پیام فارس

آخرين مطالب

یک کارشناس تغذیه مطرح کرد

الگوهای تغذیه‌ای پیشگیرانه از کرونا علمي

الگوهای تغذیه‌ای پیشگیرانه از کرونا
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا/فارس یک کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه، همه‌گیری کرونا و الزامات فاصله‌گذاری اجتماعی و ماندن در خانه، مخاطراتی را متوجه همه افراد کرده است، لزوم توجه به راهکارهای تبدیل مخاطره به فرصت را یادآور شد و پیرامون الگوهای تغذیه‌ای موثر بر پیشگیری از کرونا، توضیح داد.

اعظم زمانی یکشنبه 21 دی در کارگاه آموزش تغذیه که به مناسبت پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه برگزار شد، گفت: رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی، زمینه‌ساز برخورداری از سلامت است و در شرایطی نظیر همه‌گیری کرونا، به واسطه تاثیر تغذیه مناسب بر تقویت سیستم ایمنی، به مراتب اهمیت ویژه‌ای دارد.
او تبعیت از الگوی تغذیه‌ای سالم را از اساسی ترین عوامل تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت افراد دانست و گفت: توجه داشته باشیم که در شرایط همه گیری کرونا، ضرورت ماندن در منزل منجر به کسب عادت‌هایی نظیر کاهش تحرک، تغییر در ساعت خواب و بیداری، مصرف مکرر میان وعده‌های پُرکالری و ریزه خواری و .... شده است.
زمانی گفت: عادات ایجاد شده به واسطه الزام ماندن در خانه، عمدتا خطرزا بوده و می‌تواند موجب چاقی و زمینه‌ساز بروز یا تشدید بیماری‌های غیرواگیر خطرناک نظیر دیابت و پُرفشاری خون و ... شود.
این کارشناس تغذیه گفت: بر هم خوردن کنترل فشار، چربی و قند خون در بیماران مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر دیابت، چربی و فشار خون بالا و افرادی که به دلایل ارثی یا اکتسابی مستعد ابتلا به این بیماری‌ها هستند، از نتایج بی‌تحرکی و تبعیت نکردن از یک الگوی مناسب تغذیه‌ای است.
زمانی گفت: در شرایط بحران کرونا، از یک طرف لازم است برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید19 توجه ویژه ای به الگوی تغذیه داشت، از سوی دیگر روزهای ماندن در خانه برای پیشگیری از ابتلا یا انتقال ویروس کرونا، فرصتی مناسب برای اصلاح عادت‌های نادرست تغذیه‌ای به شمار می‌رود.
او ادامه داد: خانه نشینی اجباری این روزهای کرونایی، یکی از عوامل موثر در افزایش مصرف تنقلات و فست فودها و زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پُرفشاری خون، چربی خون بالا و مرگ ناشی از کووید19 است.
زمانی گفت: برای پیشگیری از این تهدیدها و استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها، می‌توان از نظرات کارشناسان و متخصصان تغذیه برای یافتن الگوی صحیح تغذیه‌ای بهره برد.
او در ارائه راهکارهای تغذیه‌ای مناسب در این دوران گفت: توجه داشته باشیم که مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین، به شکل خودسرانه، می‌تواند مخاطراتی را به دنبال داشته باشد، بنابراین به جای مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها، از سبزی و میوه تازه استفاده کنیم.
زمانی خاطرنشان کرد: از نظر متخصصان تغذیه، بهترین منبع پروتئینی ارزان قیمت، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت دارد.
او با اشاره به اهمیت مصرف میوه‌های فصل، گفت: انواع مرکبات سرشار از ویتامین ث است، به طوری که مصرف یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی با اندازه متوسط، نیاز بدن انسان بالغ بر این ویتامین را تامین می‌کند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنیم، گفت: افراد بالای 12 سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ماهیانه یک مکمل ویتامین D با دوز 50 هزار واحدی مصرف کنند.
او ادامه داد: در کودکان 2 تا 12 سال، مصرف هر دو ماه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا کمک می کند.
زمانی با بیان اینکه مصرف غذاهای چرب و پُر نمک به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن، شانس ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهند، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می کند.
این کارشناس تغذیه گفت: به جای استفاده از نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی که قند افزوده دارند، بهتر است که از دوغ یا ماء الشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی با شیرینی کم، استفاده کنیم.
زمانی با اشاره به اهمیت سبزی و صیفیجاتی نظیر شلغم، کدو حلوایی، انواع کلم و گل کلم و هویج در تامین ویتامین‌های c و A مورد نیاز بدن، گفت: تخم مرغ منبع پروتئین و مواد مغذی متنوع است؛ اما توجه داشته باشیم که تخم مرغ آب پز کاملا سفت و پخته شده از نیم‌پز یا نیمرو شده آن بهتر است.
این کارشناس تغذیه علوم پزشکی شیراز، محدود کردن انواع فست فود و غذاهای کنسروی حاوی سدیم و نمک فراوان را به دلیل تاثیر مخرب بر سیستم ایمنی، به توصیه‌های خود افزود و گفت: بهتر اینست که همواره به جای نان‌های سفید، از نان‌هایی سبوس‌دار استفاده کنیم.
زمانی گفت: برای پیشگیری از چاقی کودکان، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با رایانه را محدود کنیم.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه کم آبی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، به همه توصیه کرد که روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشند.
زمانی، کمبود خواب را منجر به ضعف در سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: از توصیه‌های موکد متخصصان، هفت تا 9 ساعت خواب برای بزرگسالان و 8 تا 14 ساعت خواب برای کودکان با در نظر گرفتن سن، است.
این کارشناس تغذیه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت مصرف روزانه لبنیات، گفت: برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن، به جای روغن‌های حیوانی که دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده است، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی، آن هم در حد متعادل، مصرف کنیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/172024/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد

رقابت بیش از 400 داوطلب آزمون سراسری در بوانات

(ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، 6 اردیبهشت

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

کشف 13 گوسفند قاچاق در خودرو سواری

استان فارس

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آزادی 650 زندانی در فارس با کمک خیران

نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو 2024 ایران می‌رود

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کلاهبرداری یک بیلیون و 900 میلیارد ریالی با وعده خرید خودرو

کمک 44 میلیارد و 500 میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس

آتش سوزی 200 اصله نخل در اشکنان لامرد

آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند

دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود

برپایی بازارچه دانش آموزی در سمیرم

واژگونی خودرو سواری در جاده رامجرد به درودزن

از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری