ‏؛ و هر کسی از زن و مرد عمل صالحی انجام دهد» (نساء آیه124)
مرد و زن در دستیابی به معنویات با هم برابرند
صرف‌نظر از تفاوت‌های بیولوژیک زن و مرد که سبب تکالیف و حقوق متفاوتی در زندگی دنیایی انسان شده، هیچ‌گونه تفاوتی میان زن و مرد در جنبه‌های معنوی و مقامات انسانی وجود ندارد.
هیچ دین و مذهب الهی تکالیف یکسان مرد و زن را قبول ندارد و اگر تغییراتی در نقش‌ها صورت گرفته، به دلیل غلبۀ دستاوردهای نظام سلطه و اندیشه‌های سکولار است. حق زن، ایجاد محیط امن و سراسر عفاف برای اوست؛ چه در عرصۀ فردی چه عرصۀ اجتماعی. در عوض، قرآن، هرگاه از کمال‌های انسانی سخن می‌گوید، زنان را همسان مردان مطرح می‌کند: « إِنَّ الْمُسْلِمینَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتینَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصَّادِقینَ وَ الصَّادِقاتِ وَ الصَّابِرینَ وَ الصَّابِراتِ وَ الْخاشِعینَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقینَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصَّائِمینَ وَ الصَّائِماتِ وَ الْحافِظینَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذَّاکِرینَ اللَّهَ کَثیراً وَ الذَّاکِراتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَهً وَ أَجْراً عَظیما ». یعنی مردان و زنان مسلمان، مردان و زنان با ایمان، مردان و زنان عبادت‌پیشه و مردان و زنان صادق و مردان و زنان صبور و مردان و زنان فروتن و مردان و زنان صدقه‌دهنده و مردان و زنان روزه‌دار و مردان و زنان پاک‌دامن و مردان و زنانی که خدا را فراوان یاد می‌کنند، خدا برای ( همه ) آنان آمرزش و پاداشی بزرگ فراهم ساخته است». (احزاب آیه35)
صرف‌نظر از تفاوت‌های بیولوژیک زن و مرد که سبب تکالیف و حقوق متفاوتی در زندگی دنیایی انسان شده، هیچ‌گونه تفاوتی میان زن و مرد در جنبه‌های معنوی و مقامات انسانی وجود ندارد.
این آیه از غرر آیات مرتبط با تساوی زن و مرد در پیمودن مدارج کمال و معنویات است. مرحوم علامه طباطبایی ذیل آیه چنین اظهار نظر می‌کند: بر اساس این آیه، اسلام معتقد است: زن و مرد در سایه اسلام و ایمان می‌توانند به کرامت شایسته خویش دست یابند و از این نظر میان زن و مرد تفاوتی نیست .
ایشان عین ولایت‌اند، منتها وظیفۀ دنیایی خود در برابر امام عصر خویش را به دقت انجام دادند، همان‌گونه که امیرالمؤمنین با وجود آنکه خود مصداق ولایت کامل خداوند است، وظیفه‌شان را در برابر ولایت آقا رسول الله (ص) به دقت انجام دادند. بانوی ما سابقه‌ی اولیّت و اولویت را بر همۀ آفرینش از میان پیامبران و ملائکه و انسان‌ها از مرد و زن کسب کرده است و از ذوات پاکیزه نورانیِ محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم شمرده می‌شود، بلکه به فرموده امام باقر علیه‌السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، خود از مصادیق ولایت است؛ در حدیثی قدسی می‌خوانیم «ای محمد تو و علی و فاطمه و حسن و حسین را مثال‌های درخشنده از نور خود آفریدم، آنگاه ولایت شما را بر آسمان ها و اهل آن عرضه داشتم، هرکه ولایت شما را پذیرفت، نزد من مقرب شد و هر که آن را انکار کرد، نزد من از گروه کفار به حساب آمد.»
با این حال ایشان نه تنها مدافع حریم ولایت و امامت بود، بلکه عمر خویش را در راه حمایت از مقام ولایت و نشر فضائل و اثبات حقانیت امیرالمؤمنین علیه‌السلام سپری کرد. وی برای احقاق حق علی علیه‌السلام و احیای امر امامت و ولایت با بهترین شیوه، دلیل کافی و برهان پاکیزه خود را در مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و مکان‌های دیگر اظهار داشت و در این راه به شهادت رسید و با کفن و دفن مخفیانه و مزار بی‌نشان خود جای هیچ‌گونه شبهه و تردیدی برای هیچ فردی باقی نگذارد.
اما راهکار دیگر برای فهم مسئلۀ ولایتمداری حضرت زهرا سلام‌الله علیها نسبت به امیرالمؤمنین علیه‌السلام، رجوع به کلام ایشان است. حضرت در قالب گفتار و خطبه‌های متعدد به روشنگری پرداختند. در این خطبه‌ها به تبعات رویگردانی از ولایت امیرالمؤمنین (ع) و یا فواید ایمان به آن حضرت اشاره می‌کنند. ایشان چه آن زمان که ماجرای غصب ولایت پیش آمد و چه آن زمان که مورد لطمه قرار گرفتند، بیاناتی ایراد فرمود؛ مثلاً محمد بن عبید می‌گوید: در کنار قبرستان بقیع از فاطمه علیهاالسلام که در حال گریه بود پرسیدم: آیا برای امامت علی علیه‌السلام دلیلی است؟ فاطمه (س) پاسخ داد: شگفتا آیا روز غدیر را فراموش کرده‌اید؟ شنیدم که پیامبر می‌فرماید: علی بهترین کسی است که او را جانشین خود در میان شما قرار می‌دهم. علی علیه‌السلام امام و خلیفۀ بعد از من است و دو فرزندم و 9 فرزند از فرزندان حسین علیه‌السلام پیشوایان و امامانی پاک و نیک‌اند، اگر از آنها اطاعت کنید شما را هدایت خواهند کرد و اگر مخالفت کنید، تا روز قیامت تفرقه و اختلاف در میان شما حاکم خواهد شد.
همان طور که می‌بینیم، حضرت زهرا سلام‌الله علیها آن زمان اشاره داشتند که راهکار هدایت امت، در اطاعت از ولایت امیرالمؤمنین و اهل عترت (ع) و تفرقه و سرگردانی تبعۀ مخالفت با اوست.
مثل امام، مانند کعبه است
راوی در ادامه پرسید: بانوی من، پس چرا علی علیه‌السلام سکوت کرد و حق خود را نگرفت؟
حضرت پاسخ داد: پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: مَثلُ الْامامِ مَثَلُ الْکعْبَهِ، اذ تُوْتی وَ لَا تَأْتِی مَثَل امام مانند کعبه است، مردم باید به‌سوی او روند، نه آن که کعبه به‌سوی مردم. آنگاه ادامه دادند سوگند به خدا اگر حق را به اهل آن واگذار می‌کردند و از عترت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم اطاعت می‌کردند، دو نفر هم با یکدیگر اختلاف نمی‌کردند و امامت آن‌گونه که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بیان و معرفی کرده است، از علی علیه‌السلام تا حضرت مهدی فرزند نهم حسین از جانشینی به جانشین دیگر به ارث می‌رسید، اما افسوس کسی را مقدم داشتند که خداوند او را کنار زده بود و کسی را کنار زدند که خدا او را مقدم داشت؛ نتیجه بعثت را انکار کردند و به بدعت‌ها روی آوردند؛ آنان شهوت را برگزیدند و به رأی و نظر خود عمل کردند، پس هلاکت بر آنان باد.
حضرت زهرا (س) فرمود سوگند به خدا اگر حق را به اهل آن واگذار می‌کردند و از عترت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم اطاعت می‌کردند، دو نفر هم با یکدیگر اختلاف نمی‌کردند.
نتیجه اینکه ولایتمداری و محبت به ولیّ خدا از مهم‌ترین ارزش‌های هر مسلمان است، از این‌رو تربیت انسان ولایتمدار نیز از ارزش بالایی برخوردار است و بهترین جایگاه پرورش انسان ولایتمدار، خانواده است؛ طبق فرمودۀ حضرت زهرا (س) آغاز ولایتمداری با اطاعت از قرآن و عترت است؛ یعنی باید خود و فرزندان را دعوت به خاندان وحی و اطاعت‌پذیری از این انوار مقدس کنیم. این نوع تربیت را می‌توان تربیت ولایی نامید.
وای از فرزندان آخرالزمان از پدرانشان
والدین با تلاش در این‌گونه تربیت کردن باید تلاش کنند که مصداق حدیث زیر نشوند؛ افرادی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، آن ها را لعن کرده است: رُوِىَ عَنِ النَّبىّ (صلى الله علیه وآله): اِنَّهُ نَظَرَ اِلى بَعْضِ الاَطْفالِ فَقالَ: وَیلٌ لاَولادِ آخِرِ الزَّمانِ من آبائِهِمْ! فَقیلَ یا رَسُولَ اللّهِ مِنْ آبائِهِمُ المُشرکین؟ فَقالَ لا، مِنْ آبائِهمُ المُؤمِنینَ لایُعلّمَوُنَهُم شَیئاً مِن الفرائضِ وَ اِذا تَعَلَّمُوا اَوْلادُهُمْ مَنَعُوهُمْ وَ رَضَوُا عَنْهُمْ بِعَرض یَسیر مِنَ الدُّنیا فَاَنَا منْهُمْ بَرىءٌ وَ هُمْ مِنّى بُرَاءُ؛ حضرت رسول اکرم روزى به بعضى از کودکان نظر کرد و فرمود: واى بر فرزندان آخرالزّمان از پدران ایشان! عرض شد: یا رسول اللّه از پدران مشرکشان؟ فرمودند: نه، از پدر مسلمانشان؛ ایشان که به فرزندان خود چیزى از واجبات دینى نمى‌آموزند و اگر فرزندان از فرایض چیزى فراگیرند بازشان دارند؛ و به چیز کمى از متاع دنیا از فرزندان خود خشنود شوند. من از این مردم بیزارم و آنان هم از من بیزارند.
طبق فرمودۀ حضرت زهرا (س) آغاز ولایتمداری با اطاعت از قرآن و عترت است؛ یعنی باید خود و فرزندان را دعوت به خاندان وحی و اطاعت‌پذیری از این انوار مقدس کنیم. این نوع تربیت را می‌توان تربیت ولایی نامید.
تربیتی که فرزند علاوه بر پذیرش ولایت الهی و ائمۀ معصومین و ضمن آشنایی با ولایت و امامت، در آینده از حریم رهبری دینی جامعه دفاع کنند و در عصر غیبت امام معصوم، خود را ملزم به فرمانبرداری از ولیّ فقیه بدانند. قسمت عمده این تربیت بر دوش مادر به عنوان مربی خانواده و عامل اصلی انتقال ارزش ها است.
ما مراحلی را در نظر گرفتیم که ابتدای آن، با تربیت نفس است؛ یعنی ابتدا خود فرد باید مقدماتی را از جهت تقوا و ایمان داشته باشد.
در آیۀ 6 سورۀ تحریم می‌خوانیم « یَا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَهُ عَلَیهَا مَلَائِکَهٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا یعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَ یفْعَلُونَ مَا یؤْمَرُونَ ؛ اى کسانى که ایمان آورده‌اید، خود و خانواده خود را از آتشى که هیزم آن مردم و سنگ‌ها هستند نگهدارید. فرشتگانى درشت‌گفتار و سختگیر بر آن آتش موکّلند. هر چه خدا بگوید نافرمانى نمى‌کنند و همان مى‌کنند که به آن مأمور شده‌اند.»
می‌توان گفت که قبل از حفظ دیگران، قرآن کریم دستور به حفظ خود از آتش جهنم داده است که در واقع نتیجه خودسازی و تهذیب نفس است. مادران باید برای موفقیت در امر تربیت ولایی به این مهم توجه داشته باشند که خود آنان، در جایگاه اولین مربی باید، واجد صفات و ویژگی‌های فکری و رفتاری مشخص باشند؛ چرا که بخش عظیمی از تربیت ولایی به حوزه‌های رفتاری عینی و عمل مربوط می‌شود. باید برنامه تربیتی مادر، نشانگر رفتارهای عملی باشد تا بتواند زمینه‌های لازم را در فرزندان خود برای پذیرش و قبول آن صفات و ویژگی‌ها فراهم کند. بیان امیر مؤمنان در حکمت 73 نهج البلاغه در این راستا چنین است:

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/171437/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

انجام 85 مورد عملیات امداد و نجات در 8 استان متأثر از سیل و آبگرفتگی

آزمون استخدام پیمانی متمرکز سازمان تامین اجتماعی در فارس برگزار شد

شرکت 3500 داوطلب در آزمون تامین نیروی انسانی مدیریت تامین اجتماعی فارس

برگزاری راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه علیه اسراییل در فارس

نباید با بانوان در معابر برخورد شود

عملیات وعده صادق حق دفاع مشروع ایران بود

دستگیری "عامل توهین به مقدسات دینی اهل‌سنت" در گنبدکاووس

شگفتی تحلیلگران از نوع پاسخ و حمله ایران به رژیم اسراییل

نیرو‌های مسلح ایران در مقابل تجاوز با اقتدار پاسخ دادند

موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد

برادرکُشی با اسلحه شکاری!

بازگشت کاروان قرآنی اهل‌بیت (ع) خمینی شهر به کشور

عملیات «وعده صادق» نمایش بازدارندگی، اقتدار و آمادگی نظامی ما بود

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

کلنگ دو تقاطع غیرهمسطح در شیراز به زمین زده شد

راهپیمایی فارسی ها در حمایت از اقدام مقتدرانه نیرو‌های مسلح

پاسخ کوبنده و سریع ایران در صورت هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی

کوه‌‌های برفی اقلید در آخرین روزهای فروردین

میمند، میزبان جشنواره گل و گلاب

نگاهی به کارنامه هنری بهمن هاشمی، صداپیشه و گوینده

پیش بینی آب و هوا/ رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور

محدودیت‌های پروازی در شیراز پایان یافت

تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

برادر کشی با شلیک گلوله

جزئیات دقیق ثبت‌نام و پرداخت وام بانوان بانک مهر ایران | وام 100 میلیون تومانی «اندوخته بانوان» را چگونه بگیریم؟ + جدول

خدمات رسانی به 10هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی | عملیات امدادرسانی در 4 استان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

کوچ بهاره عشایر فارس از قشلاق به ییلاق + فیلم

دانشجویان رسالت بزرگی در احیای حرکت‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها دارند

هشدار فعالیت سامانه بارشی تا دوشنبه

108 نفر جذب تامین اجتماعی می‌شوند

پاریس خواستار خویشتن‌داری کشور‌ها در غرب آسیا شد

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب میمند

کوچ بهاره عشایر از قشلاق به ییلاق + فیلم

پیش بینی هواشناسی کشور 31 فروردین 1403 / خیزش گرد و خاک در این استان ها

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

روال عادی پرواز‌های فرودگاه شهید دستغیب شیراز