پیام فارس

آخرين مطالب

کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی زنان معاونت امور زنان و خانواده

کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی زنان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه مبنای کار این معاونت بر اساس پژوهش شکل گرفته است، گفت: بر مبنای تصورات خود برنامه‌ها را به پیش می‌بریم درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری است از این رو مبنای کار این معاونت در تمامی زمینه‌ها پژوهش محور بوده است‌.

معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه مبنای کار این معاونت بر اساس پژوهش شکل گرفته است، گفت: بر مبنای تصورات خود برنامه‌ها را به پیش می‌بریم درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری است از این رو مبنای کار این معاونت در تمامی زمینه‌ها پژوهش محور بوده است‌. معاون رییس جمهور در نشست "ارائه طرح پژوهشی برنامه ملی کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان" به مناسبت هفته پژوهش با تاکید بر اینکه نگاه ما نگاه عدالت محور و قرآنی به موضوع آسیب‌های زنان است، اظهار کرد: این طرح بر اساس اسناد بالادستی انجام شده است و سعی کرده‌ایم در آن به طور خاص از زاویه دید جنسیت به مساله آسیب‌های اجتماعی نگاه کنیم چراکه طبعا تفاوت هایی میان زنان و مردان وجود دارد که باید این تفاوت‌ها در سیاست‌گذاری‌ها لحاظ شود. 
وی ادامه داد: این برنامه و طرح ملی در این معاونت تهیه شده است و نظرات دستگاه‌ها نیز در این باره گرفته‌ایم. طرح ارزشمندی است که یقینا در کنار طرح‌های اجرا شده و یا در حال اجرا معاونت قرار می‌گیرد و برنامه مجزایی نیست. همچنین در حال حاضر در هر استانی برنامه ارتقای وضعیت زنان و خانواده ر دارا هستیم که یکی از فصل‌های آن به آسیب های زنان و خانواده می‌پردازد. 
به گفته ابتکار این معاونت در تمام فعالیت‌ها تکالیف قانونی خود نظیر اطلس وضعیت زنان در کشور، شاخص‌های عدالت جنسیتی و سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مطالعات و پژوهش‌های گستره‌ای انجام داده است و همواره تاکید آن در فعالیت‌ها بر مبنای پژوهش بوده است. 
وی همچنین این را هم گفت که تا آخر سال جاری گزارش عملکرد یک ساله سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده با تاکید بر موضوع آسیب‌های اجتماعی زنان و خانواده ارائه خواهد شد. 


معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به طرح برنامه کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: این برنامه باید با سندهای ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان ها تلفیق و در سطح استان‌ها ارایه شود، سپس در صورت نیاز با انجام بازنگری و روزآمد سازی آن بازنگری به طور خاص به موضوع اسیب‌های اجتماعی بپردازد. 
وی معتقد است که تا فرورین 1400 باید بازنگری متناسب با این طرح بر روی اسناد استانی انجام شود تا پشتوانه خوبی در جهت سازوکار استانی ایجاد کند و آسیب‌های اجتماعی زنان و خانواده به حداقل برسد. 
ابتکار با بیان اینکه وقتی برای کاهش آسیب های زنان و خانواده تلاش می کنیم در واقع جامعه هدف تنها زنان نیستند بلکه کل آحاد جامعه هدف قرار می‌گیرند، افزود: نگاه این معاونت رفتن به سراغ اسیب‌های اجتماعی نیست چراکه این نگاه درمان موقتی را ایجاد می‌کند در حالی که تمام تلاش ما در برنامه ‌های استانی این است که جامعه را در برابر آسیب‌های اجتماعی توانمند کنیم که این را از مسیر توانمندسازی خانواده و با تاکید بر اجرایی سازی آیات شریف قرآن آغاز می‌کنیم. 
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ابتدا باید مهارت‌های ارتباطی درون خانواده تقویت شود تا این خانواده بتواند در برابر آسیب‌های اجتماعی مقاوم شود، از این رو این معاونت مطالعات انجام شده در طرح کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی زنان را به مرحله اجرایی با تلفیق برنامه‌های موجود خواهد رساند.


وی با اشاره به لزوم تلفیق برنامه‌های موجود در طرح مزبور با سایر برنامه‌های معاونت، افزود: بسیاری از برنامه های ارائه شده در این طرح نظیر سامانه رصد و پایش شاخص‌های عدالت جنسیتی به گونه‌ای در حال اجرا در معاونت است. همچنین تمام هدف ما این است که بتوانیم چشم اندازی از آینده این طرح و سایر برنامه‌های معاونت ارایه دهیم. 
معاون امور زنان رییس جمهور ادامه داد: تمام تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم این بود که کارها را مبتنی بر دانش و پژوهش پیش ببریم و از تحلیل واقع بینانه در کارها استفاده کنیم. تمامی کارها با محوریت پژوهش آغاز و سپس به بسته‌های سیاستی و در نهایت الگو سازی تبدیل شده است. 
به گفته ابتکار از جمله موفقیت‌های این معاونت می‌توان به ایجاد الگوهایی نظیر توان افزایی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه‌ای با همکاری وزارت کشور و ایجاد الگوی موفق در حوزه مشاغل خانگی با همکاری وزارت کار اشاره کرد. همچنین طرح‌هایی نظیر گفت‌وگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی و اجرای طرح تاب آوری اجتماعی در بیش از حدود هزار نقطه در کشور نیز با بررسی مطالعه‌ای قوی آغاز شد؛ بنابراین مبنای تمامی فعالیت های این معاونت پژوهش و بدون جهت گیری و اعمال سلیقه در فعالیت‌ها بوده است. 
ابتکار با تاکید بر اینکه تمامی فعالیت‌های این معاونت بدون جانب‌داری خاص و در راستای انعکاس واقعیات جامعه بوده است، تصریح کرد: در راستای برنامه‌های ستادی دستگاه‌های اجرایی، این معاونت همکاری‌هایی را انجام داده است و حدود 20 برنامه ستادی وضعیت زنان و خانواده بر اساس شاخص های عدالت جنسیتی و خانواده تنظیم شده که در آن‌ها وظایف تخصصی هر دستگاه به طور خاص آمده است. 
وی در انتها با تبریک هفته پژوهش اظهار کرد: تنها تشکیلاتی می‌تواند در زمینه اجرا موفق عمل کند که مبتنی بر دانایی، دقت و پژوهش محور حرکت کند.
سوسن باستانی نیز در نشست "ارائه نتایج طرح برنامه پژوهشی برنامه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان" اظهار کرد: این معاونت در سال 98 از طرح کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان و در سال 99 از طرح‌های هنجارسازی عفاف و حجاب با شیوه‌های نوین و اینده پژوهی خانواده‌ها حمایت کرده است. 
وی ادامه داد: این معاونت در تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی، شاخص‌های خانواده و لوایح پیشنهادی خود از پژوهش‌های بسیاری استفاده کرده است که از جمله بروندادهای عملیاتی آن می‌توان به طرح ملی گفت‌وگوی خانواده، توانمند سازی زنان سرپرست خانوار از طریق تربیت تسهیل‌گران و همکاری با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد اشاره کرد که نتیجه آن به صورت الگوهای کاربردی قابل اجرا است. 
باستانی به پایان‌نامه‌های دکترای مورد حمایت این معاونت نیز اشاره کرد و افزود: از جمله این پایان‌نامه‌ها که خاتمه یافته‌اند می‌توان طرح زمینه‌ها و پیامدهای ازدواج کودکان، مطالعه تطبیقی دوره‌های زندگی از دو روش مصاحبه با دختران زیر 18 سال و دخترانی که حدود 10 سال از زندگی آن‌ها می‌گذرد و همچنین ارایه مدل توانمندی زنان نخبه پس از انقلاب اسلامی نام برد. 
به گفته وی از جمله اولویت‌های تخصصی این معاونت در حوزه زنان و خانواده تبدیل برنامه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان، واکاوی و ریشه یابی مسائل زنان بر اساس آمارهای اطلس، تولید دانش و سیاست در جهت ارتقا نقش آفرینی زنان در حوزه‌های گوناگون، تدوین شاخص‌های مسئولیت اجتماعی و... از جمله این اولویت‌ها هستند. 
باستانی معتقد است که این معاونت در دو محور با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و با محققین همکاری داشته‌ است، همچنین از پایان‌نامه‌های دوره دکترا نیز حمایت ویژه‌ای شده است. 


معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، افزود: از جمله‌ طرح‌هایی که در سال‌های 96 تا 98 مورد حمایت این معاونت واقع شده است راهکارهای کاهش طلاق در ایران، فراتحلیل آسیب‌ها اجتماعی زنان سرپرست خانوار در 10 سال گذشته و... است که برخی از آن‌ها در سال‌های 97 تا 98 خاتمه یافته واز نتایج آن‌ها در سیاست‌گذاری‌ها استفاده شده است. 
به گفته وی از جمله برنامه‌هایی که این معاونت با همکاری محققین و اشخاص حقیقی انجام داده است، گونه شناسی خانواده‌های شهر تهران از نظر اقتصادی، اثربخشی باورهای دینی بر تاب آوری فردی و اجتماعی زنان و دختران، نظام مسائل اجتماعی همسران و فرزندان شهدا و ایثارگران و... هستند. 
وی همچنین این را هم گفت که طرح‌هایی نظیر گفتگوی بین نسلی در جامعه ایران با تاکید بر مسائل زنان و دختران و خانواده و طرح بررسی وضعیت زنان ایرانی مزدوج با مردان افغان در افغانستان و ایران از جمله طرح‌هایی هستند که به دلیل شرایط ایجاد شده پاندمی کووید 19 با محدودیت‌هایی مواجه بودند. 
باستانی افزود: از جمله پژوهش‌های در دست انجام معاونت تحلیل روانشناختی، جامعه شناختی عفاف و حجاب در پژهش‌های داخلی، گفت‌وگوی بین نسلی، خاطرات جنگ در روزگار صلح، هستی شناسی حوزه مطالعات زنان در ایران و... هستند. 
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/184164/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت بیداری امت اسلامی در برابر توطئه های دشمنان

از گلستان من ببر ورقی

تلاش آتش نشانان شیرازی جهت جستجو و نجات 2 کودک

تصادف پراید و تریلی در باجگاه شیراز با 8 مصدوم

حساب شرکت‌های مستقر در استان به فارس منتقل شود

توزیع 203 تن کالای اساسی در بیضا طی سالی که گذشت

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تعداد 38 بنای تاریخی را احداث کرده است

اوقات شرعی فردا شنبه، یکم اردیبهشت

ضرورت تلاش بیشتر برای شناساندن شاعران و مفاخر

برگزاری بزرگداشت سعدی با هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی

گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان شناسانده شوند

بزرگداشت شیخ اجل ،سعدی شیرازی

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

سامانه جدید بارشی وارد فارس می‌شود

مشکلات متقاضیان مسکن مهر حل شود

استاندار فارس: سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است

بارش های رگباری برای برخی مناطق فارس

شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

خبر مهم هواشناسی استان فارس

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در اقلید

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

عملیات «وعده صادق» مصداق بارز "تُرهبون به عدوالله وعدوکم" است

مُهر تائید فرمانده هوافضای سپاه بر نظرات تحلیلگر ایرانی

عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی

مردم فارس در حمایت از عملیات «وعده صادق» راهپیمایی کردند

اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در مرودشت

دوسالانه خوشنویسی شیراز برگزار می‌شود

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

ورود سامانه بارشی جدید به فارس

امدادرسانی هلال احمر به بیش از 10 هزار سیل زده در 5 روز

شمار شهدای غزه از مرز34هزار شهید فراتر رفت

جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب حفظ شود

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

تصاویر راهپیمایی نمازگزاران در حمایت از عملیات وعده صادق در سراسر کشور

بیشتر سخنان سعدی از قرآن و حکمت اصیل انسانی سرچشمه گرفته است

جانمایی پرنده‌فروشان در فاز 2 بازار پرندگان خلیج فارس/ انتقال واحد‌های پرنده‌فروشی تا نیمه اردیبهشت

سامانه بارشی وارد فارس می‌شود؛ آغاز روند تدریجی دما از امروز

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

احقاق حق مال‌باختگان اقلیدی نیازمند ورود نهادهای امنیتی است

راهپیمایی مردم شیراز در حمایت از عملیات مقتدرانه سپاه + فیلم و تصاویر